Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Platýs se slaninou a s wasabi krémem

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 223 kJ /
770 kcal
Bílkoviny3,50 g
Tuky84,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,60 g
Sůl4,00 g
Sacharidy0,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z břišní části platýse odstraníme opatrně kůži, je hodně pevná, takže se nejí. Krok 2: Maso osolíme a dáme do pekáčku. Neboť k rybě zprvu nepřidáváme žádný tuk, mohla by se kůže zespodu přichytit, proto podložíme pečícím papírem. Krok 3: Dáme na 10 minut pod rozpálený gril, kontrolujeme. Krok 4: Mezitím připravíme wasabi krém smícháním smetany s wasabi pastou, jemně nasekanou petrželkou a dochutíme solí. Krok 5: Na pánev dáme vyškvařit na drobno pokrájenou slaninu a šalotku, přidáme asi 1cm plátek másla, česnek a petrželku a necháme hodně rozpálit. Krok 6: Touto horkou směsí přelijeme hotového platýse až na talíři, máslo se krásně vpije do masa. Krok 7: Podáváme s vychlazeným wasabi krémem.

Zveřejněno 3. 11. 2011

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Platýs se slaninou a s wasabi krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mMXr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Platýs se slaninou a s wasabi krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mMXr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

BILKOVAI:Děkuji moc i tobě Ivetko:-K:-8

Platýze jsem ještě nikdy nejedla a Tvůj recept je moc hezký. Dávám na vyzkoušení, ale bodík musím dát už teď:yes:...+1

Bahula:Díky Evi:-K:-8, ani jsem nevěděla, že je recept v Top10:-O.

Jako vždy, krásný receptík:yes:+

Mockrát vám všem děkuji:-K, jsem ráda, že se rybka líbí. Je opravdu vynikající a bez kostí;-)

Vypadá to moc krásně:-O:-)dávám bodíka:-)):yes:

:-KKrásná fotka i recept +:yes::yes:

suslajda:Děkuju ti Hani:-K:-8

;-)moc pěkný recept ryby máme rádi:-*tobě bodík:yes::yes:

Všichni jste mi udělali velkou radost, že jste shlédli a okomentovali tento recept. Děkuji:-K:-*:-8

To si zaslouží bod jak hrom.:yes::yes::-p

Platýze máme také rádi, výborná ryba.:-p

maris:Maruško, tak křenem, i když ten někdy taky vhrne slzy do očí;-):-))

Hezký recept;-):yes: Ke své škodě moc rybky nedělám, budu to muset napravit:-)

Moc se mi rybka líbí,:yes: já bych ale musela wasabi nahradit něčím jiným. Sice píšeš, že nepálí, ale ono je to relativní.:-) Já jsem wasabi ochutnala asi dvakrát a pálilo mě jak čert:-O:-)).+

Ryby mám ráda, platýze jsem ještě nejedla a musím to napravit. Pěkný recept a nádherná fotka....+:yes:

Úžasný receptík aj foto...

Pěkná rybka:yes:

Recept se mi líbí:-p+12:yes:Suroviny nejsou překombinované,rybka bude jistě chutná:-K

Jana Remkova:Jani, tak tenhle wasabi ve skleničce zase nepálil skoro vůbec, nejdřív jsem zkusila jen na špičku nože, byla jsem zvyklá na to, že mi hoří pusa, ale bylo to něco jako křeník;-)

Zuzka - Cobra:Tak zkus z nějaké již vyfiletované ryby, nemusíš recept použít jen na platýze;-)

Bezva!!! Platýze jsem už dělala a skláním se před jeho jemným masíčkem:-). Wasabi pastu jsem nedávnou používala na kotlety, ale ta teda pálila;-). je jich víc druhů? Plus, krásné;-):yes:

Děkuji, Andreo, za odpověď. Filetovat nemá smysl, když je rybka tak placatá. Jen můj přítel nemá rád, když mu na talíři zbyde moc "odpadu", on by té rybě nejradši uřízl hlavu, ocas a všechny ploutve, aby měl jen čisté maso. Ale 1x do roka, co ho přinutím rybu sníst, to snad přežije.

Zuzka - Cobra:Já ho dělávám jen takhle, ale může se samozřejmě vyfiletovat. Ale je to docela fuška, protože celá ryba je hodně placatá a takhle na té kůži se s tím lépe manipuluje a nakonec i konzumuje;-)

Moc pěkné:yes:
Asi blbá otázka - platýz se nijak jinak, krom té břišní tuhé kůže, nečistí? Ještě jsem tuhle rybičku nezkoušela:-8

Andreo, platýze taky dělávám a je to bezvadná ryba na kosti, nemá skoro žádné, když se odstraní páteř-máme ho rádi;-) Dávám ti 8.bod:yes:

opět krásný receptík,krásné foto;-):-p+1:yes::-K

:-p moc pěkné, hned bych se nechala pozvat;-):yes::-K

:yes::yes:jo rybky ty já můžu...:-K

;-):-O:-K:yes:

Všem moooc děkuji:-K:-8;-)

Andrejko, parádní oběd:-p:-p+6:yes::yes:

pavel:mohla v Albertu, Kaufu a Lídlu - určo i jinde ;-);-)

monikaK: Na té skleničce je to napsaný, křen a už jsem ho jedl k uzenému kolínku, výborná chuť akorát nevím, kde ho ta moje koupila:-(:-K

Tak mám všechno až na platýze, ale pstruh i lín půjdou taky ;-):-p:-p:yes::yes:

Moc pěkná rybka :-p

Pavel:jestli je to křen,tak se může použít i obyčejný?

Pavel:Ano, wasabi je japonský křen, má jemně zelenou barvu, ale šlo by i z normálního křenu. Myslím, že na tom, jestli je to platýz nebo pstruh nebo jiná ryba zase tolik nezáleží. Každý má rád třeba jinou;-)

Ten wasabi křen, je to křen že:-? máme doma, ale v mrazáku pouze pstruh, šlo by to udělat i ze pstruha:-?:-?

Pěkná rybka :-p;-) +:yes:

já si říkám,kam jsi se ztratila;-):Vše je OK,jen tu pastu jsem nikdy neviděla,nejedla,doma ji nemám:-D:-D:-D,tak nemůžu posoudit,jaký ten krém vlastně bude - ale vzhledově to máš na 1!s *!!!!!!:-D:-p

Tématické fráze:
platyz, platyz, platýz recept, placatá ryba, jak filetovat platyze, wasabi, ryba platyz, platýz recepty, co je platýz, platýz grilovaný, grilovaný platýz celý, má platýz kosti, ryba s wasabi, recepty z wasabi pasty, recepty platyz, platýz ryba, platýz celý grilovaný, jak chutná platýz, platýz kosti, jak vyfiletovat platýze

Suroviny:
slanina, cibule šalotka, česnek, máslo, petrželka zelená, sůl, pasta wasabi, smetana kysaná, petrželka zelená, sůl

Přidat fotografie receptu