Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinované vepřové plátky se zelenými fazolkami

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amalia amalia

Snadný

Suroviny

Porce: 5-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 465 kJ /
2 740 kcal
Bílkoviny331,27 g
Tuky134,49 g
Vláknina33,79 g
Cholesterol 670 mg
Sodík 2,42 g
Sůl5,50 g
Sacharidy38,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mäso nakrájame na čo najtenšie plátky - nevyklepávame , osolíme, okoreníme a na 24 hodín naložíme do marinády pripravenej zo 100 ml smotany a 3 pl olivového oleja. Dáme do chladničky a počas marinovania 5-6 krát vrstvy mäsa preložíme. Krok 2: Pred pečením mäsa si ošúpeme cibuľu, nakrájame ju na tenké polkolieska a orestujeme na 1 pl olivového oleja. Len čo začne cibuľa púšťať šťavu, zasypeme ju trstinovým cukrom a za stáleho miešania skaramelizuje. Dno zapekacej misy vytrieme strúčikom cesnaku a rovnomerne poukladáme polovicu mäsových plátkov. Krok 3: Na ne dáme rozpolené strúčky cesnaku, z ktorých sme vybrali nestráviteľný zelený klíčok. Na to položíme zvyšok mäsa, naň rozprestrieme skaramelizovanou cibuľou aj s výpekom. V šálke zmiešame 100 ml smotany s olivovým olejom a zalejeme bravčovbé plátky. Krok 4: Navrch dáme tenké plátky prerastenej slaniny a zakryjeme papierom na pečenie, ktorý predtým namočíme do studenej vody a pokrkváme. Pečieme na prostrednom rošte približne hodinu - podľa rúry - pri 180°C. Podávame s gratinovanými alebo s varenými zemiakmi.

Zveřejněno 22. 11. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované vepřové plátky se zelenými fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9LmP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované vepřové plátky se zelenými fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9LmP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

To vrstvení a prokládání surovin v pekáčku je zajímavé a v závěru je jídlo určitě velice chutné:-pRecept se mi líbí:-p+2:yes:

Anna Kocikova: ale kde jsou ty fazolky v receptu,nezminuje a na obr,jsou pod slaninou,ne jako priloha,tak jak?

Tak to bych si dala:-p:-p:yes:+1

Tématické fráze:
vepřové maso se zelenými fazolkami, veprove se zelenymi fazolkami, veprove platky s fazolkami, vepřovy plátek s fazolkami, vepřová kýta se zelenými fazolkami, vepřová kýta s fazolkami, marinovany vepřový platek, recept vepřové s fazolkami na smetaně, vepřový plátek se zelenými fazolkami, vepřová panenka se zelenou fazolkou, vepřové maso se zelenou fazolkou, marinovaný vepřový plátek, vepřová kýta s fazolkama, vepřový plátek s fazolkama, kýta se zelenými fazolkami, vepřové maso s fazolkami na slanině, jidlo se zelenyma fazolkama, vepřový plátek se zelenýma fazolkama, marinované plátky z vepřové kýty, vepřové plátky z kýty s s fazolkami

Suroviny:
kýta vepřová, slanina, lusky fazolové mražené, cibule, česnek, cukr třtinový, olej olivový, smetana na vaření, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu