Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruh po kanadsku

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 585 kJ /
379 kcal
Bílkoviny5,34 g
Tuky33,10 g
Vláknina3,62 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 3,55 g
Sůl8,40 g
Sacharidy14,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ryby omyjeme, osušíme a posolíme na povrchu i uvnitř. Česnek utřeme se špetkou soli a promícháme s brusinkami. Vzniklou směsí potřeme vnitřek i kůži ryby, do břišní dutiny vložíme plátek másla, přendáme do olejem vymazaného pekáčku a dáme na pět minut do maximálně rozpálené trouby. Pokud budeme chtít péct brambory společně s rybou, nakrájíme je a přidáme hned na začátku. Krok 2: V kastrolku rozehřejeme máslo.
V misce po česneku a brusinkách smícháme citrónovou šťávu se sójovou omáčkou. Po pěti minutách prudkého zapečení pekáček vyndáme, ryby přelijeme šťávou se sójovou omáčkou a zacákáme máslem. Vrátíme do trouby, kterou stáhneme na 200°C a po deseti minutách přiléváme po částech máslo až do jeho spotřebování. Pečeme, dokud není vše měkké a zlatavé.
Servírujeme s brambory a kolečkem citrónu.

Zveřejněno 19. 10. 2011

Poznámka autorky Eliza

Zdroj: Kuchyně USA (upraveno)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh po kanadsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lMMM

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh po kanadsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lMMM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Čistě ryba při takové tapoltě bude hotova za 20 minut. Proto když pečeme spolu s bramborami musíme ty brambory krajet na tenší plátky. Jinak recept je výborný!

:-):yes::yes:

Recept mi nějak utekl a dnes dělám k obědu pstruhy, tak vyzkouším Elizin recept, vypadá moc dobře a už teď boduji :yes:

rebeka: Rebi, jsi milá...:-K I ostaním moc děkuji za komentáře a body. Nebudu tu vyťukávat Vaše jména, ale známe se a já si Vašeho názoru velmi vážím.:-K:-K
Brusinky jsou kompotované, se sušenými v kuchyni nemám zkušenost, jen jsem je kupovala svým milým jako doplňkový dáreček a co s nimi provedli, to už nevím.:-8

Eli, krásné:-K jako ostatně vždy od tebe:-)
ty brusinky...jsou myšlené sušené nebo kompotované:-?

určitě bude výborný za bodík :yes: a ty brusinky jsou sušené nebo kompotované ?

Zajímavé složení surovin,recept se mi líbí:-p+12:yes:

doma mám v mrazáku tři pstruhy už se nestihly v létě ugrilovat,tak tohle je super inspirace:yes:

Eli, moc krásná rybička;-):yes:

Brusinky mám moc ráda, ale se pstruhem jsem je ještě nejedla. Ukládám a vyzkouším :yes:+

Sretti, Evičko...děkuju za ohlasy.:-)

Krása:-p:-p:yes:+8

úúúú pstroužek, ten já tuze ráád a tenhle zrovna volá..dej si mě, kousni si:-p:yes::yes:

Děkuji moc za komentáře a za zájem. Jani, napsala jsem to neúplně...:-8, jasně, že 5 minut nestačí, potom ještě tak dvacet... Promiň, už jsem to opravila, doplnila.
Jinak podle mě je to nazvané "po kanadsku" kvůli těm brusinkám - to je taková typická kanadská surovina.:-)

:yes::yes::yes:Eli opravdu stačí 5minut:-O:-O:-Oje to supr rp a ráda ho vyzkouším:yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
pstruh recept, pstruh recepty, recept na pstruha, pstruh s brusinkami, jak ugrilovat pstruha, recept pstruh, recepty na pstruha, pstruh v kuchyni, pstruh na brusinkach, ryba po kanadsku, pstruh-recepty, pstruh z mrazaku, pstruh brusinky, recept na pstruhy, kanadské brusinky recepty, recept na ryby pstruzy, pstruh s brusikami, recepty na pstruhy, recepty ze pstruha, recepty pstruh

Suroviny:
pstruh, brusinky, česnek, šťáva citronová, omáčka sojová, máslo, pepř čtyř barev, sůl, olej

Přidat fotografie receptu