Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Platýs se slaninou a s wasabi krémem

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 223 kJ /
770 kcal
Bílkoviny3,50 g
Tuky84,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,60 g
Sůl4,00 g
Sacharidy0,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z břišní části platýse odstraníme opatrně kůži, je hodně pevná, takže se nejí. Krok 2: Maso osolíme a dáme do pekáčku. Neboť k rybě zprvu nepřidáváme žádný tuk, mohla by se kůže zespodu přichytit, proto podložíme pečícím papírem. Krok 3: Dáme na 10 minut pod rozpálený gril, kontrolujeme. Krok 4: Mezitím připravíme wasabi krém smícháním smetany s wasabi pastou, jemně nasekanou petrželkou a dochutíme solí. Krok 5: Na pánev dáme vyškvařit na drobno pokrájenou slaninu a šalotku, přidáme asi 1cm plátek másla, česnek a petrželku a necháme hodně rozpálit. Krok 6: Touto horkou směsí přelijeme hotového platýse až na talíři, máslo se krásně vpije do masa. Krok 7: Podáváme s vychlazeným wasabi krémem.

Zveřejněno 3. 11. 2011

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Platýs se slaninou a s wasabi krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mMXr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Platýs se slaninou a s wasabi krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mMXr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

BILKOVAI:Děkuji moc i tobě Ivetko:-K:-8

Platýze jsem ještě nikdy nejedla a Tvůj recept je moc hezký. Dávám na vyzkoušení, ale bodík musím dát už teď:yes:...+1

Bahula:Díky Evi:-K:-8, ani jsem nevěděla, že je recept v Top10:-O.

Jako vždy, krásný receptík:yes:+

Mockrát vám všem děkuji:-K, jsem ráda, že se rybka líbí. Je opravdu vynikající a bez kostí;-)

Vypadá to moc krásně:-O:-)dávám bodíka:-)):yes:

:-KKrásná fotka i recept +:yes::yes:

suslajda:Děkuju ti Hani:-K:-8

;-)moc pěkný recept ryby máme rádi:-*tobě bodík:yes::yes:

Všichni jste mi udělali velkou radost, že jste shlédli a okomentovali tento recept. Děkuji:-K:-*:-8

To si zaslouží bod jak hrom.:yes::yes::-p

Platýze máme také rádi, výborná ryba.:-p

maris:Maruško, tak křenem, i když ten někdy taky vhrne slzy do očí;-):-))

Hezký recept;-):yes: Ke své škodě moc rybky nedělám, budu to muset napravit:-)

Moc se mi rybka líbí,:yes: já bych ale musela wasabi nahradit něčím jiným. Sice píšeš, že nepálí, ale ono je to relativní.:-) Já jsem wasabi ochutnala asi dvakrát a pálilo mě jak čert:-O:-)).+

Tématické fráze:
platyz, platyz, platýz recept, placatá ryba, jak filetovat platyze, wasabi, ryba platyz, platýz recepty, co je platýz, platýz grilovaný, grilovaný platýz celý, má platýz kosti, ryba s wasabi, recepty z wasabi pasty, recepty platyz, platýz ryba, platýz celý grilovaný, jak chutná platýz, platýz kosti, jak vyfiletovat platýze

Suroviny:
slanina, cibule šalotka, česnek, máslo, petrželka zelená, sůl, pasta wasabi, smetana kysaná, petrželka zelená, sůl

Přidat fotografie receptu