Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dalamánky kořeněné

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

fb.lib fb.lib

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 057 kJ /
3 838 kcal
Bílkoviny117,50 g
Tuky37,30 g
Vláknina44,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,06 g
Sůl15,09 g
Sacharidy736,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Výroba kvásku a těsta dle základního postupu "Máslový rohlík". Krok 2: Těsto necháme 30 minut odpočinout a pak přetužíme. Krájíme malé kousky těsta, které stočíme do bochánku a tvarujeme malé večky. "Dalamánky originál" ("odkazy"). Krok 3: Dáme na prkna potažená plátnem, závěrem dolů. Krok 4: Po nakynutí obracíme, potíráme vodou, sypeme hrubou solí a kmínem. Krok 5: Z uvedeného množství mouky vyrobíme 34 ks.

Zveřejněno 20. 10. 2011

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dalamánky kořeněné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v990

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dalamánky kořeněné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v990

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
dalamánky od hrušky, kořeněnépečivo, rohlíky že starších rohlikudomácí dalamanky, domácí dalamánky s fenyklem, original dalamanky, dalamanky anyz kmin, vyroba a postup dalamanku, male dalamanky

Suroviny:
mouka pšeničná, mouka žitná, droždí, sůl, cukr, tuk, voda, anýz, kmín celý, koření, kmín celý,

Přidat fotografie receptu