Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová "tortilla"

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Beata.44

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 832 kJ /
1 155 kcal
Bílkoviny72,42 g
Tuky82,75 g
Vláknina6,40 g
Cholesterol 2,07 g
Sodík 807 mg
Sůl1,68 g
Sacharidy28,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané brambory nakrájejte na zhruba osm dílků. Vsypte je na 10 minut do vroucí osolené vody a uvařte do poloměkka. Sceďte, nechte okapat a důkladně osušte. Krok 2: Olej rozehřejte v pánvi, přidejte brambory a na mírném plameni opékejte, dokud nebudou zcela měkké a zlatavé. Osolte je a opepřete a poté vyjměte z pánve. Krok 3: Pak do ní vsypte kolečka cibule a opékejte doměkka. Přidejte zeleninu a opékejte, pak do pánve přidejte brambory. Krok 4: Vajíčka vyklepněte do větší misky, vidličkou našlehejte, osolte a opepřete. Pak jimi přelijte směs v pánvi, pánví mírně kružte, aby se vejce rozlila rovnoměrně. Krok 5: Až budou téměř pevná, posypte sýrem a dejte na pár minut pod rozpálený gril v troubě. Nechte sýr zezlátnout.

Zveřejněno 9. 11. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová "tortilla"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q5Xl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová "tortilla"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q5Xl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Tortilla je jedna součást klasického tapasu a nikdy jsem nepřišla na to, jak ji udělat. Brambory jsou schované vevnitř a ani jedna nečouhá ven. Kdyby někdo věděl jak na to, tak se ráda přiučím. :-D:yes:

Treba rozlišovať tortillu španielskú a mexickú. Kým tá mexická je vlastne akousi plackou z múky, španielska tortilla je skutočne zo zemiakov, často len zo zemiakov a vajec.
http://sk.wikipedia.org/wiki/Tortilla_de_patatas
Takže tortilla to je aj bez úvodzoviek ;-)
Slovo tortilla v španielčine znamená omeleta, placka, príp. palacinka.

:-S Také si pod názvem tortila představím něco zcela jiného - placku z mouky naplněnou čímkoliv.
:-p Toto jídlo my nazýváme vaječnou omeletou s bramborama, ale může být s čímkoliv, co se najde v ledničce.
Na netu jsem našla:
Co je tortila? :-?
Tortila je oblíbená ve španělské a hlavně mexické kuchyni, kde se používá jako příloha k masu či rybám. V mexické kuchyni se tortila vyrábí převážně z pšeničné mouky a slouží k zabalení s různou směsí zeleniny a masa. Známá a populární v ostatních státech se tortila stala např. díky rozříření restaurací KFC, které nabízí tortilu se zeleninou a pikantním smaženým kuřetem.
http://recepty-babicovy-dobroty.cz/tortila
http://pochutnamsi.cz/tortila-recept/

cathleen:aha, to jsem nevěděla..jsem myslela, že tortilla musí být zarulovaná:-8:-D:-D tak jsem zase chytřejší;-)
Beato, beru zpět tu poznámku o názvu:-8:-)

rebeka: rebi, muze to byt i tortila, španelskeho typu. Nedavno sem dala podobnou tejaja. ;-)

tortillou bych to teda nenazvala (ani v uvozovkách), ale nic to nemění na tom, že to vypadá hezky a určitě to bude dobroučké;-):-p:yes::yes::-)

Tématické fráze:
bramborová tortilla, bramborová tortila, bramborová tortilla recept, tortila zabalení, španělská tortila, jak se vyrábí tortila, tortilla de patatas, jak se vyrábí tortilla, španělská tortilla, tortilla, bramborové tortily, vaječná tortila, tortyla, tortyla a příloha k ní, naplněná tortila, vaječná tortila recept, chobotnice s bramborama, tortila s vaječnou omeletou, mexická bramborová tortilla, bramborova tortyla

Suroviny:
brambory, sůl, pepř, olej, cibule, kukuřice, paprika čerstvá červená, hrášek, vejce, sýr eidam

Přidat fotografie receptu