Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený plátek s houbovo-krémovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 3 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie143 kJ /
34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové plátky osolíme a opepříme, obalíme v hladké mouce. V pekáčku na oleji orestujeme dozlatova nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené žampiony a hlívu, necháme restovat do tuku dokud se nevypaří voda z hub, přidáme bobkový list, pak teprve vložíme plátky masa a opečeme je, podlijeme malinko vodou. Krok 2: Troubu rozehřejeme na 200°C a pekáček vložíme do trouby. Pečeme dokud maso nebude měkké za občasného podlévání. Krok 3: V hrnku si rozmícháme pomazánkové máslo s troškou vody a s koprem dohladka, před dopečením vlijeme do pekáčku, promícháme a necháme ještě asi 10 minut péct. Dochutíme solí.

Zveřejněno 20. 11. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený plátek s houbovo-krémovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K5Rr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený plátek s houbovo-krémovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K5Rr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Zdeňka Rybičková 18. 12. 2015 11:16
Kdo chce omáčku zvlášť jemnou a lahodnou, dá místo pomazánkového másla sladkou smetanu. Budou vás všichni chválit.

Pro mě nová a zajímavá kombinace surovin;-)Jídlo vypadá velice chutně:-p+14:yes:

Tohle je recept přímo pro mě - ale pouze pro mě:-)):-D, houby u nás jím jenom já. Kopr taky miluju, takže parádní:-p:yes:

Ivulinko máš to krásné jako vždy:yes:+

Moc děkuji za milé komentíky, příjemně jste mne překvapili, díky:-K

Ivi, moc pěkné;-):yes:

:-p krása, jen tu polykám:yes::-K

Skvělá mňamka:-p:-p+:yes:, parádní foto opět;-)

Mňam,to bude dobré a krásná fotka:-p:-)):-K:yes:

To vypadá dobře, teda nejen fotka, i recept :-p:yes:

Pěkný recept i fotka, Ivulinko:yes::yes: +

Krása:yes::-p

Tak jsem jen polkla:-*:yes::yes:

já zase s koprem, ale bez hlívy:-8:-D;-)
Ivuško, krása..jako vždy od tebe:-):yes::yes::-K

Mně to použití pomazánkového másla, které je trošinku nakyslé, hub a kopru tak trošku evokuje navinulou chuť kulajdy, kterou miluju...i když je možné, že se pletu. Každopádně se mi to moc líbí...:yes::-p

Mňam ;-);-);-)

ivulinka prekrasna fotka ako vzdy, bohuzial je tam kopor, takze sa budem kochat len obrazkom....

Tématické fráze:
krkovice s houbovou omáčkou, pečené plátky z krkovice, pečený plátek, pečené hovězí plátky, pečené plátky krkovice, krkovička s houbovou omáčkou, veprovy plátek pečený, vepřové plátky na žampionech, pečeného maso s houbovou omackou, pečená krovice, dušené hovězí plátky s houbovou omáčkou, hovězí s houbovou omáčkou, vepřové pečené platky s omáčka, pecene vepřové plátky na houbách, pečene veprove platky s houbami, houbovo smetanovou omáčkou, pecene platky s houbami, špecle s hribkovou omáčkou, špecle s houbovou omáčkou, pecene veprove platky se syrovou omackou

Suroviny:
plátek vepřový, žampióny, hlíva ústřičná, cibule, sůl, pepř, bobkový list, pomazánkové máslo, kopr, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu