BUŠI vánočka nebo mazanec
Toto těsto se hodí jak na vánočku, tak i na velikonoční mazanec - je jen na vás co z něj vytvoříte. Zatímco uplést vánočku z několika pramenů umí dnes málokdo, vytvarovat krásný mazanec zvládne každý.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 450 kJ / 3 215 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,36 g |
Tuky | 97,80 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 433 mg |
Sodík | 778 mg |
Sůl | 1,85 g |
Sacharidy | 493,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny dáme postupně vše od tekutého až po tuhé, mimo rozinek, mandlí a bílků.
Krok 2: Zadáme program TĚSTO a rozinky přidáme po zaznění signálu.
Krok 3: Po ukončení procesu těsto rozdělíme na 8 dílů, a to tak, že 3 části jsou největší a jsou v pletení prvé. Druhé 3 menší a poslední 2 nejmenší.
Krok 4: Upleteme cop z 3 největších a prostředek hřbetem ruky rozmáčkneme do stran. Namažeme zbylým bílkem a vložíme další cop ze tří pramenů. Opět jej rozmáčkneme a zase natřeme bílkem. Pak vložíme pramen ze dvou a vše zajistíme špejlemi pro jistotu. Necháme min. 1 hod odpočinout a kynout.
Krok 5: Pak celou vánočku natřeme bílkem a posypeme mandlemi.
Krok 6: Ve vyhřáté troubě pečeme zprvu na 180 °C cca 15 minut, pak stáhneme na cca 145-150 °C a dopečeme asi 45 minut. Troubu minimálně 1/2 hodiny neotvíráme.
Zveřejněno 23. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
BUŠI vánočka nebo mazanec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WjVo
Moje poznámka
BUŠI vánočka nebo mazanec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WjVo
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 2 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 3 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 3 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
recepty babiččin vláčný mazanec,
recept na vánočku,
vánočka z Majolky®,
vanočka nebo mazanec z domaci pekarny,
nemecka vanocka,
mazanec z Majolky®,
vánočka mojí maminky,
mazanec s Majolkou®,
mazanec z dp,
výborná vánočka z domácí pekárny,
recepty na vánočky,
tuhá vanočka,
aby vánočka nebyla suchá,
recept na mazanec od štěpánky,
vánočka mazanec z domácí pekárny,
pivní vánočka,
recept na vánočku od štěpánky,
mazanec,
vanocka z dp,
vánočka a mazanec recept
Suroviny:
mouka polohrubá,
žloutek,
bílek,
tuk hera,
cukr krupice,
mléko,
rum,
droždí,
kůra citronová,
šťáva citronová,
sůl,
rozinky,
mandle
Komentáře (34)