Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťavnaté jablečné řezy

Jablkové řezy v této podobě neodmítne nikdo! Pudink lze použít i s jinou příchutí - ananasový, banánový, kokosový. Taky můžete do jablek přidat rozinky, ořechy, či skořici. Moučník bude oblíbený stejně, jako v rodině autorky tohoto receptu.

Hodnocení receptu je 5,0 (84×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 699 kJ /
4 469 kcal
Bílkoviny61,16 g
Tuky171,12 g
Vláknina52,20 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 461 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy645,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme na hrubém, slzičkovém struhadle nastrouhaný tuk, vodu, ocet a vejce. Zpracujeme těsto, nejdříve v míse a pak na moukou podsypaném vále. Krok 2: Těsto rozdělíme na dva díly, zhruba na 2/3 a 1/3. Větší díl rozválíme a dáme do hlubokého plechu s okraji, který jsme vyložili papírem na pečení. Těsto vytáhneme i trochu do stran - do výšky, to je velmi důležité. Uděláme takovou vanu, kam přijde náplň. Krok 3: Jablka nastrouháme nahrubo a smícháme s pudinkovým práškem, vanilkovým cukrem a dosladíme dle potřeby. Krok 4: Jablkovou náplň rozprostřeme na těsto a přikryjeme druhým, menším rozváleným dílem těsta. Kolem obvodu - na krajích přimáčkneme, na několika místech koláč propíchneme špejlí a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Krok 5: Pečeme zhruba 45-50 minut. Krok 6: Po upečení necháme důkladně vychladnout, povrch pocukrujeme a nakrájíme na řezy.

TIP: Oblíbené jablečné moučníky

Zveřejněno 25. 10. 2011

Poznámka autorky Merylas

Tuk jsem nechala po nastrouhání trochu změknout při pokojové teplotě. Podle tohoto receptu peču už dlouho, většinou když mám hodně jablek. S těstem se dobře pracuje a v naší rodině jsou tyto řezy oblíbené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnaté jablečné řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7WYy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnaté jablečné řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7WYy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (63)

nejlepší jablečný koláč! :-)

malipi: Děkuji za pochvalu, jsem velice ráda, že recept nezklamal. 🌻

Yarushka: Děkuji.:-K

Dělám z másla, velice chutné.. Přidávám fotku svého výtvoru..;-)

pohoda.b@post.cz: Podle me z hery nebo masla bude vice krehci. Tento je takovy "mekky", skvele se kraji. Mozna to ale bude jablkovou hmotou... Musim ho zas udelat :-*

No, když dva dělají skoro totéž, nemusí to být skoro totéž, že :-D
Včččéra jsem pekl ze stejného těsta (bez PDP) :yes:
...akorát jsem tomu dal podobu jen tak přeložených jablečných závinů :yes: (600 g mouky = 6 ks) :-)
Mám podobný rcp po máti s máslem (a vínem), ale OMEGA (resp. 100% tuk) je pro lepší "listování" patrně nejvhodnější :yes::yes::yes:

pohoda.b@post.cz: Mám velmi podobný recept a tam dávám Heru. Peču večer a přes noc se krásně náplň rozleží a je to mňamka.

pohoda.b@post.cz: Já tyto řezy dělávám jen ze ztuženého tuku, tak neporadím. Každý tuk má nějaké své vlastnosti. Ztužený sice není složením žádná hitparáda, v kuchyni ho skoro jinak nepoužívám, ale na tento moučník ano. Ale v komentářích někdo psal, že zkoušel s margarínem a :yes: Ale v jiném komentáři zase někdo psal, že taktéž zkoušel, ale že s tím 100% tukem je těsto lepší. Tak nevím....:-)

Mohu místo tuku ztuženého použít heru nebo visu???? nemáme ztuž.tuk rádi . Děkuji za odpověď a koláček vypadá skvěle:yes:

Fabienka: Děkuji za vyzkoušení, jsem ráda, že recept nezklamal. :-K Já tento moučník nechávám dobře vychladnout a ztuhnout. :-)

Skvělý recept, před chvíli jsem vytáhla z trouby, voní celý byt a 1/2 plechu je fuč:-D, do rána nevydrží<3

S těstem se krásně pracovalo, ale dětem moc nechutnalo neslazené těsto.

Výborný moučník, taky ho ráda dělám.:yes:

tenhle koláč dělávám v rychlejší variantě-z listového těsta,je taky výborný:-)

Všem děkuji za vyzkoušení a pochvalu.

jureckova.lenka:Děkuji,je to opravdu ode mě.:-8

Tenhle recept mám moc ráda a právě jsem ho objevila v Kuchařce krajových receptů z Moravskoslezska, dokonce se spešl oceněním médií, takže GRATULUJI :-K
(alespoň tedy doufám, že někdo neporušil copyright a je to fakt od vás v té kuchařce, Merylas:-) )

Tématické fráze:
jablečné řezy, jablečné řezy na plech, řezy na plech nejnovější recepty, řezy s jablky, jablečný řezy na plechu, jablecne řezy z listového těsta, recept na jablečné řezy, křehké jablečné řezy, jablecne rezy recept, křehky jablečný koláč na plech, štavnatá jablečná buchta, recepty na jablečné řezy, šťavnaté jablečné těsto, jablečné recepty, štavnatý jablečný koláč, jablečná buchta bez tuku, jablečny řez, jablečné řezy s pudinkem, jablecne rezy z listoveho tests, jablečny řezy na plech

Suroviny:
mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, omega, vejce, ocet, voda, mouka, jablko, pudink vanilkový, cukr vanilkový, cukr

Přidat fotografie receptu