Perníčky měkké jak obláčky
Nazdobené medové perníčky provoněné klasickým perníkovým kořením k našim Vánocům neodmyslitelně patří. Perníčky podle tohoto receptu jsou navíc opravdu měkké a kromě krásného vzhledu vás potěší i skvělou chutí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 414 kJ / 2 967 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,00 g |
Tuky | 72,68 g |
Vláknina | 12,20 g |
Cholesterol | 905 mg |
Sodík | 3,61 g |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 498,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny smícháme dohromady. Vypracujeme tuhé těsto, které necháme minimálně 6 hodin odležet v lednici.
Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 175 °C.
Krok 3: Z těsta vyválíme cca 3mm plát, ze kterého vykrajujeme tvary dle libosti. Tvary skládáme na plech.
Krok 4: Plech vložíme do trouby a pečeme na 175 °C horkovzduch pouze 4-5 minut.
Krok 5: Ihned po vytažení plechu potřeme perníčky celým rozkvedlaným vejcem, budou se pak krásně lesknout.
Krok 6: Zdobíme dle vlastní fantazie minimálně za 1-2 dny.
Zveřejněno 16. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníčky měkké jak obláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o64k
Moje poznámka
Perníčky měkké jak obláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o64k
Nejnovější recepty
Domácí kváskový chléb
Přidáno před 1 hodinou
Zapečené jitrnice na zelí
Přidáno před 5 hodinami
Prejtem plněné bramborové knedlíky se špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Jitrnice s vaječnými kroupami
Přidáno před 5 hodinami
Jelítko s nastavovanou kaší
Přidáno před 5 hodinami
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Neregistrovaný před 1 minutou
Těstoviny s cuketou a sušenými rajčaty
Neregistrovaný před 11 minutami
Chutné vafle
Neregistrovaný před 11 minutami
Vepřové na zelí a pivu
Neregistrovaný před 18 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Neregistrovaný před 21 minutami
Zázvorovice
Neregistrovaný před 23 minutami
Tilápie na přepuštěném másle a bylinkách
Neregistrovaný před 23 minutami
Sušenky
Neregistrovaný před 26 minutami
Jemné domácí houskové knedlíky
Neregistrovaný před 31 minutami
Krkovička na hořčici z remosky
Neregistrovaný před 33 minutami
Tématické fráze:
perníčky stále měkké,
zaručeně měkké perníčky,
pečení pernicku teplota,
stále měkké perníčky,
teplota při pečení perníčků,
perníčky teplota pečení,
teplota pečení perníčků,
zaručený recept na perníčky,
pernicky teplota,
jak na měkké perníčky,
teplota na peceni pernicku,
perníčky ze žitné mouky měkké,
buchta z mouky t650,
perníčky recept,
teplota pečení perníku,
perníčky ihned měkké žitná,
zdravejsi pernicky,
pečení perníkú teplota,
teplota při pečení perníku,
recept na pernícky z obyčejne hladké mouky
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
med,
koření do perníku,
soda jedlá,
vejce
Komentáře (17)