Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená vepřová žebra Long time

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cekrops cekrops

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 1

1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 222 kJ /
770 kcal
Bílkoviny35,00 g
Tuky70,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 140 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žebra nasolíme a potřeme rozmačkaným česnekem. Krok 2: Pár třetinek česneku můžeme vložit i dovnitř, něco jako když pečeme koleno. Krok 3: Kůži nařízneme a taktéž vetřeme česnek se solí. Krok 4: Položíme do pekáče (který mírně potřeme slunečnicovým olejem) kůží nahoru a posypeme kořením na šašliky+mletou paprikou. Ještě lehce posypeme kmínem. Krok 5: Vložíme taktéž oloupané brambory poválené ve směsi soli a mleté papriky. Krok 6: Pečeme první 2 hod na 125°C. Další hodinu na 160°C. Krok 7: Ke konci odkryjeme pekáč a uděláme kůrčičku. Po celou dobu pekáč neodklápíme(kromě konce)!!!

Zveřejněno 5. 12. 2011

Poznámka autora cekrops

To jsem si zas jednou pošmákl....A vše jsem to snědl!!! :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená vepřová žebra Long time

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Lz8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená vepřová žebra Long time

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Lz8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Teda, je to pecka!!! :yes: :yes: :-)Coby masožravka jsem měla chuť na něco pikantního a zkusila jsem tenhle recept - a už teď se těším, až ho budu dělat znovu. Fakt dobrůtka, i na studeno se dá s chlebíkem.. trochu jsem to přehnala s tou pálivou paprikou, ale nevadí, vypálilo to červa! :-):yes::yes:

Pěkný kus masiska:-*:yes:Naporcované na talíři to muselo obzvlášť hezky vypadat:-p+8:yes:Bůčínek taky můžu;-)jen ta delší doba pečení není pro mě:-(

xanny:My také ,ale mohl napsat název toho koření! Do Lidlu nechodim,ale pro buček jsem toho schopna udělat daleko víc!!!!:-):-):-):-):-p

Žebra můžu na všechny způsoby :-p:yes::yes::yes:

Eliza:A na co ? Na žebra ? Či něco jiného ??? ;-)

A má sympatické recepty, teď jsem pročetla...:yes: Nechala bych se pozvat...;-)

magdalenka: On to bude masožravec:-!:-D:-D:-D

Mňa zaujalo, že cekrops nie je zameraný na zemiaky...ale mäsko vyzerá krásne...:yes:

cekrops:;-):-D:-D

Eliza: Už jsem to z hladu nestihl vyfotit.....Moje chyba , uznávám..... To je tak , když je člověk singl a probere se k životu kolem poledne........:-*

Žebírka mám ráda... škoda, že tu není fotografie pokrmu, jen surovin...

Long time=dlouho dělané.....no...ale...ty zhruba 3h zas není tak moc, žé.....;-)

Jirka2::-D:-D:yes:

cathleen: Nejsem autor, ale já bych to viděl asi takto, koukněte, jak dlouho se to dělá:-K long time:-D:-D

Víťo, můžu se ze zvědavosti zeptat, proč mají žebírka tenhle název? Vypadají velice jedle:-p:yes::yes:

Snědl a nenabídl:-(( To se tady nedělá:-!:-D:-D:-D

Tématické fráze:
pomalu pecena veprova zebra, pečená žebra, pečená vepřová žebra recept, recepty na pečena žebra vepřova, pečená vepřová žebra, vepřové žebra, recepty na pečené vepřové žebra, pečená žebra recept, pomalu pečená žebra, vepřové žebro, pečené vepřové žebro, vepřová žebra, recept žebra z divokého prasete, pečené žebra, vepřové žebro recepty, pecene veprove zebra, recept na pečené vepřové žebro, pečeme žebra, vepr zebra, pečená vepř žebra

Suroviny:
žebra vepřová, česnek, sůl, koření na šašlíky, kmín celý, paprika sušená pálivá, brambory

Přidat fotografie receptu