Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto z trouby II.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

KarolinaL KarolinaL

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 565 kJ /
1 569 kcal
Bílkoviny102,44 g
Tuky18,25 g
Vláknina10,52 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 1,83 g
Sůl4,03 g
Sacharidy244,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekáče si nasypeme propláchnutou rýži, cibuli na drobno, obě plechovky. Maso nakrájíme nebo rozmačkáme na jemno, papriku, sůl, pepř, zalijeme vodou, promícháme a přikryjeme pokličkou. Krok 2: Vložíme do trouby a pečeme při 180°C. Asi po 20 minutách pečeme bez pokličky. Občas promícháváme, rýže se vytlačí nahoru. Krok 3: Asi po 45 minutách by mělo být hotovo. Když tak si ochutnejte rýži jestli už je měkká. Podáváme s okurkou a plátkem sýra.

Zveřejněno 20. 12. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto z trouby II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jOr4

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto z trouby II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jOr4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Koubkova: To jsem ráda. :-)

Dnes máme k obědu ,okořenila jsem vegetou a nemá chybu:-p:yes: jen jsem dala víc vody.

chocolate: Jó, zelenina je i po hodině pečení dobrá.

MajkaM: Hm, s houbami to musí být také dobré. Příště vyzkouším. :yes:

Je ta konzerva zeleniny po více než hodině pečení ještě kompaktní?Nic ve zlém, ale konzervovanou zeleninu bych přidala max pět minut před koncem;-).

Takto rizoto dělám také, jen napřed podusím vepřové maso na cibulce, protože konzervy nekupujeme a přidávám čerstvou zeleninu - mrkev, hrášek někdy i houby.:-p

MrazovaJa: Zkuste, s tim Mexikem je to pikantní a chutná nám to víc, ale dětem už moc ne. Domácí vepřovku závidím, já se do ní bojím pustit.

Děláme si domácí vepřovku, tak zkusím :-)

BILKOVAI: Děkuji za bodík. Je to pravda, ale nám to tááák chutná.:-)

Pečená rýže je vynikající. A ještě k tomu basmati a Bonduelle:-*Akorát bych nedávala konzervu.Dnes opravdu nejsou nic moc:-// To by mě přišlo škoda těch kvalitních surovin. Jinak chutný receptík a boduji:yes:...+1

Tématické fráze:
rizoto pečené v troubě, vepřové rizoto pečené v troubě, pečene rizoto, rizoto v troube, šťavnaté rizoto z trouby, rizoto do trouby, rizoto z trouby, rizoto z vepřového masa v troubě, rizoto pečené, pečené rizoto v troubě, vepřové rizoto z trouby, rizoto z vepřové konzervy, risoto z trouby, rizoto z vepřove konzervy v troubě, ryzoto pečené v troube, vynikající rizoto, rizoto s trouby, rizoto s vepřové konzervy z trouby, ryzoto v troube, rizoto z vepřové konzervy pecene v troubě

Suroviny:
rýže basmati, maso vepřové ve vlastní šťávě, cibule, směs bonduelle mexico, voda, paprika čerstvá červená, sůl, pepř, sýr plátkový

Přidat fotografie receptu