Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborné perníčky (nikdy neztvrdnou)

Péct na vánoční stůl se doporučuje v předstihu. Perníčky je dobré začít péct mezi prvními, aby se rozležela jejich chuť, popřípadě aby změkly. V tomto receptu na změknutí však čekat nemusíte, jsou měkké hned po upečení.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Navrmi Navrmi

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení těsta

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 602 kJ /
5 163 kcal
Bílkoviny132,04 g
Tuky50,74 g
Vláknina29,50 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 3,73 g
Sůl0,84 g
Sacharidy1 029,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin zpracujeme těsto a po vyválení z něj vykrajujeme různé tvary. Doporučuje se nechat těsto odležet 24 hodin v lednici, ale není to nutné. Krok 2: Pečeme na 200 °C přibližně 15 minut. Krok 3: Po vytáhnutí z trouby ihned natřeme rozkvedlaným vajíčkem, aby se perníčky krásně leskly a necháme úplně vychladnout. Krok 4: Vychladlé perníčky zdobíme dle vlastní fantazie bílkovým krémem, který si dáme do zdobícího fóliového sáčku.

Zveřejněno 3. 12. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborné perníčky (nikdy neztvrdnou)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BRG2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborné perníčky (nikdy neztvrdnou)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BRG2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Děkuji :-) no té kůry taky tak nějak jen od oka... 1 kávová lžička bude stačit ;-)

Zdravím, máte nádherné perníčky, ale prosím vás kolik dáváte té citrónov kůry - jsem úplný začátečník. Děkuji +:yes:

Tak od oka, dávám většinou 2 kávové lžičky... :-)

Kolik toho perníkového koření? Recept se mi líbí;-)

Joo a ještě pokud budeš chtít barevný zdobící krém, stačí kápnout potravinářské barvivo ;-)

varilamyskakasicku: do misky si proseju moučkový cukr, to proto aby tam nebyly hrudky a nesekal se zdobící krém ve špičce zdobícího sáčku... do hrníčku si dám bílek, moučkový cukr a citronovou šťávu 5minut a více šlehám šlehačem s jednou metličkou a cukr přidávám dle potřeby, podle toho jak je krém hustý... nesmí být moc řídký, aby se ti při zdobení nespojoval a nestékal z perníčků ;-)

Jak děláš ten zdobící krém?Popiš mi prosím ,trošku, ja s ukládám receptík, ještě jsem perníčky nedělala, ale moc se mi to líbí jinak:-K:yes:

Jo jo, HERA celá ;-)a děkuju :-)

Navrmi, máš pěkné perníčky a dávám ti 4.boda:yes:

celá hera??perníčky máš hezký+:yes:

Tématické fráze:
krem na perníčky, krém na zdobení perníčků, perníčky které neztvrdnou, krém do perníčků, perníčky které netvrdnou, bajecne pernicky recepty, zdobící krém na perníčky, bilkovy krem na pernicky, perníčky,které neztvrdnou, recept na krem na pernicky, pernicky co netvrdnou, perníčky, které neztvrdnou, hera perníčky, perničky ktere nestvrdnou, vybone pernicky, krém na zdobení perníků, bílek na perníčky, recepty na perníčky které nestvrdnou, výborné perníky, zdobící sáček na perníčky

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, vejce, med, soda jedlá, kakao, tuk hera, koření do perníku, kůra citronová, vejce, bílek, cukr moučkový, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu