Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Papiňákové pažitkové roládky na hlívě ústřičné

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 851 kJ /
681 kcal
Bílkoviny11,02 g
Tuky55,87 g
Vláknina14,70 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 1,15 g
Sůl2,91 g
Sacharidy27,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Opláchnuté a osušené plátky masa rozklepeme do stran, z vnitřní strany mírně opepříme, posypeme mletým zázvorem a potřeme hořčicí. Posypeme nastrouhaným sýrem a hustě posypeme nakrájenou pažitkou. Krok 2: Poklademe uzeninou, širšíma nudličkama kapie a na polovinu překrojeným okurkem. Opatrně zavineme do roládky a zajistíme motouzem. Krok 3: Špek a očistěnou cibuli nakrájíme nadrobno, hlívu i s nožkama nakrájíme na větší kusy. V papiňáku na rozehřátý olej dáme cibuli společně se špekem a necháme zesklovatět. Přidáme hlívu a restujeme 5 minut, pak vložíme roládky, ze všech stran necháme zatáhnout, přilijeme 1,5 dc vody, rozdrobíme masox, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a necháme na velkém plameni, než začne syčet ventil. Krok 4: Poté plamen ubereme na minimum a vaříme 20 minut. Hrnec ochladíme, otevřeme, měkké roládky vyjmeme a uchováme na teplém místě. Krok 5: Podle toho, kolik a jak hustou chceme omáčku, rozmícháme ve vodě hladkou mouku, vlijeme do hrnce se šťávou a za stálého míchání provařujeme 10 minut. Dle chuti můžeme dosolit, opepřit. Krok 6: Z roládek odstraníme motouz, nařežeme je na úhledné širší plátky, vložíme do hotové omáčky, necháme prohřát a můžeme podávat. Hodí se knedlík, nebo rýže.

Zveřejněno 17. 10. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

V první části surovin jsem úmyslně neuváděla množství. Já jsem použila 2 větší plátky krkovičky-1ks asi 200g, 50g sýra, 1 velký okurek, 1/2kapie a 4 vrchovaté PL nakrájené pažitky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Papiňákové pažitkové roládky na hlívě ústřičné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M57G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Papiňákové pažitkové roládky na hlívě ústřičné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M57G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

:-p:yes::yes:

Děkuji Vám za moc hřejivé komentáře:-K:-Ka hodnocení:-)Šťávička s hlívou byla opravdu moc dobrá:-pjen toho sýra a pažitky bych ještě přidala:yes:Příště:-))

Moc pěkný receptík,ukládám a určitě vyzkouším!!!:-p:yes:+1,ale já určitě s rýží!!;-)

Aničko - hmmmmmm, to bych určitě mohla i já:-D:yes:

Anna Kocikova:Aničko, jen jsem si přečetla název a už jsem věděla, že díky mé oblíbené hlívě a ještě k tomu s masem budu bodovat a nebude to mít chybu a je to přesně tak;-) Máš 8.bod:yes:

Andulko, jsi kouzelnice :-8:yes:+

Pěkná kombinace surovin:-K;-):-+1 p:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Hlívu jsem nedávno zkusila a byla dobrá. A v kombinaci s oblíbeným zarolovaným masíčkem to bude velká dobrota. Náplň moc pěkná:-p:yes:

Děkuji Vám děvčata;-):-K:-K
Ivetko,hlívu mi v pátek přivezl Luba a já nevěděla do čeho ji použiju.Maso na roládky bylo vytažené,tak jsem to zkombinovala a bylo to fajn:-p:yes:Měli jsme v sobotu i v neděli k obědu:-)

Aničko, pěkný receptík. Hlívu máme rádi a maso jakbysmet:-D:yes:

:-K:yes::yes:

:-p:yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
hlíva ústřičná recepty, kureci roladky s hlívy ústřičné, recepty z hliva, recepty z hlivy pomazanky, hlíva ustřičná-recepty, pažitková rýže, kuřecí roláda ,pažitková rýže, recept k hlívě ůstřičné, co s nožkama od hlívy ústřičné, pomazánka z hlívy ústřičné, recepty z hlívy ústřičné

Suroviny:
krkovice vepřová, zázvor mletý, hořčice plnotučná, sýr nastrouhaný, pažitka, uzenina, okurka čerstvá, kapie červená, olej, cibule, špek, hlíva ústřičná, masox, mouka hladká

Přidat fotografie receptu