Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavý kapr s rajčatovou omáčkou a řapíkatým celerem

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

AnnaD AnnaD

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie487 kJ /
116 kcal
Bílkoviny3,74 g
Tuky0,52 g
Vláknina10,04 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy21,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapra si naporcujeme na podkovy a seřízneme kůži. Krok 2: Osolíme, opepříme a na oleji osmažíme dokřupava. Krok 3: Omáčka: Na trošce oleje si zpěníme cibuli, česnek, přidáme zázvor a čerstvá rajčata. Dusíme až do změknutí rajčat. Krok 4: Osolíme a opepříme podle chuti, přidáme 1 lžíci rybí omáčky ( pozor, je dost slaná!!). Krok 5: Podle potřeby zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě. Krok 6: Na konci přidáme na kousky nakrájený řapíkatý celer a necháme chvíli prohřát. Krok 7: A úplně nakonec přidáme jarní cibuli, pórek a lolot. Krok 8: Nalijeme na kapra.Podáváme s rýžovými nudlemi, rýží nebo chlebem či brambory.

Zveřejněno 11. 12. 2011

Poznámka autorky AnnaD

Lolot neboli Piper Sarmentosum můžete koupit na vietnamských tržnicích. Tento způsob úpravy ryb je u nás oblíbený. Lehká kyselost omáčky reguluje tzv. " bahnitý zápach" kapra.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavý kapr s rajčatovou omáčkou a řapíkatým celerem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/51pA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavý kapr s rajčatovou omáčkou a řapíkatým celerem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/51pA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Aničko velice zajímavá úprava,která se mi líbí:-p+4:yes:

velice zajímavá úprava kapra:yes::yes::yes: může to být dobrota:-p;-):yes::-)

Děkuji za milé přivítání !!:-D

AnnoD, vítám tě v Topkové rodině jako nového a dalšího člena a přeji ti, aby se ti tady líbilo;-)
Recept je celkem zajímavý, tak ti dávám 1.boda:yes:

Tématické fráze:
kapr s omačkou, kapr po vietnamsku, kapr v rajcatove omacce, kapr se švestkovou omáčkou, kapr na řapíkatém celeru, recepty vietnamské prase, ryba s řapíkatým celerem, kapr na rajčatech, vietnamské recepty kapr, vietnamské prase recept, recept z vietnamského prasete, kapr recepty po vietnamsku, vietnamské prase recepty, vietnamský recept na kapra, piper sarmentosum, kapr recepty vetnamske, kapr dokřupava, kapr po vetnamsku, ryby na vietnamsky způsob, recepty ryba s řapíkatým celerem

Suroviny:
kapr, rajče, celer řapíkatý, cibulka jarní, pórek, cibule, vietnamské bylinky, česnek, zázvor, omáčka rybí, mouka, olej, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu