Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ryba s bramborami a zeleninkou z remosky

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

gurtlerova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 765 kJ /
422 kcal
Bílkoviny72,37 g
Tuky13,06 g
Vláknina1,13 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 266 mg
Sůl0,64 g
Sacharidy3,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vymastíme si pekáček (remosku) máslem a vložíme syrové, oloupané brambory, nakrájené na kolečka. Posypeme kmínem, trochu posolíme a poklademe plátečky másla. Krok 2: Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátečky asi 1cm tlusté a promícháme v marinádě smíchané ze všech ingrediencí. Krok 3: Rybu potom položíme na brambory, posypeme např.naťovou cibulkou (moc dobré), na to nasypeme mraženou zeleninu tak, aby byl povrch celý pokryt, malinko posolíme, dáme ještě pár kousíčků másla a na to celé nalijeme sójovou omáčku smíchanou se lžící vody. Krok 4: V remosce jsem pekla asi 1 a 1/4 dozlatova, v rozehřáté troubě to bude určitě rychlejší. Krok 5: Protože mám petrželku na zahradě, dala jsem ji, vypadá to moc hezky.

Zveřejněno 1. 12. 2011

Poznámka autora gurtlerova

Množství všeho si přizpůsobte velikosti nádoby, můžete dát i více ryby, já měla právě už jen ty dva plátky a potřebovala honem uvařit větší oběd. Je to rychlé a hlavně ty přísady bývají většinou doma.. :).

A ještě k cibuli - nedávejte jí víc, pokud nechcete mít chuť jako u francouzských brambor, takhle je to celé takové jemné. Malá to opět smlsla (1 1/2) ani nemrkla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ryba s bramborami a zeleninkou z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O50G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ryba s bramborami a zeleninkou z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O50G

Marie

Tématické fráze:
ryba v remosce, ryby v remosce, pečená ryba v remosce, ryba s bramborami, ryba pečená v remosce, remoska recepty, jak uvařit rybu, co uvařit v v remosce, recepty z remosky, zapečená ryba se zeleninou v remosce, zapečená ryba v remosce, file z remosky, rambory na cibulce v remosce, ryby recepty, kapr v remosce, zapečený kapr v remosce, file v remosce, file s bramborem v remosce, ryba vremosce, recept ryba v remosce

Suroviny:
brambory, ryba, mražená francouzská zelenina, máslo, kmín celý, sůl, bylinky, cibule, ocet vinný červený, bazalka čerstvá, tymián, sůl, paprika sušená sladká, olej

Přidat fotografie receptu