Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plátky pečené na houbách a hlávkovém zelí

Mražené houby je ideální použít jako základ pro přípravu dušeného masa. V tom případě není nutné je zcela rozmrazovat, stačí je lehce povolit, aby se na maso rozprostřely. Pak dají masu neodolatelnou lahodnou příchuť.

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové plátky naklepeme, jemně osolíme a opepříme. V misce smícháme hladkou mouku s kořením. Vepřové maso v mouce obalíme. Krok 2: Houby rozmrazíme v teplé vodě, zelí nakrájíme na tenké nudličky. Krok 3: Maso položíme na pekáček, zasypeme ho zelím a houbami a dáme do trouby péct. Pečeme při 200 °C zhruba hodinu za občasného podlití vodou. Krok 4: Mouka z masa výpek zahustí a houby se zelím mu dají velmi příjemnou chuť. Pokud se nám bude zdát výpek málo slaný, můžeme dosolit.

TIP: Jak udělat vepřovou krkovici v troubě: oblíbený recept s video-návodem

Zveřejněno 28. 10. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky pečené na houbách a hlávkovém zelí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x7Lq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky pečené na houbách a hlávkovém zelí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x7Lq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

Lump01: to jsem moc ráda, dekuji:-K

Moc nám chutnalo

zdenka.s: a já taky děkuji, za komentář a i za fotku;-):-K

Přiznám se , že jsem měla při přípravě smíšené pocity :-) ,ale zbytečně , je to moc dobré :yes: Doma byla malá hlavička zelí ,tak se to "šiklo " .Houby jsem měla jen sušené ,tak byly večer namočené.
Pokusím se přidat fotografii ,to tmavé jsou houby ,ne spálené zelí :-D. Děkuji za fajn recept

Marie Svarcova: Maruško, děkuji:-K

:yes::yes: recept se mi moc líbí a foto je krásné :yes:<3:-K

:-);-):yes:+

Ivulinko, taky se mi ten recept líbí:yes: a fotky máš krásné jako vždy:yes::yes: +

Moc hezký recept:-p+4:yes:Pozvání na takovou dobrotu bych neodmítla;-):-))

;-)zajmavý receptí a krásné foto+1:yes::yes:

:-K;-):-p:yes:

Ivulinko,dobrý nápad:-p a moc hezké foto.:yes::yes:

Tématické fráze:
pečené vepřové maso na houbách, pečené maso na houbách, pečené vepřové na houbách, vepřové na houbách pečené v troubě, pečená krkovice na houbách, vepřové plátky na houbách v troubě, vepřové plátky na zelí, bůček na houbách, vepřové plátky na houbách, vepřová pečeně plátky, vepřová pečeně na houbách, pečená krkovička na houbách, veprová pečeně, pečené hlávkové zelí, vepřový bůček na houbách, vepřová pečeně plátky recepty, vepřové na houbách pečené, maso na houbách pečené, vepřové na hlávkovém zeli, vepřové na houbách

Suroviny:
plátek vepřový, mouka hladká, koření vepřová pečeně, sůl, pepř mletý, houby mražené, zelí hlávkové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu