Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steak z tuňáka s citronovo-hořčičnou omáčkou

Steak z tuňáka se upravuje krátce, aby zůstal uvnitř růžový. Byla by totiž škoda zničit špatným postupem kvalitní maso. Steak z tuňáka můžete podávat s touto nebo i jinou omáčkou.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aadulka aadulka

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min Bez doby odležení masa

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava, Bez doby odležení masa)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 848 kJ /
442 kcal
Bílkoviny4,71 g
Tuky34,39 g
Vláknina7,79 g
Cholesterol 39 mg
Sodík 611 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy25,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tuňáka pokapeme olivovým olejem z obou stran a rozetřeme, poté osolíme a opeříme. Necháme 30 minut odležet v chladu. Krok 2: Na olivovém oleji opékáme tuňáka z každé strany asi 2-4 minuty, podle toho, jak ho chceme mít upraveného. Nejlepší je kolem 3 minut (uvnitř zůstane ještě trošku růžový). Krok 3: Omáčku připravíme smícháním citronové šťávy, majonézy, hořčice, česneku a koření. Krok 4: Podáváme s opečenými bramborami.

TIP: Jak udělat pečené brambory v troubě

Zveřejněno 16. 12. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak z tuňáka s citronovo-hořčičnou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lM41

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steak z tuňáka s citronovo-hořčičnou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lM41

Komentáře (15)

Mohu takhle upravit i sumce?;-)

Super rychlý a super dobrý tuňák (teda pro ty, kterým chutnají ryby). My s dcerou jsme si pochutnaly a tak přidávám zasloužený bodík :yes:10:yes: Udělala jsem jen jednu drobnou změnu. Grilovala jsem nasucho na grilovací pánví.

No opékat steak z tuňáka po každé straně 3 min. znamená absolutní zničení drahé ryby. Tuňák není kráva. Správně upravený steak z tuňáka musí být uvnitř růžový, ideálně polosyrový. Takže při cca 2 cm tloušťce se peče ideálně 1 - 1,5 min. z každé strany.

Verča: Jsem ráda, že Vám chutnalo :-K

Dneska jsem to uvařila pritelovi, velice moc nám to chutnalo. :yes:

Ahoj dnes jsem zkoušel recept a bylo to výborný :)

Moc krásný recept. :yes::-p a fotky jakbysmet...

Drak: A tím si chtěl říci co? Nechápu moc smysl tvého komentáře. :-)Všichni víme, že je tuňák zdravý a chutný.

Tuňák je kvalitní mořská ryba. Uděláme si jej podle receptů nebo vlastního nápadu. Vždyť je to mořská ryba(dobrá a kvalitní). Cena??? Maso bez kosti je taky drahé a zdravé ??? Za jídlo v restauraci zaplatíme tolik a taky nám mnohdy:- nechutná.

Podobně dělám lososa, tedy dávám Choceňský jogurt :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

:-p:yes:

Tuňák je nejlepší ryba jakou znám :-)určitě se jednou za čas do něj vyplatí zainvestovat ;-)

Nikdy jsem steak z tuňáka nejedla a strááášně bych ho chtěla ochutnat. Fotka nádherná a protože miluju ryby, tak jídlo musí být:-*:-p...+1:yes:

Lákavé :yes:+

:-p:yes:

Tématické fráze:
steak z tunaka, tuňák recepty, steak z tuňáka recept, tuňák steak recept, tuňák steak, tuňák steak recepty, recept na tuňáka, tunák recept, tunákový steak, recept na steak z tuňáka, recepty z tuňáka, steak tuňák, recept tuňák steak, steaky z tuňáka, recepty tuňák steak, steak z tuňáka recepty, recepty na tuňáka, tuňákový steak recept, steak s tunaka, recepty steak z tuňáka

Suroviny:
tuňák, sůl, pepř, olej olivový, citron, majonéza, hořčice, česnek, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu