Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rošťáci z vepřového masa

Smažení rošťáci jsou známí už dlouho. Dříve to býval obrovský hit, ale rádi si na nich pochutnáme i dnes. Že je neznáte? Jsou to plátky vepřové kotlety, dobře odležené ve výrazně kořeněné marinádě a později v této marinádě i smažené.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maarkr maarkr

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby uležení

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby uležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 483 kJ /
355 kcal
Bílkoviny20,12 g
Tuky17,63 g
Vláknina3,99 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 4,50 g
Sůl11,50 g
Sacharidy28,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Krok 2: V hlubokém talíři rozšleháme a dobře promícháme 2 vejce, lžičku soli, půl lžičky pepře, lžíci sójové a worcestrové omáčky, hořčici, Solamyl a 3 stroužky rozmačkaného nebo prolisovaného česneku. Krok 3: Maso v marinádě obalíme, odložíme do krabičky či zavařovací sklenice, zbytkem směsi ho přelijeme a necháme uležet nejlépe 3-4 dny v chladu, Krok 4: Potom plátky masa zprudka na pánvi v rozehřátém oleji osmažíme dozlatova. Krok 5: Na přílohu se hodí hranolky nebo krokety.

TIP: Máte chuť na domácí hranolky? Poradíme, jak je připravit.

Zveřejněno 7. 12. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rošťáci z vepřového masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L5pp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rošťáci z vepřového masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L5pp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

dnes jdu nakládat , a pozítří bude oběd. doufám ,že to bude dostatečně proležené. dám vědět

U nás se po nich jen zaprášilo:-p:yes:

Marti - dělám protože je máme rádi:-D:yes: navíc je po naložení úprava rychlá:-p jenom nedávám česnek - nemůžu jej;-(

maarkr: Marti, tak to se omlouvám:-8 ale já jsem ho uviděla na tom druhém webu dřív než tady a nepodívala jsem se na autora:-8
promííííň:-8:-8:-8;-)

Martino, vítám tě v Topkové rodině jako nového jejího člena a přeji ti, aby se ti tu líbilo;-)
Za rošťáky ti dávám 3.bod:yes:

rebeka:
Díky za postřeh Rebeko ,ale recept je to můj:-)
M.

. . . ale vždyť je to její recept, Rebi :-)
Pěkné, Martino :yes:+

Tématické fráze:
vepřové řízky roštáci, rostaci nalozene maso, roštaci recept, rošťáci, recept na rošťáky, naložené maso rošťáci, naložené vepřové maso, recept rošťáci, naložené vepřové maso recepty, nakladane veprove maso, maso na roštáky, nakládaní rošťáci, řízek rošťák, kotlety rošťáci, maso rošťák, roštaky, rošťáky z vepřového masa, vepřový řízek rošťák, recepty roštaci, vepřové roštaky

Suroviny:
kotleta vepřová, česnek, omáčka sojová, vejce, pepř černý, solamyl, sůl, omáčka worcesterová, hořčice, olej

Přidat fotografie receptu