Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepřekonatelné lečo s houbami podle Ing. Baiera

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 069 kJ /
2 168 kcal
Bílkoviny130,56 g
Tuky115,93 g
Vláknina46,56 g
Cholesterol 889 mg
Sodík 4,89 g
Sůl11,42 g
Sacharidy129,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrolu si rozehřejeme sádlo a na něm necháme zesklovatět tři pokrájené cibule. Přidáme očištěné, semen zbavené papriky a na kostičky pokrájené,dále spařená rajčata, oloupaná na plátky a poté všechnu zeleninu dusíme do poloměkka. Krok 2: V další fázi přidáme houby. Pokud máme houby sterilované, tak je pouze scedíme, ale čerstvé houby pokrájíme na silnější plátky a podusíme zvlášť na trošce sádla do měkka. Současně přidáme směs uzenin, nakrájených na kolečka a vše podusíme do měkka. Na samý závěr lečo osolíme, dochutíme kořením a přidáme rozšlehaná vejce. Krok 3: Za stálého míchání je necháme srazit a na každou porci pak položíme jeden plátek sýra (nebo posypeme strouhaným sýrem) a podáváme s chlebem, nebo bramborem. Krok 4: Poznámka: Pan Ing, Baier píše: "Že zde také platí, že na druhý den je lečo ze zeleniny a z hub chutnější". Myslím, že se lečo ale sní všude hned.

Zveřejněno 5. 10. 2011

Poznámka autorky varilamyskakas…

Tento recept- jeho název a vše další je napsáno podle jednoho z našich největších odborníků na houby - Pana Ing. Baiera

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepřekonatelné lečo s houbami podle Ing. Baiera

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YlyY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepřekonatelné lečo s houbami podle Ing. Baiera

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YlyY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

varilamyskakasicku: písnu ti SZ;-)

cathleen: To je krásný recept, co tam máš ta fota, i vše od surovin až do konce, vidíš, zadávala jsem tam lečo s houbami a nic? Cathleen, koči,jak se dělá prosím Tě ten odkaz na stránky zde z receptů, já pořád v tom tápu;-(, a jinak děkuji a hezký den:-K;-)

S houbama jsem ještě lečo nedělala;-)Tohle vypadá moc fajn:-p+9:yes:

:-))Hezký recept:yes: Něco hodně podobného (bez klobásy) mám tady http://www.toprecepty.cz/recept/14752-bedlovy-perk... (z tv. Paprika).

Super recept, lečo mám ráda a s houbami musí být ještě lepší. Houby nějaké rostou, tak určitě vyzkouším.:-p
A k tomu ohřívání - kdysi jsem slyšela, že pokud se jídlo z hub vychladí a ohřeje třeba druhý den, tak to nevadí. Ale nesmí zůstat v kastrolku třeba na okraji kamen nebo v teple. Potom prý houby uvolňují nějaké látky, které jsou jedovaté.:-((
Také běžně houbová jídla jíme minimálně ještě druhý den, protože jsme s manželem sami a zásadně vařím na dva dny.;-)

savlinka::-K:-K;-) díky a hodná:-K

Děkuji za všechny milé a i zajímavé komentáře:-K

Simona Kucerova: Simi, protože to je recept celý od názvu až po poslední tečku zde od jednoho z největších odborníků na houby, ponechám vše, jak je, neboť není-li si člověk něčím někdy na 100 % u hub jistý, obrátí se na jen a jen na odborníka a toto je odborník se vším všudy a nerada bych z jeho receptu a všech jeho dalších receptů a textů o houbách něco kdy někdy vyndavala, věřím těmto lidem, proto jsem tam psala, že je to recept od odborníka a je to z jeho knihy houbových receptů.;-):-K:-K

aje: aha, já dělávám houbový guláš plný kastrol a tak teď jsem ráda, že to vím:-K:-)

zizala: děkuji, jsi moc hodná, jsem ráda, že to vím:-K:-)

Pěkně vypadající lečo:yes:

:yes::yes:+5

zizala: tak super!! Vítám tuhle informaci;-)

Pokud jsou houby po uvaření dobře zchlazené a uchované v chladnu, mohou se ohřívat jako běžné jídlo, samozřejmě ne po týdnu, ale 2-3 dny nevadí;-)

savlinka: Je to tak. Taky ohříváme, ale pravda je, že tu zmínku o ohřívání jsem taky někdy četla, jen nevím, zda se to netýkalo pouze vaječiny s houbama. Pluss, Ivo, líbí se mi to;-)

DÁVÁM další bodík:yes::yes::yes:RP...SI UKLÁDÁM:yes::yes::yes:já také ohřívám jídlo z hub př.kulajdu,houbový guláš,držkovou z václavek či hlívy:-8:-8:-8atd;-);-);-)

houbovou si běžně ohřívám jak omáčku tak polívku tak proč neohřát lečo

varilamyskakasicku:já vím,že většinou nic nezbude,ale raděj bych to asi přeci jen vyjmula,aby někoho nenapadlo,že to může mít třeba déle v lednici,je to určeno k rychlé spotřebě;-)
Ivo,udělej jak myslíš;-):-K

Simona Kucerova: simi, ale my dost často nějaké jídlo s houbami nesníme a běžně si ho 2.den ohřejeme a nic se neděje. Samozřejmě uchovat v ledničce ;-);-)
Velmi podobně dělám :-p:yes:

Simona Kucerova: pádím na odpolední, takto je to psáno v receptu ,my jsme to snědli ale ihned:-K:-):-p. mohu to vyjmout z textu Iva;-)

Receptík pěkný,ale houby se nemají znova ohřívat,toť všude psáno:-8;-)Tak jak to vlastně je??;-)

Tématické fráze:
lečo s houbami, zeleninové lečo s houbami, ohřívání hub, houbové lečo, lečo s houbama, lečo z hub, sterilované lečo s houbami, lečo recept, sterilovane houbové lečo, ohřívání jídel z hub, ing.baier, ohřívání houbových jídel, houby ohřívání, ohřivání leča, houbové lečo sterilované, hubové lečo, ohřev leča, zeleninova leco s houbami, zeleninové lečo s houbama, zeleninove leco s na houbách

Suroviny:
sádlo, cibule, paprika čerstvá červená, rajče, klobása, houby čerstvé, paprika sušená sladká, kmín drcený, pepř, sůl, vejce, sýr tvrdý

Přidat fotografie receptu