Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborný štrúdl

Štrúdl je nadčasová klasika, která nikdy nezklame. Křehké těsto, voňavá náplň z jablek, skořice a rozinek – to vše tvoří dokonalou harmonii chutí, která okouzlí každého. Ať už jako sladká snídaně, odpolední zákusek k čaji nebo sváteční dezert, štrúdl je vždy skvělou volbou.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vlajda Vlajda

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 kusy

3kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 410 kJ /
2 010 kcal
Bílkoviny20,00 g
Tuky140,00 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 225 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy165,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto rozdělíme na 3 díly. Každé vyválíme na úhledný obdélník. Jablka nakrájíme na plátky, přidáme mák, rozinky, cukr a lžičku skořice. Můžeme dát i oříšky, je to chutnější. Krok 2: Doprostřed vyváleného těsta navrstvíme směs a těsto zabalíme do tvaru štrúdlu. Povrch potřeme máslem. Krok 3: Pečeme na plechu, vyloženém pečicím papírem ve vyhřáté troubě 20 minut.

TIP: Desatero rad na téma štrúdl neboli jablečný závin

Zveřejněno 7. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborný štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5y7v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborný štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5y7v

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Vypadá báječně:yes:
Oprav si 500 dkg na 500 g (myslím že z 5 kil určitě jsi štrůdl nedělala)

výborný:yes::yes::yes:

Já dávala jablka + ořechy + rozinky a na těsto místo strouhanky kokos. Prdelky už spolejhlivě kontroluje manžel:-D:-D:-D

Včera jsem ho před návštěvou stačila honem vyfotit, pak už jen a jen mizel, až byl fuč. Náplň byla jablka+celý mák+vlašské ořechy a když štrůdl zabalím a potřu vajíčkem, tak ho ještě trochu posypu hrubým kristalem. Jen pro zajímavost, to mě tu naučila p. Františka, které je 85 let a dělá úplně všechno, dokonce seká kosou:-!:yes:radost jí pozorovat.:-)

Já tu náplň podsypávám strouhankou, nebo piškotovými drobečky a na náplň taktéž, pak teprve překládám. Někdy dám místo máku kokos- taky dobrý a vlašský ořechy.:-p;-),jdu na něj:yes:

já ho vždy roluju, ještě nikdy jsem nepřekládala... asi jsem stará škola :-)) Potírám vejcem.

vonkoncom nevyzera cudne..praveze skvele...len som este nevidela tak pekne zrolovonu strudlu z listkoveho cesta...zvyskla som vidiet len zaviny...prehodene kraje cez stred. a cim potieras strudlu...maslom?

ahojky vybusna, dělala. Těsto kupuji, je to pro me rychlejši. Myslíš že vypadá divně? Ja ho mám pokaždé jinak, jablka strouhám, někdy je nevymačkám... ale chuťově je vždy dobrý.

500 DKG těsta - panečku Vlajdo, to máš asi štrúdlovou velkovýrobnu, ne ? Není lepší 50 dkg nebo 500g ? :-D:-D:-D

alus.s....ale ty si nerobila listkovu strudlu, vsak nie?

Tématické fráze:
štrúdl, štrúdl recept, recept na štrůdl, jak upéct štrůdl, recept strudl, jak zabalit štrůdl, domácí štrůdl, jak se bali strudl, jak se dělá štrúdl, recepty na štrúdl, čím potírat štrudl, jak udělat štrůdl, čím potřít štrúdl, recepty štrůdl, jak balit strudl, štrůdl s mákem, dobrý štrůdl, strudl recepty, štrúdl z listového těsta, testo na strudl

Suroviny:
těsto listové, jablko, mák, rozinky, cukr, skořice, oříšky, máslo

Přidat fotografie receptu