Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kaštanová roláda od baronky Lili

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 815 kJ /
4 019 kcal
Bílkoviny44,33 g
Tuky259,78 g
Vláknina33,50 g
Cholesterol 1,43 g
Sodík 328 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy359,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozmrazené gaštanové pyré dobre premiešame s maslom a rumom, necháme v chladničke. Krok 2: Krém: Nad parou miešame vajcia s cukrom, po chvíli pridáme polámanú čokoládu, vytrvalo miešame do zhustnutia.
Po vychladnutí vymiešame so zmäknutým maslom hladký krém. Krok 3: Čistú utierku (bez aviváže!) namočíme do studenej vody, dobre vyžmýkame, prestrieme na dosku a rovnomerne na ňu roztlačíme gaštanovú masu do obdĺžnika na hrúbku asi 0,5 cm. Určite sa dá použiť aj potravinárska fólia. Krok 4: Nanesieme krém a pomocou utierky zrolujeme, opatrne preložíme na podnos a dáme do chladničky stuhnúť. Podávame so šľahačkou.

Zveřejněno 14. 11. 2011

Poznámka autora magdalenka

Recept pochádza z mojich výstrižkov - z nejakého časopisu, kde je autorka uvedená p. Edita Chrenková z Bratislavy. Roládu sa naučila v rodine barónky Lili Majthényiovej - Szentiványiovej z Nových Zámkov. (Voľný prepis.)

Je sezóna gaštanov a gaštanové pyré býva bežne dostať.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kaštanová roláda od baronky Lili

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O5kN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kaštanová roláda od baronky Lili

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O5kN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (40)

Ja som ju robila pod názvom Najlepšia roláda na svete.Potom som recept stratila.A teraz som ho našla Som veľmi rada a teraz ju robím pravidelne.:

Ja som ju robila pod názvom Najlepšia roláda na svete.Potom som recept stratila.A teraz som ho našla Som veľmi rada a teraz ju robím pravidelne.

Betina: Mám radosť.:-K

Ivana79: Zkus a uvidíš.Skladuju v mrazáku a furt je nějaký dobrý zákusek k dispozici! Problém ovšem je ,že dlouho nevydrží! Ne proto,že je špatné mražení,ale proto ,že je rychle sež...n!:-D

Toto je skvelá roláda :-*:-* robievala ju babka a pri pohľade na obrázky úplne cítim tú chuť....:-p musím niekedy urobiť :-)

Veronika.Hrozna: Šikula!!! :yes:
(Ja som v uplynulých dňoch vyhodila pyré, zabudnuté v mrazničke. Nasyslila som pred Vianocami.)

Veronika.Hrozna: Likvidace starých zásob kaštanového pyré dopadla nad očekávání. Tentokrát jsem se naštvala ,že to nejde roztlačit.Ustřihla jsem ještě jeden kus potravinářské folie a hodila to na pyré nandané na folii.Pěkne jsem to rozválela válečkem a už se chladí. Nelepilo to vubec , ta druhá folie šla sundat jedna báseň. :-D Do té co byla pod tím jsem to zabalila jako štrudl. :yes:

Přidávám fotky ,prosím neplivejte na monitor,nebude nic vidět!:-D

spagetka: Tak jsem se už dlouho nezasmála! Já myslela ,že jenom ten muj je "exemplář" s roupama!A teď vidím,že to asi není nic proti ničemu,oni jsou skrátka "choulostivý" na svoje papo -papo,hrnce pekáčky a lednice! :-D:-D:-D:-D

Veronika.Hrozna:Normální, já se už naučila fotit si svou porci, protože kdo má furt poslouchat ty kecy :-D:-D;-);-):-p:yes:

Klid foto bude! I když manžel furt brumlá,že mu fotím talíř a že,někdo má přehled co všechno "sní"! A že ... atd.On už je tak chudák "vyhladovělý" ,že někomu závidí i to foto!
To je mužská "logika" pod heslem muj talíř,muj dum,moje žena!
Moje ........ dopiš si,ale moc to asi neobohatíš.
Ale nakukovat přes rameno a říkat to vypadá dobře ,to bys mohla uvařit,upéct atd....;-)

Veronika.Hrozna:foto by potešilo...:-K

Tento recept mé byl čert dlužen, už ho dělám potřetí !:-(

Sarovka:Já si až teď všimla,že tady není fotka:-!:-!:-! Jednu udělám a pošlu ,když u nás to je tak,že než to stihnu ofotit tak to někdo "sežere"!V pátek jsem dělala divočáka na hořčici :-,už je tady recept asi 2 měsíce,než jsem to stihla ofotit byl pryč.Akorát jsem nafotila jak je v pekáčku připravený do trouby /to byl ještě syrový:-!:-(

Veronika.Hrozna: Díky komentářům možná dojde na pyré v mrazáku;-) Foto bych také uvítala:yes:

Veronika.Hrozna: Bude foto? Stále mám pyré v mrazničke...obyčajne len nastrúham a k tomu šľahačka. Vlastne neviem, prečo toto nezrealizujem.

