Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šumavské řízky

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

padushka padushka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 297 kJ /
1 027 kcal
Bílkoviny40,55 g
Tuky17,58 g
Vláknina17,86 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 239 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy168,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a najemno nastrouháme do mísy. Osolíme je a chvíli necháme stát. Poté z nich vymačkáme přebytečnou tekutinu, okořeníme je a přidáme k nim prolisovaný česnek, vejce a mouku. Vypracujeme těsto. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej. Krok 3: Po jejím dně rozprostřeme těsto, jako bychom smažili bramborák. Krok 4: Na jednu polovinu placky položíme plátek uzené krkovičky. Krok 5: Když se maso zespodu zapeče, přeložíme volnou polovinu placky přes maso. Krok 6: Kapsu dopečeme po obou stranách dozlatova. Stejným způsobem připravíme zbylé porce. Kapsy rozložíme do pekáčku a vložíme do trouby. Při 180°C je asi 10 minut necháme propéct.

Zveřejněno 27. 10. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šumavské řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wR21

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šumavské řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wR21

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

:-p+5:yes:S uzeným je to opravdu moc chutné a voňavé:-K

vseumel:Omlouvám se za překlep, již jsem to napravila:-!

Eliza:Tento recept jsem našla ve smém kalendáři, kde je mnoho receptů a zrovna tento recept mě vyšel na měsíc listopad, tak jsem ho jen vyzkoušela:-)

Není kus masa do ondráše nebo chybí zelí ke cmundě? Nevadí, spojme, pojmenujme a hurá, nové jídlo je na světě.

Ona taková kaplická cmunda by také mohla vypadat jako obyčejný bramborák...Tady je z receptu "invenčně" vypuštěna jedna surovina (kysané zelí). Kam na takové nápady chodíte?;-):-//

Ještě jedna připomínka, proč je recept v kategorii hovězí maso? To je asi mýlka, ne? :-S

Na první pohled jídlo vypadá jako obyčejný bramborák, ale na ten druhý se nestačíme divit, co dobrého v tom je......................:-)):yes:

To musí být dobrota:-p

Ondráš s uzeným;-) , bude to určitě moc dobré a voňavé:-p:yes:

Tématické fráze:
šumavský řízek, sumavsky platek, šumavské recepty, šumavský bramborák, šumavský pekáček-recept, šumavský řízek recept, vepřové řízky z trouby, šumavský vepřový plátek, kaplická cmunda recept, šumavsk řízek, řízek šumava, šumavský vepřový řízek, ondráš s uzeným, šumavská kuřecí kapsa, kuřecí šumavský plátek, šumavská krkovička, recept na šumavský plátek, řízek po kaplicku, šumavské uzené, šumavský ondráš

Suroviny:
brambory, mouka hladká, krkovice uzená, pepř mletý, majoránka, česnek, vejce, sůl, olej

Přidat fotografie receptu