Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Patrový čokoládový dort s mušlemi

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie58 393 kJ /
13 956 kcal
Bílkoviny258,08 g
Tuky1 002,75 g
Vláknina91,90 g
Cholesterol 5,59 g
Sodík 1,92 g
Sůl4,28 g
Sacharidy930,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na korpusy ušleháme do tuha sníh se špetkou soli a cukrem, všleháme postupně olej a žloutky a nakonec vmícháme mouku s kakaem (podrobněji odkaz viz odkaz v poznámce). Krok 2: Pečeme 40 minut v předehřáté troubě na 150°C. Krok 3: Na krém smícháme mouku s vodou, svaříme na hustou kaši, necháme vychladnout. Změklé máslo ušleháme s cukrem, postupně přišleháme moučnou kaši a kakao. Ušleháme pařížskou šlehačku se ztužovači. Krok 4: Na polevu necháme ve vodní lázni rozpustit tuk s máslem a čokoládou a vmícháme prosáté kakao, udržujeme v teplé lázni, v případě potřeby opět prohřejeme. Krok 5: Korpusy necháme vychladnout, poté dvakrát prořízneme. První plát potřeme marmeládou a krémem, přiklopíme prostřední plát, opět potřeme marmeládou, na ni dáme vrstvu pařížské šlehačky, poklademe podélně rozkrojenými banány, přiklopíme posledním plátem. Celý korpus pomažeme tenkou vrstvou krému i na bokách a dáme ztuhnout na 1 hodinu do lednice. Krok 6: Poté obalíme boky korpusů mletým kokosem, vršky korpusů potřeme vrstvou základní polevy, na kterou nacákáme rozehřátou bílou a světle hnědou polevu, nožem lehce do stran rozetřeme, abychom získali duhování podobné čokomušlím. Do mokré polevy usadíme čokomušle a vše necháme ztuhnout (pozor u spodního korpusu na umístění mušlí, aby nevadily nohám patra). Krok 7: Oba hotové korpusy opatrně přemístíme na podnosy, vyměříme si umístění noh podstavce patra a do polevy vyhloubíme otvor, zapíchneme nohy, na které umístíme podnos s menším korpusem.

Zveřejněno 16. 10. 2011

Poznámka autorky isindy

korpus: http://www.toprecepty.cz/recept/18933-kakaovy-olej...

Tenhle kousek byl dneska pro mou 90.letou babičku

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Patrový čokoládový dort s mušlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yJpn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Patrový čokoládový dort s mušlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yJpn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (29)

všem ještě jednou díky :-K

Paprika: ten je super :yes::yes: ani nevíš, jakou jsi mi udělala radost :-K:-K:-K vypadá moc pěkně, tak si nech ty nic moc řeči na koledu ;-):-D

Ivanko, úžasné, ještě jsem nic tak krásného neviděla, je to výstavná dort, Ivana:-K:-K

Krásné dortíky:yes:+33

No jasně....nic moc.:-D:-D:-DTy potvůrko je to náááádhera.:yes::yes::yes:

Paprika: teda taky bych chtěla to udělat takhle "nic moc" :-O:-O;-);-):yes::yes:

Ahoj Ivano:-K, děkuji za inspiraci. Manžel má dnes narozeniny a tak jsem byla ráda, že nemusím vymýšlet ... ;-) Přidávám i fotku, není nic moc - na tebe prostě nemám, ale úspěch jsem zklidila a to je hlavní. Ještě jednou Ď. M.:-)

Ivčo,až se jednou budu vdávat,tak jsi moje dvorní pekařka,to se teda těš:-D:-D:-D:-D:-D:yes::yes:
Fáááák to máš úžasné:yes:

isindy: Moc hezké:yes::-K

Dorty se teprv učím, tenhle je opravdu krásný:-K

Děkuji moc všem za komentáře i body :-K:-K:-K:-K

Koubkova: krém nechám částečně ztuhnout, aby se "neblemcal", pak pěkně kokos (či ořechy) do dlaně a pomalu na okraje přitisknout :-). A ohledně polevy...pokud necháš polevu lehce vychladnout, kdy začíná mít konzistenci medu, tak ti nesteče, dort je z lednice vychlazený, takže poleva na něm rychleji zatuhne...tak ještě možnost udělat si kolem krémem malé "zábradlí", stačí jen cca 2mm, aby se roztékající poleva zastavila...a nakonec na tom okraji udělat krémový okraj, který to začistí....:-)

nevypadá těžký, to bych mohla zvládnout. Už jsem takový u Tebe viděla a láká mě. Vše tvoří bonboniéra a to dělá to krásný. Supr:yes:

...šikula jedna...:yes:

Já už nic nepíšu...jen bodík, ten posílám. Kouzelnice.:-K:yes:

Tématické fráze:
poschoďový dort inspirace, patrový čokoládový dort, čokoládový patrový dort, jak udělat patrový dort, patrový podnos, patrovy pařížský dort, patrový podnos na dort, patrový čokoládový dort recept, úžasný čokoládový dort, dort s mušlemi, recept na patrový dort, patrový dort recept, patrovy dort, narozeninovy dort tri patrovy, patrovy dort cokoladovy, patrový tác na dort, poschoďový dort recept, patrové dorty recepty, patrové podnosy, čokoládový patrovy dort recept

Suroviny:
vejce, cukr písek, olej, sůl, kakao, mouka hladká, vejce, cukr písek, olej, sůl, kakao, mouka hladká, voda, mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, kakao, čokoláda na vaření, tuk ztužený, máslo, kakao, poleva čokoládová bílá, poleva, kokos mletý, mořské plody, marmeláda broskvová, banán, šlehačka pařížská, ztužovač

Přidat fotografie receptu