magdalenka:Ja už dnes robím roládu po druhý raz ,je naozaj výborná. Má ,ale jednu chybu, je jej málo,takže doporučujem naraz dve dávky!:-*

Veronika.Hrozna: si dobrá!:-K

magdalenka:Dokop sa ,krém je jednoduchý ,ale daj si iba toľko vody, aby si nemala spodok nádoby s krémom vo vode.Čokoládu nalám na jednotlivé diely 10 kusov a do už teplých vajíčok s cukrom pridávaj po jednom,počkaj až sa rozpustí.Než tam dáš všetkých 10 kusov ,tak je krém skoro hotový. Vypni a nechaj nádobu s krémom ešte 10 minút na hrnci. Do vlažného pridaj maslo môže byť aj Hera.Daj do chladničky a za hodinu trošku prešľahaj ! Na olejový alobal daj zmes gaštanov , rumu a Hery.
Treba to roztlačiť vidličkou,ale nemusíš šľahať.Na to krém. Zdvihni alobal prehoď cez krém aj s pyré, a druhú stranu tiež.Prelož aj s alobalom na kovový tác a šup do mrazáku. Kovový je lepší,lebo je lepší vodič! V mrazáku minimálne dve hodiny.:-p:-p

Veronika.Hrozna: ja mám v mrazničke stále gašt. pyré (Mosonmagyaróvár), ale neviem sa dokopať...;-)

Milá baronko Lili ! Zítra si pochutnávám já ! :-p

moja mamina to už roky robieva a je to naozaj úžasná lahôdka. nečudujem sa ,že pochádza zo zbierok ,,baronky,, pretože by sa mala naozaj podávať ako luxusný dezert so šľahačkou. pozor je naozaj veľmi sýty.;-):yes:

jarmilus: všade som videla toto pyré iba mrazené, uložené v miestach kde je lístkové cesto a pod. Kupujem na Slovensku - sortiment v Čechách by mohol byť podobný.

magdalenka:a v Bille mají to pyré taky v mražáku?já abych věděla,kde ho hledat...díky:-p

Veronika.Hrozna: Já se omlovám,ale špatně jsem to napsala po maďarsky /člověk si to přečte a pak si myslí ,že je chytrej/
Dneska jsem koupila pyré přesně jsem to chtéla opsat,ale někdo mě už předběhl.

magdalenka:Pravdu máš,to je tá najlepšia mňamka a kopec šľahačky a gaštanový jazýček no báseň ! Ten korpus ,to je piškótové cesto ?

Pre zaujímavosť - priložila som foto pyré, zakúpené v Bille.

Zdravím všetkých priaznivcov gaštanových pochúťok!
U nás sa predáva maďarský výrobok - gesztenyepüré.(gaštan=gesztenye=kaštan) Po rozmrazení ho možno použiť na kopu lahôdok. Najjednoduchší (najčastejší a báječný) spôsob konzumácie - cez lis na zemiaky pretláčame "červíčky" pyré, na to kopec šľahačky. Ale pravej vyšľahanej, žiadne spraye.
Skvelé sú "jazýčky" z pyré, poliate čokoládou a rôzne nepečené múčniky z neho, počula som aj o palacinkách plnených krémom z pyré a pod.
Môžem pohľadať aj ďalšie recepty, ale nemám odskúšané. Táto roláda sa mi zdá jednoduchá a dobrá, pyré poznám a krém nad parou robievam.
A vďaka za záujem i body!

Jana Remkova:U všech všudy, nikdy ani kousek :-? Že prý globalizace,to hamburgry jsou na každym rohu /ksakru/ !
A kaštanové pyré se šlehačkou taková dobrota ne,tím škudlí!
Koupit,udělat,spapat !!!:-K:-K:-K Dá se udělat velice dobrý obyčejný pohár s kaštanovým pyré.Umlít ve strojku na maso ,aby to bylo pěkné, dát do pohárku doplnit mírně oslazenou ne moc do tuha vyšlehanou šlehačkou a posypat nastrouhanou čokoládou /mírně ne moc/:-*:-D:-)):-K

Podle popisu od Veronika.Hrozna jsem právě tenhle výrobek baštila na Slovensku. Bylo to skvostné, nechali jsme to mírně rozmrazit a ujídali jako zmrzlinu. Mělo to také rumovou příchuť a doslova jsme se o to prali:-D:-D. To musím co nejdřív koupit, mám na to hroznou chuť!:-p:-p:-8

:-p+4:yes:

Tématické fráze:
kuchyně lidlu recepty cukrárna, kaštanové jazýčky, rolada gastanova, kaštanové pyré recept, recepty z kaštanového pyré, kaštanový krém do rolády, gastanova rolada nepecena, gastanova rolada, rolada s kastanovym pyre, ořechova rolada s rumom, roláda s kaštanovým krémem, edita chrenkova, gaštanové pyré recepty, recepty karonky, kaštanové máslo balené, gaštanový jazýček, nepečená kaštanová roláda, lili recepty, madarský rolada, gaštanov rolada

Suroviny:
pyré kaštanové, máslo, rum, vejce, cukr moučkový, čokoláda hořká, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu