Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní bůček pečený nad brambory

Připravte si pikantní bůček pečený nad bramborami, který potěší každého mužského člena vaší rodiny. Velká výhoda dnešního receptu je ta, že vše dáte péct do trouby a o nic se nestaráte. Po třech hodinách vytáhnete voňavý a výborný oběd včetně přílohy.

Hodnocení receptu je 4,9 (51×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 180 min

200 min (20 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 056 kJ /
4 316 kcal
Bílkoviny171,79 g
Tuky304,62 g
Vláknina29,74 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 1,92 g
Sůl4,00 g
Sacharidy209,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory nakrájíme na tenké plátky, rozprostřeme na plech, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, česnek, bylinky, osolíme, opepříme, vše promícháme a zalijeme vývarem. Krok 2: Dáme do vyhřáté trouby na 170 °C na spodní příčku. Krok 3: Maso ze strany pod kůží nařežeme do mřížky, vetřeme do něj sůl, pepř a nasekané bylinky, zbytek stran osolíme. Krok 4: Vložíme na střední příčku na mřížku tak, aby šťáva kapala do brambor. Krok 5: Vše pečeme pomalu 3 hodiny. Krok 6: Nakonec z uvedených surovin vymícháme marinádu, kterou maso potřeme a necháme dopéct kůrčičku. Krok 7: Brambory díky šťávě z masa mají vynikající chuť.

TIP: Jak skladovat brambory

Zveřejněno 21. 11. 2011

Poznámka autorky 1974andrea

Inspirace ze starého vydání časopisu Albert (asi)

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní bůček pečený nad brambory

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XkRk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní bůček pečený nad brambory

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XkRk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (45)

receptík jsem už několikrát dělal a opravdu výborná záležitost.. :yes: Já používám mřížku z mikrovlné trouby a je postačující.. ;-)

Palecek: To jsem ráda, že se recept osvědčil ;-) A díky za ostatní za radu s mřížkou, já teda žádnou v MW nemám, ale někdo třeba ano.

To je překrásný jídlo. Tu mřížku máte originál k troubě nebo se dá někde koupit? Určitě bych využila:-)

Petra Benesova: Petruš, to je mřížka z nerez hlubokého pekáče. Používá se třeba pod kachnu ;-)

Opravdu vynikající moc jsem si pochutnal :yes:

Palecek: Super, mám radost. Díky za zprávu :-K

HRUSTICKA 26. 12. 2016 13:21
MŇAAAAM:yes: Trochu jsem pochybovala než jsem vyzkoušela,ale výsledek předčil očekávání:-K.
Dokonce poprvé mě nadchnul i rozmarýn

HRUSTICKA: Díky za vyzkoušení a zprávu. :-K Já naopak rozmarýn miluji, hlavně k drůbeži ;-)

Tomáš Vámoši 29. 10. 2016 09:24
Neviem si predstaviť piecť zemiaky 3-hodiny.Ale vyzerá to veľmi dobre a lákavo.

Je to chutné, taková klasika kde je asi 300 možností a každému to chutná trochu jinak...nic světoborného na zaplácnutí žaludku:-(:-(

babi: nalim: nemyslím si že se chybička vloudila, správně bez kůže, ale nařezáno na straně kde byla kůže .... autorka má ode mě 1* je to super :-p

nalim: jasně tam patřilo bůček bez kostí = chybička se vloudila... (nebo teď se říká komunikační šum):-))

Super jedlo. trocha som to ale upravil. Tymián mi nechutí, tak som ho tam nedal. Zemiačiky som nakrájal maličké v šupke na štvrtky, a bôčik som nakrájal na plátky (máme ho radi hodne vypečený) a každý som osolil, okorenil a natrel zmesou na potretie a položil na zemiaky. A po otočení plátkov som ich natrel aj z druhej strany. Vývaru som dal trocha menej. Pečie sa to kratší čas, asi za 1,5 hodiny to bolo hotové. Pridávam bodík.:yes:

Tu vůni bych taky mohl cítit,ale ráději uvidím tu nařezanou kůžičku na kostičky a pěkne vypečenou na bůčku bez kůže...;-)

sliwowitz:Brambory vypadají tak, jak jsou vyfocené na obrázku. Při pečení pouze na 170C jsou po této době akorát. Nebojte se vyzkoušet;-)

sliwowitz 2. 12. 2011 21:24
Nebudou ty brambory za tři hodiny pečení na kaši?

nika 2008:Díky moc, velmi mě těší, že jste zkusili můj recept a hlavně, že vám chutnalo. Moc děkuji:-K:-8

Andreo moc děkuju za skvělý recept, opravdu fantazie;-) dnes jsme masko měli k obědu a všichni jsou nadšený:-):yes::yes::yes:

maierova marie:S pomalým hrncem nemám zkušenosti, brambory jsou ale zalité vývarem a ani v troubě jsem je nemusela více podlévat, takže myslím, že se nevysuší. Maso by se mělo ale na závěr opéct do křupava;-)

Tématické fráze:
pečený bůček s bramborem, pikantni peceny veprovy bucek, pečený bůček na medu, pečený bůček s brambory, pomalu peceny bucek, pečený bůček na bramborach, bucek s bramborem, bucek na bramborach, pečeny buček, pečený buček top recept, bůček s brambory, pečený bůček s králíkem, buček na medu, pikantní vepřový bůček, vepřový bůček pečený pikantni, peceny bucek nad brambory, pikantní bůček, studený pečený bůček, bůček pečený s brambory, bůček pečený

Suroviny:
bůček, tymián čerstvý, rozmarýn čerstvý, pepř mletý, sůl, med, hořčice dijonská, omáčka sojová, chilli, brambory, cibule, česnek, bobkový list, tymián, rozmarýn, pepř mletý, sůl, vývar drůbeží

Přidat fotografie receptu