Švestkový (i jiný) koláč hrnkový z pekáče s drobenkou a mákem
V tomto koláči se skvěle doplňuje chuť švestek a máku, na povrchu příjemně křupne máslová drobenka. Těsto připravíte rychle a jednoduše a navíc do něj není potřeba žádné vejce.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 31 915 kJ / 7 628 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,49 g |
Tuky | 362,40 g |
Vláknina | 60,00 g |
Cholesterol | 194 mg |
Sodík | 184 mg |
Sůl | 0,73 g |
Sacharidy | 930,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 170 °C. Pekáč vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Těsto uděláme tak, že smícháme hladkou a polohrubou mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, mléko, olej a prášek do pečiva.
Krok 3: Vznikne polotekuté hladké těsto, které vylijeme do pekáče a rovnoměrně rozetřeme.
Krok 4: Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Poté je naskládáme na těsto. Posypeme celým mákem.
Krok 5: Připravíme drobenku tak, že smícháme polohrubou mouku, moučkový cukr a máslo, a promneme prsty tak, aby se hmota drobila. Drobenku navrstvíme na švestky posypané mákem.
Krok 6: Pečeme 15 minut, poté zvýšíme teplotu na 200 °C a 10-15 minut dopékáme.
Krok 7: Necháme zchladnout a nakrájíme.
Zveřejněno 4. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestkový (i jiný) koláč hrnkový z pekáče s drobenkou a mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rMqE
Moje poznámka
Švestkový (i jiný) koláč hrnkový z pekáče s drobenkou a mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rMqE
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 2 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 10 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 12 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 2 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 2 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 3 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 3 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 3 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
svestkovy kolac s drobenkou,
koláč se švestkami a drobenkou,
hrnkový koláč se švestkami,
drobenkový koláč se švestkami,
švestková kolač s drobenkou,
hrnkovy drobenkovy kolac,
švestkový koláč s mákem,
švestková buchta s drobenkou,
ovocný koláč s drobenkou hrnkový,
drobenkový koláč s mákem,
buchta se švestkami a drobenkou,
hrníčkový koláč s makem,
koláč s mákem a drobenkou,
hrnickovy švestkový koláč s mákem,
drobenkový švestkový koláč,
švestkovi kolac s drobenkou,
drobenkový koláč hrnkový,
švestkovy drobenkovy koláč,
hrnkovy tresnovy kolac,
hrnkový koláč se švestkami a mákem
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
mléko,
cukr moučkový,
olej,
prášek do pečiva,
švestky,
mák,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
máslo
Komentáře (54)