Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pepřové kotlety s přelivem z kondenzovaného mléka a cibule

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie752 kJ /
180 kcal
Bílkoviny4,82 g
Tuky0,67 g
Vláknina21,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 43 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy32,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kotlety na okrajích nařízneme, osolíme a vydatně posypeme čerstvě namletým barevným pepřem. Necháme odležet. Krok 2: Cibuli oloupeme a pokrájíme na měsíčky. Krok 3: V kastrolu rozehřejeme olej (polovinu můžeme nahradit máslem pro jemnější chuť) a cibuli orestujeme dohněda. Krok 4: Odhrneme ji na kraj rozpálené plochy a jednu po druhé opečeme kotlety, rovněž dohněda. Krok 5: Přilijeme kondenzované mléko, které jsme dopředu zahřáli asi na 50°C, lehce povolíme vývarem (asi 100 ml), přisolíme a dusíme asi 45 minut, dokud maso není měkké a šťáva nezhoustne. Krok 6: Pokud se nám omáčka přes veškeré úsilí "zdrcne", nezoufáme, maso vyjmeme a omáčku proženeme ponorným mixérem dohladka. Krok 7: Podáváme s různě upravenými brambory, knedlíkem, kuskusem nebo rýží.

Zveřejněno 13. 10. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pepřové kotlety s přelivem z kondenzovaného mléka a cibule

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yJ6n

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pepřové kotlety s přelivem z kondenzovaného mléka a cibule

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yJ6n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (23)

tak tohle je krásná krémová omáčka a kotletka jak malovaná - hmmm :-D:yes:

Dívám se na foto, mám sice před sebou Tvůj talíř, ale jinak, než bych chtěla. Neochutnám i když bych chtěla:-)):yes: Kondenzované mléko moc nepoužívám, jen si vzpomínám, že jsem jednu dobu potírala kuřata před pečením.

Elí, díky za vysvětlení:yes:

Bibi, jen jsem maso nastříhla po okrajích, aby se nekroutilo. Poslední dobou - pokud tedy nedělám roládky nebo závitky - nechávám maso bez naklepání, jen ho třeba naříznu tak, aby byly plátky všude stejně vysoké. Připadá mi potom šťavnatější.

Jsem potěšená zájmem o recept. S kondenzovaným mlékem, v kterém se maso dusí, je to zase trochu jiná chuť než se smetanou. A množství cibule to stihne skvěle zahustit.

Krásný recept, Eli, fotky jedlé tak jako vždycky:yes:

Dělám něco hodně podobného, jen se smetanou a nemixuju, vyzkouším podle Tebe příště. Nám k tomu chutnají bramboráčky:-p

Elizo, recept je jednoduchý a jistě výborný:-p Já bych asi zvolila smetanu, protože Tatru nekupuji, ale to je moje rozhodnutí;-) a prosím tě, ty kotletky se ani trochu nenaklepají:-? Jinak dávám 15.bod:yes:

1974andrea: Jé, nee, Tatra je v plechovce, kondenzované, neslazené. Tak to už chápu, až jsem se lekla té představy;-):-D maso se Salkem...

Eliza:Já myslela, že to kondenzované mléko je jako salko nebo ne?

1974andrea: Není to sladké, vždyť tam není nic sladkého...snad jen ta cibule, ale tu můžeme dosolit.
Simčo, knedlíky občas jíme, ale pro dceru je to zbytková záležitost, protože odkrajuje okraje a konzumuje jen středy...Nikomu se zatím nepodařilo ji přesvědčit, že je to to samé těsto a chutná to stejně...;-):-/

Eli, tak tady tu chuť si vůbec nedovedu představit:-O. Není to moc sladké?

:yes::yes::-p

:-p krása:yes::-K

Jednoduché, krásne, chutné...:yes:

Kondenzovanou Tatru používám do sekané;-)ale s těma kotletkama se mi to moc líbí:-p+10:yes:

Eliz mile jsi mi překvapila,já už myslela,že u Vás se knedlík vůbec nejí;-):-KJá vím u nás též velmi málo;-):-D
receptík se mi líbí:yes:+1

Děkuji za milé reakce a bodování.:-K

Krásný recept, perfektní "čistá" fotka:yes:

Hm takto je super nápad, zatím ukládám ;-):-p:yes:

Jako vždy super:-p:yes:+3

:-);-):yes:+2

Omáčka: lesk-blesk;-);-);-):-K

To já můžu, to je fajn:-K;-):yes:

Tématické fráze:
kondenzované mléko tatra, kotlety na pepřové omáčce, pepřová omáčka recept, kotleta se smetanivm přelivem, mleté maso kondenzované mléko, kotlety v pepřové omáčce, kotleta s pepřovým přelivem, vepřové kotlety s cibulí, kondenzovane mleko s masem, kolet na pepřové omáčce, přeliv na maso pepřový, kotlety na pepřové omáčce, kotleta v pepřové omáčce, neslazené kondenzované mléko recept, recepty kotleta na peprove omacce, kotlet s pepřovým přelivem, neslazené kondenzované mléko, kotleta na peprove omacce, kotlety pepřová omáčka, kondenzované neslazené mléko recepty

Suroviny:
kotleta vepřová, cibule, pepř čtyř barev, mléko kondenzované, olej, sůl

Přidat fotografie receptu