Kandovaná pomerančová kůra
Domácí kandované ovoce nebo kůra jsou výborné jen tak na mlsání nebo coby součást moučníků. Připravit je není složité, jen trochu časově náročnější. Pokud ale máme doma chemicky neošetřené citrusy, byla by opravdu škoda voňavou kůru likvidovat bez užitku a nezkusit ji zpracovat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 347 kJ / 800 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 200,00 g |
Postup přípravy
Po zchladnutí kůru překrájíme na proužky (nebo kostičky), zasypeme cukrem a přilijeme vodou tak, aby byla kůra těsně pod hladinou.. Krok 4: Znovu zahřejeme a vaříme do té doby než kůra nabyde sklovitý vzhled, zhruba půl hodiny a až se vyvaří voda.
Po vychladnutí necháme (optimálně do druhého dne) zaschnout. Krok 5: Uložíme do vzduchotěsné nádoby do chladu. Používáme do moučníků a všude, kde chceme cítit krásnou vůni pomerančů.
Zveřejněno 14. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kandovaná pomerančová kůra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZmQ8
Moje poznámka
Kandovaná pomerančová kůra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZmQ8
Nejnovější recepty
Bramborový salát pro sváteční chvíle
Přidáno před 1 hodinou
Pečený kuřecí gyros
Přidáno před 4 hodinami
Plněné perníčky
Přidáno před 8 hodinami
Bulgur s rukolou a granátovým jablkem
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční makové stromečky
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové plátky v pikantní okurkové omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Cukrovinky na adventních trzích v Praze: Čokolády za 320 Kč, skvělé cukroví na Jiřáku i perníčkový sirup na Míráku
Lékárna.cz: Zdravější sladidla pro vaši linii, zdraví a vánoční pečení bez výčitek
Jak na ty nejlepší vanilkové rohlíčky a jakou mouku do nich použít? Nejčastěji je to hladká, vynikající jsou s ořechy i mandlemi
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na kari
Hanina65 před 22 minutami
Kulajdička, jak ji dělala maminka
misak2 před 4 hodinami
Kaldounová polévka
Hanina65 před 5 hodinami
Falešný "segedín" z cukety
MartinMartin před 5 hodinami
Jelení guláš
MartinMartin před 5 hodinami
Guláš z jeleního masa
Simonyta před 5 hodinami
Cibulová polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Domácí listový závin se slanou náplní
Wikki před 6 hodinami
Majonézové koláčky bez kynutí
Hanina65 před 7 hodinami
Roštěná na celeru
Fitulka před 8 hodinami
Tématické fráze:
pomerančová kůra,
kandovaná kůra,
recept na kandovanou pomerancovou kuru,
pomerančová kůra v cukru,
kandovaná kůra recept,
pomerančová kůra recept,
jak kandovat pomerančovou kuru,
pomerančová kůra v čokoládě recept,
nakládaná pomerančová kůra,
kura z pomerance,
domácí kandovaná kůra,
výroba kandované kůry,
domácí pomerančová kůra,
kandovaná kúra z pomela,
jak udelat kandovanou pomerancovou kuru,
recept na pomerančovou kůru,
recept na kandovanou kůru,
kandování kůry,
recept na kandováné ovoce,
kura z pomerancu
Suroviny:
pomeranče,
voda,
cukr krystal
Komentáře (73)