Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí plátky Jean Baklažán

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 699 kJ /
1 840 kcal
Bílkoviny349,95 g
Tuky47,36 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 870 mg
Sodík 2,77 g
Sůl6,96 g
Sacharidy3,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek nakrájíme na velmi tenké plátečky (1-2 mm), osolíme a necháme stát. Krok 2: Maso nařízmeme tak, aby mělo pokud možno stejnou výšku, osolíme, opepříme a okořeníme adžikou. Krok 3: Ve vyšší pánvi rozpálíme dvě lžíce olivového oleje a lžíci másla a maso asi 10 minut opékáme dozlatova. Krok 4: Potom ho zabalíme do alobalu a výpek zasypeme dvěma lžícemi hladké mouky. Krok 5: Prosmahneme a zalijeme horkým vývarem nebo vodou (v tom případě přidáme kousek bujónové kostky). Zacákneme sladkou sójovou omáčkou, připepříme, omáčku prošleháme dohladka a vrátíme do ní maso. Na nízké teplotě prováříme asi 20 minut. Krok 6: Mezitím osušíme lilek, potřeme ho rozetřeným česnekem a opečeme ho na olivovém oleji dozlatova. Krok 7: Na hotové plátky masa poklademe opečená kolečka lilku, navrch položíme plátky rokforu a vložíme do trouby asi na 10 minut, až se sýr nataví.

Zveřejněno 30. 11. 2011

Poznámka autorky Eliza

Zdroj a název receptu: inspirace v mojí oblíbené restauraci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí plátky Jean Baklažán

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GQVQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí plátky Jean Baklažán

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GQVQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Moc děkuji za zájem a posílám k nakouknutí... Mají inspirativní jídelníček a moc šikovné kuchaře. Už jsem tady prezentovala jejich "Kuře galského vinaře", moje z nejoblíbenějších...:-p
http://www.pasticka.cz/jidelni-listek.php

http://www.toprecepty.cz/recept/4889-kure-galskeho...

:-pmusí to být opravdu mňamka:yes:

Elí do své oblíbené restauračky choď častěji;-):-))
Už jen podle fotek to bude dobrota:-p+11:yes:

Zajímavý recept a vypadá velmi dobře:yes:+9

:-p:yes:

Zajímavý název a jistě výborná restaurace;-) :yes:

Ta restaurace by byla i má oblíbená:-));-)Máš to moc hezké, jako nakonec vždy;-):yes:

:-K Nádherný recept , fotka jako vždy krásná. Určitě co nejdřív vyzkouším. +:yes::yes:

Super název ;-);-);-):-K

Krásný rcp.:yes:

Eliz,to foto druhé je prima,;-) je takové ucelenější, je tam vše vidět:-K:-K

Tématické fráze:
kuřecí plátek s lilkem, plátky lilku, kuřecí plátek s lilkem, kuřecí plátky s lilkem, kureci plátek s gorgonzolou, lilek na platky, lilek plátky recept, kuřecí platky, lilek recepty, baklazan recept, baklažan, lilek kuřecí řízek, kuřecí plátky gorgonzola, kuřecí řízky a lilek, kuřečí plátek na lilku, kureci platek jak z resturace, baklažán lilek řízek, kuřecí plátek v lilku, kuřecí plátky v lilku, lilek plátky kuřecím

Suroviny:
prsa kuřecí, lilek, roquefort, česnek, olej olivový, máslo, koření adžika, pepř, omáčka sojová sladká, sůl, mouka hladká

Přidat fotografie receptu