Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Daňčí maso na kořenové zelenině

Maso z daňka je obecně považováno za nejlahodnější druh zvěřiny díky své výrazné chuti a jemnosti. Pojďte se i vy ve vaší kuchyni přenést na chvíli do podzimního lesa. Umožní vám to recept na daňčí maso na kořenové zelenině.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mari1912

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 298 kJ /
1 983 kcal
Bílkoviny219,39 g
Tuky95,17 g
Vláknina18,40 g
Cholesterol 720 mg
Sodík 2,50 g
Sůl6,14 g
Sacharidy30,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso pečlivě odblaníme a nakrájíme na kostky. Osolíme a opepříme. Krok 2: Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky nebo nastrouháme nahrubo. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Krok 4: Na sádle zpěníme cibulku, přidáme slaninu, po chvilce kořenovou zeleninu. Restujeme do růžova. Krok 5: Přidáme maso, necháme ho zatáhnout a podlijeme červeným vínem. Vložíme koření, ideálně v pytlíčku, nebo v uzavřeném čajítku, abychom ho nemuseli lovit. Krok 6: Dle potřeby podléváme vodou. Dusíme cca 60 minut. Krok 7: Zhruba pět minut před koncem vaření dochutíme solí, marmeládou a citronovou šťávou. Nezahušťujeme. Krok 8: Můžeme podávat s bramborovým knedlíkem.

TIP: Vaření bramborových knedlíků

Zveřejněno 24. 10. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Daňčí maso na kořenové zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L5nX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Daňčí maso na kořenové zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L5nX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Dnes uvařeno. Přepasíroval jsem a zredukoval. Mňamka. Přidávám fotky.

pbarva:
Super fotečka,moc děkuji za přidání.Hned je recept o hodně atraktivnější :-K

Výborný recept, přidal jsem žampiony, podával jsem s Rakouským knedlíkem, náramná bašta, přidávám bodík a foto.

Veronika.Hrozna:Super,děkuji za typ.Masa je tolik,že vyzkouším;-)

mari1912:Mari dančí múžeš vždycky dělat podle receptu na hovězí maso.Proto není v kuchařkách na ně moc recptu. Doporučuji ovšem přidat tymián /ne moc/ aby to mělo jinou chuť! Třeba mohu doporučit roštěnky esterházy + tymián z dančího jsou perfektní,nebo srbské hovězí s lečem a česnekem do toho ovšem tymián nepřidávej.

Simona Kucerova:Jistě Simonko,ale já zase nejsem takový profík a expert. Každý když něco chce vědet tak se zeptá.Velice ráda napíšu,když to budu vědět.
Já zase nikdy nedělala zajíce bez odstranění toho kloubního tuku/nemám na to odvahu/ naučila mně to tchýně a to byla opravdu dobrá kuchařka ,to já jsem jenom učeň, i to špatný.

Děkuji za komentáře;-)Mám v mrazáku ještě asi tři balíčky dančího takže pokukuji po receptech a uvítám radu a recept.Máme známého myslivce a tak je přísun.Nedávno jsem dělala guláš z jelena-výborný
Ten jalovec jsem chtěla dokoupit,ale zapomněla jsem a asi to nějak nevadilo.Mimochodem to červené víno je výborné k tomu-už taky nezbylo:-D

Veronika.Hrozna:zajímalo by mne to u toho zajíce přesně!!!;-)Nikdy jsme to nedělali,tak nevím!:-(zajíc nepáchl;-)

Myslím,že to chtělo udělat rubriku zvěřina do diskuze a né tady pod recept s daňkem;-)myslíš,že by to šlo???Jistě by to zajímalo více lidí!!!;-)

Pro ty kteří nemají zkušeností s divinou :maso je potřeba pořádně odblanit ořezat tuk a pak připravovat,zajíc je osobitá kapitola a jeho příprava je pracnější,také ho musíte odblanit ,ale dukladně a ze zadních nohou ve zhybu kloubu mezi stehnem a během vyřezat tukový váček ! Velmi duležité ,jinak bude jídlo nepříjemně páchnout. A jalovec je potřeba přidávat opatrně jinak jídlo zhořkne, nanejvýš na kilo masa 1 až 2 kuličky.

Moc hezky připravené chutné jídlo:-KNedivím se,že jsi nestihla blýsknout;-)Tady asi hrála roli rychlost strávníků:-D:-p+4:yes:

Pěkný receptík,škoda,že jsi nestačila vyfotit,ale nevadí!!!;-)+1

Jinak nevím proč jsou přidaný u receptu podobný recepty??To tam musí být podobný za každou cenu????Srnka - daněk to je jedno???
Já vím,že je to zvěřina,ale přeci jen takto si myslím by to nemělo být!!!

Marie, vítej na Topreceptech:-K. Já se ani nedivím, že jsi nestačila vyfotit:-), určitě bych si s chutí dala:-p. Jenže dančí maso není tak častá surovina a vůbec s divočinou nemám moc zkušeností. Dobře si sladila suroviny, ten jalovec si myslím by tam měl být, mám taky pár kuliček pro jistotu;-) PLUS;-)

Tématické fráze:
recepty z dančího masa, dančí ragů, dańčí žebra recept, daňčí žebra, dančí, příprava dančího masa, pečené dančí maso, danči recepty, dančí plec recepty, recept na danči, daněk na zelenině, recept na dančí žebra, recepty na dančí žebra, dančí plec, pečená dančí žebra, cena dančího masa, dančí maso cena, recepty danci, pečená dančí žebra recept, maso na kořenové zelenině

Suroviny:
maso dančí, mrkev, petržel, celer, cibule, slanina, sůl, bobkový list, koření nové koření, pepř, jalovec, pepř, sádlo, víno červené, marmeláda brusinková, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu