Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paštika s játry

Hodnocení receptu je 4,6 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maarkr maarkr

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 499 kJ /
3 943 kcal
Bílkoviny244,94 g
Tuky311,00 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 2,00 g
Sodík 1,09 g
Sůl2,50 g
Sacharidy38,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájím si cibulku, orestuji na sádle, až zesklovatí, přidám k ní na kostičky nakrájený bůček, nechám zatáhnout, přidám nové koření a dusím až je maso měkké. Krok 2: K masu přidám důkladně omytá játra a dusím dále až jsou hotová, nechám vychladnout. Krok 3: Potom pomelu, kdo chce může i 3x, já nemám ráda úplně to pyré, melu jen 1x, dochutím solí, pepřem, nic jiného nedávám, přidám podle chutí mandle, nebo jaké mám doma oříšky, někdy dám třeba i olivy. Krok 4: Naplním do skleniček a tak 1 hodinu zavařím.

Je dobré podle toho jak je bůček tučný, to sádlo z masa, co zůstane, dát do dochuceného pomletého masa také, at pomazánka není suchá.
Doporučuji mazat na chléb, na rohlíku to není ono :-)

Zveřejněno 12. 12. 2011

Poznámka autorky maarkr

Z této dávky to vyjde zhruba, tak na 2 velké skleničky od tatarky nebo 1 velkou od okurek a jednu menší od nějaké marmelády. Byl to pokus a celkem se u nás ujal. Kdo chce může si dát játra vepřová, já je ale nemám ráda, proto je to u mě takový mišmaš:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika s játry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pXvm

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika s játry

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pXvm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Moje rodina si tuto paštiku moc oblíbila:-) Dvouletý a čtyřletý synek žadonili, aby dostali "paštíka" A té legrace, když starší chystal housátka mladšímu.... Autorce děkuji, paštika je skvělá!!!! :-p

A mě se zrovna zaváří;-), použila jsem recept, trošku přiupravila dle svých zkušeností a chutí a doufám, že bude k jídlu. Ale když je to jen z toho dobrého, tak to přece nemůže být nedobré:-D

Martino . Vypadá to dobře. A s těmi drůbežími játry máš recht. Já také raději drůbeží. U vepřových a hovězích nebezpečí že budou moc tvrdé kousky. +bodík 7

Máme v plánu udělat paštičku a tato se mi tuze líbí. :yes:...+1:-p

Taky zde mám domací paštiku, na receptech nekde je, ona je výborná moc, každá domací paštika je "in", ale ted si dávám pauzu po tom dobrém, musím,:-( škoda, jinak moc prima rcp :-K:-K;-):yes:

Oj, jak ráda bych si namazala a s ještě větší chutí se zakousla...:yes:

Co napsat....domácí je domácí;-):yes: A víme z čeho je;-)

Vypadá to moc jedle. Určitě vyzkouším.

Tématické fráze:
vepřová paštika s játry, domácí paštika do skleniček, vepřová paštika recept, vepřová paštika s játrama, domácí játrová paštika do skleniček, králičí játrová paštika, vepřová paštika, játrová paštíka recept, vepřová paštika s játry recept, vepřová játrová domácí paštika recepty, játrová paštika top recepty, veprova játrová paštika recept, vepřová jatrová paštika, hovězí játrová paštika, domácí francouzská paštika, domací paštika z bučku a kuřecí játry, jatrova paštíka, jatrova veprova pastika, paštíka, recepty z jatry

Suroviny:
bůček, játra, cibule, sůl, pepř, mandle, koření nové koření, sádlo

Přidat fotografie receptu