Knedlíky po australsku
Knedlíky mají různé podoby. Známe kynuté, houskové, karlovarské a pak taky ty z hrníčku. Zejména když se ocitnete v zahraničí, kde tuto naši specialitu neznají, musíte improvizovat. Jednoduše si tak můžete připravit knedlík z pečiva upečený v mikrovlnce.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 637 kJ / 152 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,08 g |
Tuky | 9,06 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 265 mg |
Sodík | 539 mg |
Sůl | 1,31 g |
Sacharidy | 5,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do klasického hrníčku dáme vejce, špetku soli, pár kapek oleje a mléko. Společně rozmícháme. Tekutiny by mělo být tak půl hrnku, v případě potřeby přilijeme mléko.
Krok 2: Pečivo nakrájíme a vpěchujeme jej do hrnku k mléčné směsi. Každý kousek by měl být namočený.
Krok 3: Takto naplněný hrnek vložíme do mikrovlnné trouby asi na 7 minut. Knedlík z hrnku bude postupně vylézat, jak se propéká.
Krok 4: Pro víc porcí se postup musí zopakovat nebo musí těch hrnků najednou víc a každý hrnek se peče 7 minut.
Zveřejněno 10. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Knedlíky po australsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZYO
Moje poznámka
Knedlíky po australsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZYO
Nejnovější recepty
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 1 hodinou
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 16 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 17 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno před 21 hodinami
Bramborové placky plněné brynzou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Neregistrovaný před 3 minutami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Neregistrovaný před 4 minutami
Kuřecí křupavé řízky z trouby
Neregistrovaný před 5 minutami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
Neregistrovaný před 5 minutami
Pravý vepřový guláš
Neregistrovaný před 5 minutami
Vepřová směs s pórkem a rýží
BoruvkaS před 6 minutami
Pečené karbanátky
Neregistrovaný před 9 minutami
Koprová omáčka
Neregistrovaný před 14 minutami
Žravé řezy
NikolaHlatka před 15 minutami
Brokolicový krém
Neregistrovaný před 19 minutami
Tématické fráze:
jerry plsek,
anirij.anirij@seznam.cz,
jak vařit houskový knedlík,
výroba knedlíku,
recepti na domaci houskove knedliky,
recept na vyrobu domacich knedliku,
klasické houskové knedlíky,
klasický houskový knedlík,
jak varit rohlikove kynute knedlíky,
knedlíky v australii,
evropa a knedlíky,
postup na vyrobu knedliku,
austrálie recepty,
vařit knedlíky,
kucharka australie,
jerry plšek z austrálie,
houskovy knedlik v mikrovlnce,
knedlíky recepty,
jak udelat houskove knedliky v australii,
austrálie a knedliky
Suroviny:
vejce,
chléb bílý,
sůl,
olej,
mléko
Komentáře (7)