Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambůrky

Nepečené a chutné cukroví, které máte hotovo během pár chvil, to jsou tyto kakaové brambůrky. Vláčné těsto v sobě skrývá marmeládou slepené a rumem pokapané piškoty. Pokud je však chcete servírovat i dětem, zkuste je pokapat spíše ovocným sirupem.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min bez doby odpočinutí těsta

60 min (60 min příprava, bez doby odpočinutí těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 559 kJ /
3 002 kcal
Bílkoviny70,10 g
Tuky111,30 g
Vláknina4,44 g
Cholesterol 345 mg
Sodík 539 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy427,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mletého cukru, mléka, krupičky, másla a tresti s vodou vypracujeme těsto, které necháme odpočinout. Krok 2: Piškoty slepujeme marmeládou a z obou stran je namočíme v rumu. Krok 3: Namočené slepené piškoty pak obalíme těstem a nakonec kuličky obalíme v kakau s moučkovým cukrem. Uložíme do košíčků.

TIP: Další oblíbené recepty na nepečené cukroví

Zveřejněno 24. 11. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambůrky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YlN0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambůrky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YlN0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Ta dětská krupice se dává uvařená nebo syrová. Jestli syrová není to divné těsto na obalení těch piškotů. Dík za odpověď.

Maruška: Krupice se dává ,, syrová":-D a těsto se nechává odležet - odpočinout proto, aby za pomocí ostatních ingrediencí krupice nabobtnala a nasákla ;-)

Andrea:Já dávám vlažnou převařenou vodu...opravím to v receptu.;-)

Mohla bych se zeptat? Jsem teprve začátečník a není mi jasné jestli převařená voda se má dávat teplá a nebo studená? a dále když těsto bude odpočívat tak v lednici a nebo při pokojové teplotě? :) Děkuji za odpověď.

Známá dává dorty i do mrazáku třeba na 3-4 měsíce a když je vyndá jsou jako čerstvě upečené, jedli jsme je u nich na Moravě

jarda Kadic:díky za odpověď:-K:-K

Míša: jestli můžu odpovědět já;-) to je taková malinká lahvička, bývá rumová, vanilková, mandlová...Je to vlastně aroma,najdeš to v obchodech u pudinků, vanilkovych a skoricovych cukrů, různých želatin atd.;-) pozor!-je silně koncentrovaná;-) já přidávám po kapkách.

Ahoj můžu se zeptat co toje ta mandlová trest´? Děkuji za odpověd

Hanka:To záleží....ale přesné množství řící nedokážu, protože nikdy nedělám jen z jedné dávky a kousky pak už nepočítám...;-)

můžu se děvčátka prosím zeptat kolik je asi kusů z jedné dávky? předem děkuji :-)

:yes: moc pěkné, dělávám ty od ivulinky ale tyhle jsou podobné

spis se to sni nez skazi:):-p

Myslite, ze misto piskotu muzu pouzit linecke?

Vybusna: A to susene mleko uz jsi sehnala? Mne doslo to,ktere jsem mela z CR, takze jsem dnes behala po obchodech, ale marne. Jen jakysi bily prasek do kafe, ale to se mi moc nezdalo...

Katerina: nic mi nevrav nic mi nevrav !!!! vies co prave robitm???? peciem si vlastne piskoty...!!!! to je neuveritelne, keby som robila tieto vecicky z nemeckych piskot, tak mam tu krumplu velku ako mandarinka:-S

Ja zase v nemecke samosce nemuzu najit piskoty - maji jen bud dlouhe, nebo obrovske :-)

:-/ ja som v nemeckej samoske nenasla susene mlieko...ale zato 2 druhy hotoveho marcipanu.....a ja som chcela urobit just tento falosny

Katerina:pokud cukroví není plněné krémem a je uschované v chladnu, tak se mu nic nestane, ba naopak svláční a rozloží se všechny chutě ;-) Krémové slepované cukroví si klidně upeč, ale naplníš těsne před svátkama a bude to ;-):yes:

A to uz delate ted na Vanoce? Mam straaasnou chut zacit neco pect, ale bojim se, ze se to do Vanoc zkazi.

to bych si teda dala:-p:yes::yes:

Jitka+2:přesně jak napsala spagetka - nechává se uležet kvůli krupici ;-)

:-p:yes:,
podle mne se ale nechá uležet kvůli té krupici

Velmi dobře znám tento recept,akorát ty piškoty slepuji jakýmkoliv máslovým krémem a nepoužívám tu krupici,ale klasicky na domácí marcipán sušené mléko,cukr,máslo,mandlová tresť (v jiném poměru) a přidávám 1 bílek.V žádném případě to těsto nenechávám uležet,protože to hodně rychle vysychá.Dělám toto cukroví už několik let na vánoce a vždycky je pryč jako první.Posílám bodíka.:yes:+1

Tématické fráze:
brambůrky z piškotů, bramburky, mandlové brambůrky, bramburky recept, brambůrky ze sušeného mléka, piškotové brambůrky, jak se dělají brambůrky, recept brambůrky, cukroví brambůrky, brambůrky z krupice, bramburky jako cukroví, recept na bramburky, bramburky cukroví, recepty na brambůrky, krupicové brambůrky, bramburka, nepecene bramburky, bramburky v kakau, bramburky z krupicky, brambůrky z dětské krupičky

Suroviny:
cukr moučkový, mléko sušené, krupice dětská, máslo, tresť mandlová sladká, voda, piškoty dětské, marmeláda pikantní, rum, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu