Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové ocásky na kmínu s pečenými brambory a pažitkovým dipem

Znáte jednoduší a rychlejší večeři než brambory z trouby? Pečením brambory změní chuť, získají křupavou kůrku a jsou k nakousnutí! Dají se jíst samotné nebo jako příloha k masu s pažitkovým dipem.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 336 kJ /
558 kcal
Bílkoviny15,55 g
Tuky2,32 g
Vláknina25,95 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 48 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy110,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso osolíme, posypeme kmínem a vložíme do máslem vydatně vytřeného pekáčku. Krok 2: Brambory dobře omyjeme a celé (nebo jen přepůlené) rozložíme okolo masa. Krok 3: Česnek rozebereme na stroužky a neoloupané je vměstnáme do prázdných míst. Poklademe plátky másla, podlijeme troškou vývaru a vložíme do trouby, předehřáté na 200 °C. Krok 4: Pečeme 2 hodiny, v polovině pečení maso otočíme. Průběžně poléváme výpečkem a podle potřeby podléváme teplým vývarem. Krok 5: Na dip pomazánkové máslo promícháme se zakysanou smetanou, osolíme, přidáme špetku cukru a drobně nasekanou pažitku. Krok 6: Do hotových upečených brambor bouchneme pěstí, nebo je nařízneme, aby se rozevřely a podáváme s masem, se solí a pažitkovým dipem.

TIP: Jak udělat pečené brambory v troubě: jednoduchá delikátní příloha

Zveřejněno 18. 12. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ocásky na kmínu s pečenými brambory a pažitkovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M5v1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ocásky na kmínu s pečenými brambory a pažitkovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M5v1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Vyborne, jednoduche na pripravu, a presne - zadne velke spineni nadobi :-) mnam!

Príma recept, ukládám;-):yes:

Elizo, v jednom pekáčku - prostě nádhera:-D:yes:

Dobrý nápad :yes:+

Opět parádní recept. Zatím jsem kupoval jen uzené, tak se budu muset poohlédnout i po syrových. Při pohledu na foto se sbíhají sliny.:-p Super.:yes: +9

Eli, díky moc za takové recepty.:-!:-)):yes::yes::-K+8

Děkuju:-):-K, nezbylo nic, v domácích zásobách také ne - ale masna, co ji mám na půl cesty z práce je velmi dobře zásobená a je v ní v průběhu týdne k sehnání všechno možné, včetně zvěřiny, králíků, telecího i jehněčího. Je trošku dražší, než ty v okolí, ale za to v super kvalitě a výběr převeliký...:yes: Vepřové ocásky mají zcela běžně, i uzené.

Mňam :-p

Eliz, ocásky miluju a zrovna takto upečené-kmín,sůl, česnek a někdy dávám i menší cibuli, nezbylo něco, já mám na to takovou chuť:-praději už je sem nedávej, ještě jich máš hodně:-?:-D Máš 4.bod:yes:

Jasně - ocásky - Eliz ;-):-D, jé nezlob se:-8, víš jak to myslím. Jasně, letím do Lídlu ;-):-p:yes::yes:

To musí být dobrota. U nás v řeznictví mívají ocásky. Je to výborné jemné masíčko:-p:-*...+2

Hezké, jen kde sehnaty vepřové oháňky?! :-p:yes:

;-)vypadá to moc pěkně:yes::yes:

Tématické fráze:
vepřové ocásky, veprove ocasky recept, vepřové na kmíně s bramborem, pečené vepřové ocásky, veprovy ocasek recept, veprove ocasky-recept, vepřová oháňka, veprovy ocasek, veprova ohanka recept, uzene masove ocasky, pečené ocásky, vepřové ocásky recepty, peceny veprovy ocasek, kuřecí ocásky, vepřový ocásek recepty, recept veprove ocasky, uzený vepřový ocásek, vepřove na kminu, vepřové na kmíně, masové ocásky

Suroviny:
ocas vepřový, kmín celý, brambory, česnek, vývar masový, máslo, sůl, pomazánkové máslo, smetana zakysaná, pažitka, sůl

Přidat fotografie receptu