Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roláda jako dech

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivuna

Středně náročný

Doba přípravy 225 min Doba přípravy: 215 min Doba tepelné úpravy: 10 min

225 min (215 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 1 roláda

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 762 kJ /
899 kcal
Bílkoviny18,45 g
Tuky31,63 g
Vláknina0,15 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 66 mg
Sůl0,17 g
Sacharidy135,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 190°C. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a postupně vmíchat žloutky a pak cukr smíchaný se solamylem a citronovou kůrou. Krok 2: Nešlehat! Směs rychle rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem potřeným olejem. Dáme na 10 minut zprudka péct. Krok 3: Horký plát překlopíme na utěrku a srolujeme. Mezitím si připravíme náplň. Smetanu vyšleháme do tuha, vmícháme vanilkový cukr a zakysanou smetanu. Krok 4: Vlažné těsto rozbalíme, potřeme náplní a znova stočíme. Roládu zabalíme do alobalu a necháme chladit asi 3 hodiny.

Zveřejněno 16. 10. 2011

Poznámka autorky Ivuna

Recept mám z časopisu Albert v kuchyni

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda jako dech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qMAp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda jako dech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qMAp

Marie

Komentáře (11)

:-p+4:yes:

:yes::-8:yes:

Tak to já si ji uložím, když je jako dech ;-):yes:

Taky jsem ji zkoušela, hned několikrát a lepší jsem snad nikdy nejedla :-p Jen mě trošku mrzí poznámka Klarisky, že to mohlo být lépe nazdobené, né každý má pro tohle cit a když už ho má, tak by to měl být spíše bonus, ale pořád by to mělo být hlavně o receptu. Ale nemyslím to vůbec ve zlém ;-)

Pěkné:-!:yes:

Klariska:bylo foceno narychlo uchráněna pouze půlka rolády před žrouty a to jsem ještě dostala vynadáno,že zdržuji :-))

Trošičku mi tam chybí nějaké ovoce nebo poleva, alespoň na talíři mohlo být nazdobeno ;-).

kudlova3:já ji nechávám suchou

: Ivuna (Iva) a ta utěrka na kterou dáváte upečené těsto má byt suchá nebo mokrá:-?

:-p:-p:-p:-K:yes:

tak tuto roládu jsem dělala na oslavu narozenin a opravdu sklidila úsěch a je doopravdy jako ,,dech":-8ňam:yes:

Tématické fráze:
roláda se solamylem, piškotová roláda se zakysanou smetanou, roláda se zakysanou smetanou, piškotová roláda se solamylem, roláda albert, rolada ze zakysané smetany, albert roláda, roláda hurikán recept, miny rolada, roláda se solamilem, piškotová roláda v časopise albert, roláda zakysaná smetana, rolady se solamylem, roláda se solamylem, rolada jako vánek se zakysanou smetanou, recept-roláda jako dech, recept roláda piškotová zakysaná smetana, roláda hurikán videorecept, hurikan rolada, kokosová roláda se solamylem

Suroviny:
žloutek, cukr krupice, solamyl, kůra citronová, olej, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu