Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plátky ve švestkové marinádě

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 002 kJ /
239 kcal
Bílkoviny1,60 g
Tuky4,85 g
Vláknina0,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 327 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy15,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených přísad umícháme polohustou marinádu, případně ještě upravíme chuť. Měla by být lehounce pálivě sladce nakyslá. Vložíme do ní plátky a necháme alespoň 3 hodiny, ideálně přes noc. Krok 2: Rozpálíme tuk zprudka orestujeme plátky z obou stran. Pak marinádu zředíme asi 2 dcl vody, podlijeme do výše masa a dusíme do měkka. Nemělo by být potřeba zahušťovat, pokud ale chceme, zahustíme, i když to ubere na chuti. Chutná po švestkách. Krok 3: Jako příloha je ideální sladkokyselé červené zelí s domácím knedlíkem, ale i bramborem.

Zveřejněno 26. 12. 2011

Poznámka autorky spagetka

Lze použít i jen Švestkovou omáčku zředěnou červeným vínem.

Ale omáčku lze udělat např.i ze švestkové marmelády, nebo ze švestek zavařených ve vlastní šťávě, případně čerstvých švestek. Já chtěla prostě jen vyzkoušet tu směs od Vitany

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky ve švestkové marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mM53

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky ve švestkové marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mM53

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Hezké, já mám docela ráda různé inovace polotovarů.A Vitana má sypké omáčky dobré (a teď čekám kritiku na svou hlavu;-)).

:-p:-p:yes:

Věrka R.:Máš pravdu, normálně se to dělá takto s uzeným, já to chtěla vyzkoušet i jinak
Je to,;-) teda bylo to moc dobré i takto :-p:-pa díky - vyzkoušejte

Věrka R. 26. 12. 2011 14:23
Já bych si to dala nejraději s uzeným a br. knedlíkem, to by byla bašta.

spagetka: Laďka díky, slivkovú omáčku som nikdy nerobila, u nás sa nerobieva, ale musím už raz vyskúšať, uložím si recept, nech ho viem potom nájsť ;-):-D

tejaja: Teri, stoprocentně jak z marmelády, i z rozmixovaných švestek, i ze sušených. Já chtěla vyzkoušet tuhle směsku

Najviac ma láka tá červená kapusta, ale to mäsko na zahodenie nie je tiež. Slivkovú omáčku som si u nás nevšimla, šlo by to z čerstvých sliviek ? Alebo z lekváru ? ;-):-D:yes:

no toto:-O:-O:-?:-? lákavá kombinace chutí a vůní:-p:yes::yes::-):-K

Ajaj, to bych si dala! Nádhera :-p:yes:+

Tématické fráze:
vepřové plátky, vepřové na švestkové omáčce, příloha ke švestkové omáčce, vepřové plátky recept, vepřové maso a švestková omáčka, vepřové plátky se švestkami, veprove ve svestkove omacce, marináda ze švestek, lidl recepty od markéty, vepřová kýta na švestkové omáčce, švestková omáčka s vínem, vepřové maso na švestkové omáčce, vepřové platky na švestkách, kuřecí plátek na švestkové omáčce, vepřové plátky se švestkovou omáčkou, vepřové plátky recepty, vepřové plátky v marinádě, švestková omáčka s vepřovým masem, maso na svestkove omacce, švestková marináda na maso

Suroviny:
kýta vepřová, omáčka švestková, pasta wasabi, hořčice, kečup sladký, omáčka sweet sladkokysela, víno červené, voda, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu