Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Palce z vepřové kýty s Lopenickou slaninou

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 447 kJ /
1 541 kcal
Bílkoviny7,00 g
Tuky168,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 3,20 g
Sůl8,00 g
Sacharidy0,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Palce z vepřové kýty dokonale očistíme – odblaníme. Krok 2: Do každého palce uděláme ze širšího konce tenkým špičatým nožem malou kapsu, do které vsuneme zmražený klín Lopenické slaniny. Palce poté vydatně osolíme, opepříme a vyválíme ve směsi oleje a čerstvému tymiánu. Krok 3: Steakovou pánev rozpálíme a vlijeme na ni asi dvě lžíce oleje. Jakmile je olej rozpálený, tak vložíme připravené palce a opékáme postupně ze všech stran do zlatavé barvy. Krok 4: Po dokonalém opečení vložíme do připraveného alobalu - pořádně zabalíme a necháme odpočnout cca 7 minut. Krok 5: Opečené palce překrojíme šikmým řezem napolovic a podáváme s opečeným bramborem nebo s bramborovou kaší a opečenou cibulkou. Přelijeme lžičkou šťávy, kterou maso pustilo při pobytu v alobalu.

Zveřejněno 13. 12. 2011

Poznámka autora Colombo65

http://www.vomaub.cz/produkty/lopenicka-slanina.ht...

Palec = část vepřové panenky oddělená od kýty

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Palce z vepřové kýty s Lopenickou slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DJL5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Palce z vepřové kýty s Lopenickou slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DJL5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

objeveno náhodou, famózní, gratulace!!!! Hodno dalšího následování!!!:yes::yes::yes::yes::yes:

:yes::yes::-p

Moc dobré :yes::yes::yes::-K+

luxusní palce:-O:-O:yes::yes:

Poměrně povědomé, ale tak dobrounké a podkreslené nádhernými fotkami, že se to neobejde bez zaslání bodu z Práglu...:yes::-K

:yes::yes:

Tvé palce vypadájí dost dobře:yes:, já mám shodou okolností ještě nějaké vyuzené v lednici ze sobotního uzení:-p:yes: , všechno z tohoto masíčka je ohromně mňamozní:-!

Přímo takto nařezané špalíčky masa jsem v masně neviděla,ale když bude hezký ořech z kýty,určitě si doma říznu;-)Vypadá to báječně:-p+5:yes::-K

Krásné kousky masa a takto upravené nemají jistě chybu:-p:yes:

hmmm, Lopenická, hned zitra si skočim do vomy :-p

Jako vždy super.:yes::yes:

Vypadá to náramně :-p:yes:

Tématické fráze:
vepřová kýta recepty specialita, vepřový palec, veprova kyta se slaninou, vepřová kýta recepty pro začátečníky, palce z vepřové panenky recept, vepřový palec recept, vepřový palec recepty, speciality z vepřové kýty, vepřové panenky palce recepty, vepřový palec z panenky, speciality z vepřové panenky, vepřové palce z panenky, vepřové palce z panenky recept, jak upravit vepřovou panenku, recept na vepřový palec, vepřový ořech, palce z veprove panenky, recept na vepřovou kýtu, vepřová panenka palec, palec z vepřové panenky recepty

Suroviny:
kýta vepřová, slanina lopenická, tymián, pepř, sůl, olej

Přidat fotografie receptu