Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kardinál

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Pepinka Pepinka

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 1

asi 12

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 930 kJ /
4 285 kcal
Bílkoviny79,08 g
Tuky267,22 g
Vláknina2,40 g
Cholesterol 2,12 g
Sodík 931 mg
Sůl2,58 g
Sacharidy389,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme sněhové těsto. Z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně přidáváme cukr a šleháme, až tvoří špičky. Krok 2: Na piškotové těsto ušleháme celá vajíčka, žloutky a cukr do husté pěny a zlehka do něj vmícháme mouku s práškem do pečiva. Krok 3: Sněhové těsto vložíme do sáčku, stejně tak i piškotové těsto. Na plech s pečicím papírem nastříkáme ze sněhové hmoty 5 čar dlouhých cca 30 cm, s rozestupem cca 4 cm. Krok 4: Piškotovým těstem vyplníme vzniklé mezery. Stejný postup provedeme i na druhý připravený plech s pečicím papírem, máme tedy připravené na pečení 2 pláty těsta. Krok 5: Upečeme ve vyhřáté troubě asi na 180 °C přibližně 10 minut dorůžova. Krok 6: Pláty těsta necháme vychladnout a přeneseme je na čistý pečicí papír. První plát potřeme vrstvou ušlehané šlehačky, poklademe ovocem, dáme opět vrstvu šlehačky a přiklopíme druhým plátem těsta. Jemně přitlačíme. Krok 7: Moučník necháme vychladit cca 2 hodiny. Jemně pocukrujeme.

Zveřejněno 5. 11. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kardinál

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x7z9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kardinál

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x7z9

Marie

Komentáře (25)

Dobrý den, pokud se ke šlehače přidá ztužovač nebo trocha moučkového cukru, šlehačka vydrží i 3 dny a nerozteče se. Tedy za předpokladu, že zákusek nezmizí okamžitě po vytvoření.:-) Mám vyzkoušeno!!!

Tak včera jsem prvně ochutnala Kardinál z cukrárny v Otnicích, je to fakt mňamka, ale šlehačka nahoru už nepatří, jen pocukrované. Ale jinak si myslím, že to bude to samé a vypadá to velice podobně a asi vyzkouším i doma sama takže...:yes:

Ano Mášo jak jsme ti říkali jsem to já:yes::-D

JOŽI,nevím jestli jsi to Ty,ale učila ses v Prostějově?Napiš na e-meil mariepapsikova@seznam.cz

Na tom odkazu (maminčiny recepty)od Nadji:-)) je to dobře ukázáno,ale je tam moc řádků,já to dělala ze třech řad bílků a dvou řad těsta mezi bílkama více nééé,tudíž ten zákusek je nadýchanější,vyšší a líp vypadá,protože můžu dávat více těsta i sněhu na řádky:-D:-D:-D no je prostě takový buclatý:-D:-*:yes:

Nadja: Naděnko dva kousky jsem si odložila do mrazáku,tam jsou v relativním bezpečí! Ale rum ten není v bezpečí vubec nikde! Já koupím lahvinku Key rumu na pečení spoťřebuju dvě lžíce a pak ......Spočítala jsem si ,že na jeden koláč potřebuju o 7 Euro víc. Peču asi dva koláčky týdně ,spočítala jsem to a vyšlo mi 182 Euro ročně,jak je to pečení drahé!:-((

Veronika.Hrozna: zamrazit? :-D:-D:-D a co - Tobě snad něco zbylo?
To jedině upéct, když není nikdo doma !

Severinko a Rebi, zrovna vy obě si můžete stěžovat, že byste něco nesvedly !!! :-D:-D:-D
Aničko, klidně se do toho pusť, je to velice jednoduché a celkem i rychlé - a nádobí? : 2 mísy, váha, el. šlehač a cukrářský sáček.
Mám recept z mailu už asi rok, ale také se mi do toho nějak nechtělo. Moc se mi líbil, ale kdyby to tak někdo udělal za mne. Chodila jsem fotky okukovat každou chvíli, ale skutek utek.
Až včera - recept mám ze 4 vajíček (velikánská chyba, je toho málo !!!:-D)
Na pečící papír jsem si rozměřila a nakreslila, kde budou sněhové pruhy - ty jsem pak nanášela střídavě na jeden i druhý plát, abych jich měla stejný počet, kdyby těsto náhodou nevyšlo. Do téhož sáčku pak můžete dát piškotové těsto a nastříkat ho mezi bílkové pruhy (nezapomeňte vynechat prostřední, abyste měly 2 samostatné pláty).
A pak už jen upéct. Spodní plát jsem namazala jahodovou marmeládou, na to šlehačku a přiklopila jsem druhým plátem.
Ten se mi sice trochu polámal, ale vůbec to nevadilo, zmizelo to hned, ani do lednice se ta lahoda nedostala.
Tak se toho nelekejte, na množství nehleďte a hurá do toho!
Krásně a polopaticky je postup nafocený na maminčiných receptech zde:
http://www.mamincinyrecepty.cz/zakusky/kardinalovy...

Tento výtečný řez jsem měla možnost ochutnat,ale ještě jsem nevytvořila:-8:-p+7:yes:

Už dávno vyzkoušeno, udělala jsem poloviční dávku-hrubá chyba !
Pét minut a byl pryč! Dá se perfektně zamrazit nakrájený a pak vyndat ,jenom se musí mrazit na tácku a pak přendat do krabiček.
Rozmrazovat už na talíři při pokojové teplotě ne v krabičce kde se mrazil,zvlhne.

jedla jsem to v Bratislavě v cukrárně, a bylo to vynikající, takže jsem ráda, že si to můžu udělat i vlastní tlapou. díky!

:-K:yes:

I já byla nechápava,než jsem to začla dělat a to ještě před tím jsem se stokrát ptala jak na to:-D:-)):-p;-)

Holky na jazyku se rozplývá ,chut převažuje šlehačka a marmeláda,taky bych se raději nechala pozvat:-)

rebeka:máš pravdu i já bych se raději nechala pozvat;-);-):-D

Tématické fráze:
zakusek kardinal, recepty moučník kardinálské řezy, dort kardinál, kardinál recept, cukrářské zákusky z obrázky recepty, vejce kardinál, kardinalske rezy, moučník kardinál, dezert kardinal, kardinal zákusek, recept kardinalske rezy, kardinal, kardinál dort, omáčka kardinál, řezy kardinál, kardinal řez, kardinál řezy, recept kardinal, kardinální řezy, kardinalove řezy

Suroviny:
vejce, žloutek, cukr krupice, mouka hladká, prášek do pečiva, bílek, cukr krupice, smetana ke šlehání, mandarinky sterilované, marmeláda, šlehačka

Přidat fotografie receptu