Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kaštanová roláda od baronky Lili

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 815 kJ /
4 019 kcal
Bílkoviny44,33 g
Tuky259,78 g
Vláknina33,50 g
Cholesterol 1,43 g
Sodík 328 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy359,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozmrazené gaštanové pyré dobre premiešame s maslom a rumom, necháme v chladničke. Krok 2: Krém: Nad parou miešame vajcia s cukrom, po chvíli pridáme polámanú čokoládu, vytrvalo miešame do zhustnutia.
Po vychladnutí vymiešame so zmäknutým maslom hladký krém. Krok 3: Čistú utierku (bez aviváže!) namočíme do studenej vody, dobre vyžmýkame, prestrieme na dosku a rovnomerne na ňu roztlačíme gaštanovú masu do obdĺžnika na hrúbku asi 0,5 cm. Určite sa dá použiť aj potravinárska fólia. Krok 4: Nanesieme krém a pomocou utierky zrolujeme, opatrne preložíme na podnos a dáme do chladničky stuhnúť. Podávame so šľahačkou.

Zveřejněno 14. 11. 2011

Poznámka autora magdalenka

Recept pochádza z mojich výstrižkov - z nejakého časopisu, kde je autorka uvedená p. Edita Chrenková z Bratislavy. Roládu sa naučila v rodine barónky Lili Majthényiovej - Szentiványiovej z Nových Zámkov. (Voľný prepis.)

Je sezóna gaštanov a gaštanové pyré býva bežne dostať.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kaštanová roláda od baronky Lili

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O5kN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kaštanová roláda od baronky Lili

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O5kN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (40)

Ja som ju robila pod názvom Najlepšia roláda na svete.Potom som recept stratila.A teraz som ho našla Som veľmi rada a teraz ju robím pravidelne.:

Ja som ju robila pod názvom Najlepšia roláda na svete.Potom som recept stratila.A teraz som ho našla Som veľmi rada a teraz ju robím pravidelne.

Betina: Mám radosť.:-K

Ivana79: Zkus a uvidíš.Skladuju v mrazáku a furt je nějaký dobrý zákusek k dispozici! Problém ovšem je ,že dlouho nevydrží! Ne proto,že je špatné mražení,ale proto ,že je rychle sež...n!:-D

Toto je skvelá roláda :-*:-* robievala ju babka a pri pohľade na obrázky úplne cítim tú chuť....:-p musím niekedy urobiť :-)

Veronika.Hrozna: Šikula!!! :yes:
(Ja som v uplynulých dňoch vyhodila pyré, zabudnuté v mrazničke. Nasyslila som pred Vianocami.)

Veronika.Hrozna: Likvidace starých zásob kaštanového pyré dopadla nad očekávání. Tentokrát jsem se naštvala ,že to nejde roztlačit.Ustřihla jsem ještě jeden kus potravinářské folie a hodila to na pyré nandané na folii.Pěkne jsem to rozválela válečkem a už se chladí. Nelepilo to vubec , ta druhá folie šla sundat jedna báseň. :-D Do té co byla pod tím jsem to zabalila jako štrudl. :yes:

Přidávám fotky ,prosím neplivejte na monitor,nebude nic vidět!:-D

spagetka: Tak jsem se už dlouho nezasmála! Já myslela ,že jenom ten muj je "exemplář" s roupama!A teď vidím,že to asi není nic proti ničemu,oni jsou skrátka "choulostivý" na svoje papo -papo,hrnce pekáčky a lednice! :-D:-D:-D:-D

Veronika.Hrozna:Normální, já se už naučila fotit si svou porci, protože kdo má furt poslouchat ty kecy :-D:-D;-);-):-p:yes:

Klid foto bude! I když manžel furt brumlá,že mu fotím talíř a že,někdo má přehled co všechno "sní"! A že ... atd.On už je tak chudák "vyhladovělý" ,že někomu závidí i to foto!
To je mužská "logika" pod heslem muj talíř,muj dum,moje žena!
Moje ........ dopiš si,ale moc to asi neobohatíš.
Ale nakukovat přes rameno a říkat to vypadá dobře ,to bys mohla uvařit,upéct atd....;-)

Veronika.Hrozna:foto by potešilo...:-K

Tento recept mé byl čert dlužen, už ho dělám potřetí !:-(

Sarovka:Já si až teď všimla,že tady není fotka:-!:-!:-! Jednu udělám a pošlu ,když u nás to je tak,že než to stihnu ofotit tak to někdo "sežere"!V pátek jsem dělala divočáka na hořčici :-,už je tady recept asi 2 měsíce,než jsem to stihla ofotit byl pryč.Akorát jsem nafotila jak je v pekáčku připravený do trouby /to byl ještě syrový:-!:-(

Veronika.Hrozna: Díky komentářům možná dojde na pyré v mrazáku;-) Foto bych také uvítala:yes:

Veronika.Hrozna: Bude foto? Stále mám pyré v mrazničke...obyčajne len nastrúham a k tomu šľahačka. Vlastne neviem, prečo toto nezrealizujem.

Tématické fráze:
kuchyně lidlu recepty cukrárna, kaštanové jazýčky, rolada gastanova, kaštanové pyré recept, recepty z kaštanového pyré, kaštanový krém do rolády, gastanova rolada nepecena, gastanova rolada, rolada s kastanovym pyre, ořechova rolada s rumom, roláda s kaštanovým krémem, edita chrenkova, gaštanové pyré recepty, recepty karonky, kaštanové máslo balené, gaštanový jazýček, nepečená kaštanová roláda, lili recepty, madarský rolada, gaštanov rolada

Suroviny:
pyré kaštanové, máslo, rum, vejce, cukr moučkový, čokoláda hořká, máslo

Přidat fotografie receptu