Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí čtvrtky vonící anýzem a hřebíčkem

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 252 kJ /
538 kcal
Bílkoviny4,50 g
Tuky55,15 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 75 mg
Sodík 5,70 g
Sůl12,00 g
Sacharidy6,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, osušíme, oddělíme horní a spodní část stehna a naložíme na 6-12 hodin do marinády. Krok 2: Marináda: omáčky smícháme s vodou a olejem, přidáme v hmoždíři nadrcený anýz a hřebíček. Krok 3: Naložené maso i s marinádou pečeme 40 min. přikryté, poté 20 min. odkryté na 200°C.

Zveřejněno 22. 10. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí čtvrtky vonící anýzem a hřebíčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R5wO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí čtvrtky vonící anýzem a hřebíčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R5wO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (20)

Isi, rýmovalo by se ....vonící anýzem a skořicí (třeba příště) :-D:-D:-D
Těmi svými receptíky a nádhernými fotkami mě vždycky dostaneš - Pavlovův reflex funguje, sotva je jedním očkem zahlédnu!
:yes:+13.:yes:

Zajímavý receptík;-)v závěru krásně nafocený:-K+12:yes::-p

Ivanko - no to opět nádhera - :yes::-D není co dodat, snad jenom opravdu vyzkoušet:-D

díky všem za milé komentáře i body :-K

Elizo: já anýz taky nemusím, ani klasické vánoční anýzovky, ale v této kombinaci mě mile překvapil ;-) a fotouznání od tebe...to je velká pochvala ;-)děkuji:-K

Já sice anýz nemám moc ráda - ani tu francouzskou anýzovku, jejíž název jsem zapomněla a "naskakuje" mi jen absint a pernod...ale je to to třetí...;-):-O; ale Ivanko, ty tvoje fotky jsou tak úžasné, že uvažuji o bodíku už jen pro ně...bez vyzkoušení:-8. Doufám, že budeš vařit častěji (myslím tím zde, pro nás očumující...;-):-p ).

krásné fotečky...:yes:;-)

Zajímavá chuťová kombinace, fotky lákavé jako vždycky:yes:

isindy:Isi, krásný recept, krásný fotky, jako nakonec všechny tvoje výdobytky a takhle nechtěně, nebo namátkou vznikají ty nej...recepty;-) Máš ode mne krásnýho 10.boda:yes:

isindy: taky se mi toto někdy stává, říkám tomu "šotek v kuchyni",dělala jsem včera marinádu na králika a vypadl mi křen ve sklence a už byl taky v marinádě:-)), takže to znám:-K:-));-):yes::yes: pěkný rcp. i fotečka:-K:yes::yes:

rebeka: no ono se mi to tak nějak semlelo...chtěla jsem naložit kuře a vypadl na mě sáček s anýzem...tak se mi splašil mozek, zapracovala fantazie, popadla jsem i hřebíček a bylo vymalováno ;-) nádherně to fakt vonělo a chuťově zvláštní pikantní nasládlá chuť...docela jsme si šmákli, udělám to častěji :-)

no do háje:-O jsem olízla tlamu, jak emericý buldok:-p ty dycky víš, jak nám to naservírovat, aby to v nás vyvolalo pavlův reflex;-):yes::yes:

BILKOVAI: není to vůbec rybí chuť ani vůně, můžeš ji nahradit sladkou sojovkou, ta je ale chuťově výraznější... vůbec se té omáčky neboj, používám ji do marinád často ;-) a děkuji za pochvalu :-K

rihana: přidávám foto, je běžně k dostátní v supermarketech

Vypadá to hodně jedlé!:yes:

Isindy, ty Tvoje fotky prostě nemají chybu. Opravdu nádhera:-O:-O:-O Ještě jsem nikdy nepoužila ústřicovou omáčku. Tak nějak z ní mám strach. Jak to chutná? Po rybě? Zajímavý racept, ale tu chuť si nedovedu představit. Ale ty fotky:-p:-*...:-)):yes:

Tématické fráze:
recepty s anýzem, jak vypada anyz, kuřecí ctvrtky, pečené kuřecí s anýzem, kuřecí čtvrtky recept, omacka s anyzem, kuřeci šotek, jak naložit kuřecí čtvrtky, jidla s anyzem, masove pokrmy s anyzem, oddeleni zadni ctvrtky kurete, kuřecí maso s anýzem, vánoční kuřecí, naložené kuřecí čtvrtky, recept horni ctvrtky, kuřeci čvrtky plňěne masem, pecene maso s anyzem, kureci prso a hrebicek, kuřecí prsa anyz, marinady s hřebickem

Suroviny:
kuře čtvrtky, omáčka chilli, ústřicová omáčka, anýz, koření hřebíček, voda, olej

Přidat fotografie receptu