Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeský pečený kapr

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ilonah

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 327 kJ /
1 990 kcal
Bílkoviny8,21 g
Tuky150,52 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 237 mg
Sodík 1,94 g
Sůl4,80 g
Sacharidy122,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předem si naložíme rozinky do vína s medem. Krok 2: Kapra okořeníme, podložíme plátky slaniny a plátky cibule, potřeme máslem. Krok 3: Pečeme v pekáči 10 minut na 200°C. Krok 4: Potom zmírníme teplotu na 120°C, přelijeme bílým vínem s rozinkami a dopékáme asi 20 minut. Podáváme se šťouchanými bramborami.

Zveřejněno 2. 11. 2011

Poznámka autorky ilonah

http://www.rybadomaci.cz/cz/recepty/kapr-r40.aspx

Recept jsem si upravila, místo mletého zázvoru a šalvěje jsem použila hotové koření a pekla jsem déle než je v orig. receptu - měla jsem celého kapra, tak možná proto potřeboval více času...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeský pečený kapr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/510v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeský pečený kapr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/510v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Jj, vyzkoušejte:-)

Zajímavý recept :yes:

Něco podobného dělala moje babička - bez té vitanové směsi, samozřejmě; ale protože to koření považuju za velmi povedené, nic nebrání vyzkoušení... Už se těším:-p:yes:

Velice zajímavě připravený kapřík:-p+3:yes:

Blíží se vánoce a ty vlhký řísky jsem dávno zavrhnul.Zajímavý nápad,Ještě do vánoc vyzkouším:yes::yes::yes:

Tak takto upraveného kapra vidím poprvé. Bodík za originalitu.:yes:

Bazva:-p:yes:

krásný kapřík:-p;-):yes::yes: to koření neznám, ale mrknu se po něm..pokud na něj nenarazím, použiju šalvěj+zázvor, jak píšeš;-):-)
jeden kapřík mi mrzne v mražáku, takže je to jasné;-):-D:yes:

Tématické fráze:
pečený kapr recepty, pečený kapr, pečený kapr v celku, kapr pečený, kapr pečený vcelku, peceny kapr na vine, kapr recepty, pečený kapr recept, pečeny kapr v celku na zelenině, peceny kapr vcelku, vanocni kapr recepty pečený, kapr pečený v celku, recept na peceneho kapra, recept pečený kapr, recepty na staročeského kapra, pečený kapr celý, vánoční pečený kapr, kapr vcelku, pečený celý kapr, vánoční kapr staročeský

Suroviny:
kapr, slanina, cibule, rozinky, víno bílé, máslo, med, šalvěj, zázvor mletý, brambory, zelí kysané, cibule, slanina

Přidat fotografie receptu