Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mletý steak v zelném listu

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 146 kJ /
752 kcal
Bílkoviny108,63 g
Tuky25,13 g
Vláknina11,94 g
Cholesterol 406 mg
Sodík 2,57 g
Sůl6,40 g
Sacharidy18,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso osolíme, opepříme, promícháme a utvoříme z něj 4 pevné steaky - nižší placičky. Na oleji si zpěníme 1/2 nakrájené cibule, steaky na ni položíme a opečeme z obou stran tak, aby se cibulka z části přichytila na maso. Vyndáme a necháme zchladnout. Krok 2: Mezitím si na jemno nasekáme žampiony, zbytek cibulky, okurky a petrželku. Na másle podusíme žampiony s cibulkou, přidáme okurky, sardelovou pastu, hořčici, křen, petrželku, nastrouhanou citrónovou kůru a případně dosolíme. Směs necháme také zchladnout. Krok 3: Na zelné listy položíme kousek slaniny, na ni pak steak a maso potřeme směsí. Vše zabalíme do zelného listu. Do pekáčku naskládáme balíčky, přilijeme výpek z masa i s cibulkou, podlijeme trochou vody nebo vývaru a dáme do vyhřáté trouby na 200°C péct. Během pečení poléváme výpekem.

Zveřejněno 13. 10. 2011

Poznámka autorky 1974andrea

K tomuto pokrmu se hodí hlavně bramborové přílohy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mletý steak v zelném listu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pXRQ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mletý steak v zelném listu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pXRQ

Marie

Komentáře (10)

Vypadá to velice dobře už jsem si ho uložila a zkusím :-*:yes::yes::yes::yes:

K tomuto receptu je sice málo komentíků, ale věřím, že až ho někdo zkusí, nezklame ho;-). Díky:-K

Recept se mi hodně líbí:-Ka dokumentace ještě víc;-)+6:-p:yes:

Bibinka:Bibi, šťávy je plný pekáč, podlévá se to, neboj. Já taky nemám ráda suchopár;-). Já to jen nechtěla vylít na ten talíř:-))

1974andrea: Andreo, to vypadá dost dobře, ale nevidím téměř žádnou šťávičku, tu mi musíme mít, aby to nebylo suché a já bych jí zaručeně vytvořila. Dávám ti i tak 5.boda:yes:

varilamyskakasicku:Děkuju Ivčo:-K:-8, ještě pořád tě to nepustilo? Je to k vzteku tyhle chřipajzny, viď.

Zase dobrota a já jsem nemocná a dělám jen "rychlovky" - Andrejko,koukla jsem se až dnes na Tvá fota zahrady, písla jsem tam,no nádherné:-K:-K

Určitě moc dobré:-p+:yes::yes:

Moc se mi líbí ta směs k potření masa, z "obyčejných" plněných zelných listů udělala něco extra :yes::-K.

Plněné zelné listy jsou vynikající :yes: a tohle bude určitě taky dobré :-p:-8 +:yes:

Tématické fráze:
bramboraky na zelnem listu, jak sparit zelne listy, mletý steak, plné zelné listy, mleté maso s rýží v zelném listu, mlete maso v zelnem listu, bramborák na zelném listu, mlete maso v zelenem listu, v zelném listu, steak z mletého masa, mlete hovezi vzelnem listu, maso v zelenem listu recept, mletý steak v troubě recepty, mlety hovezi steak, mleté maso v zelném listě nej, jak spařit zelný list, pokrm v zelném listu, bramorák v zeném listu, maso v zelnem listu, hovězí maso v zelném listu

Suroviny:
listy zelné, maso hovězí mleté, žampióny, slanina, kůra citronová, okurky sterilované, pasta sardelová, hořčice dijonská, křen strouhaný, cibule, petrželka zelená, máslo, olej, sůl

Přidat fotografie receptu