Výborný štrúdl
Štrúdl je nadčasová klasika, která nikdy nezklame. Křehké těsto, voňavá náplň z jablek, skořice a rozinek – to vše tvoří dokonalou harmonii chutí, která okouzlí každého. Ať už jako sladká snídaně, odpolední zákusek k čaji nebo sváteční dezert, štrúdl je vždy skvělou volbou.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 410 kJ / 2 010 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 140,00 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 225 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 165,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto rozdělíme na 3 díly. Každé vyválíme na úhledný obdélník. Jablka nakrájíme na plátky, přidáme mák, rozinky, cukr a lžičku skořice. Můžeme dát i oříšky, je to chutnější.
Krok 2: Doprostřed vyváleného těsta navrstvíme směs a těsto zabalíme do tvaru štrúdlu. Povrch potřeme máslem.
Krok 3: Pečeme na plechu, vyloženém pečicím papírem ve vyhřáté troubě 20 minut.
Zveřejněno 7. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborný štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5y7v
Moje poznámka
Výborný štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5y7v
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 44 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 12 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Tématické fráze:
štrúdl,
štrúdl recept,
recept na štrůdl,
jak upéct štrůdl,
recept strudl,
jak zabalit štrůdl,
domácí štrůdl,
jak se bali strudl,
jak se dělá štrúdl,
recepty na štrúdl,
čím potírat štrudl,
jak udělat štrůdl,
čím potřít štrúdl,
recepty štrůdl,
jak balit strudl,
štrůdl s mákem,
dobrý štrůdl,
strudl recepty,
štrúdl z listového těsta,
testo na strudl
Suroviny:
těsto listové,
jablko,
mák,
rozinky,
cukr,
skořice,
oříšky,
máslo
Komentáře (10)