Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně s klobásou Salsiccia

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 328 kJ /
1 990 kcal
Bílkoviny216,71 g
Tuky116,35 g
Vláknina9,26 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 2,13 g
Sůl5,00 g
Sacharidy17,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou kýtu – špalek zpevníme převázáním, aby nám udržela hezký tvar i po upečení. Na 4 místech maso prošpikujeme klínky libovější slaniny. Utřeme si 5 stroužků česneku se solí a mletou paprikou. Vzniklou kaší potřeme převázaný špalek kýty a necháme v chladu uležet. Krok 2: Na pánev si dáme trochu oleje a špalek masa na něm ze všech stran opečeme. Klobásky Salsiccia nakrájíme na větší špalíky cca 3 cm a zprudka opečeme na výpeku od masa společně s nahrubo nakrájenou cibulí. Opečené maso a klobásky přendáme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme přikryté cca 45 minut. Krok 3: Po uvedené době maso zkontrolujeme, přelijeme výpekem a pečeme na střední teplotu již odkryté cca 15 minut, aby maso dostalo hezkou barvu. Po upečení masa z něj odstraníme ovázání a nakrájíme šikmo na plátky. Krok 4: Špalíky klobásky Salsiccia ještě překrojíme a tím si jejich počet znásobíme a využijeme nejen toho, že výborně chutnají, ale vypadají hezky i na řezu. Krok 5: Z výpeku uděláme šťávu, kterou přecedíme přes sítko, nakrájíme do ní na velmi jemné nudličky libovou slaninu a lístky šalvěje. Lehce zaprášíme trochou hladké mouky a pro lesk přidáme oříšek másla. Servírujeme jeden nebo dva plátky masa a 4–6 koleček lahodné klobásky Salsiccia. Podáváme s rýži.

Zveřejněno 30. 12. 2011

Poznámka autora Colombo65

Salsiccia je čerstvá italská klobása, která se vyrábí z dobrého hovězího nebo vepřového masa s přimícháním kousků slaniny z hrudí a bůčku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně s klobásou Salsiccia

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v9A8

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně s klobásou Salsiccia

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v9A8

Marie

Komentáře (16)

Salsiccia znamená klobása. To nie je názov, ale druh produktu.
To znamená, že názov jedla je Vepřová pečeně s klobásou klobása.

Eja57:
Je mi ľúto, ale nemáte pravdu.
Existuje viacej druhov čerstvých klobás a majú spoločný názov salsiccia.
Podobne ako klobásy, ktoré sa predávajú na českom trhu. Každá má meno, ale všetky sú klobásy.

Zobrazit 2 starší odpovědi

Klobasy jsem koupil v Makru,750gr.Zkoušel jsem je na několik způsobu,dokonce i gulašovku.Nedá se to.Jsou něčím okořeněné tak,že se chuť nedá přebít.www.toprecepty.cz

Marta:
- přidáno k receptu foto balení klobásek;-)
... nelze nahradit:-// - doporučuji prodejny nabízející italské speciality - třeba prodejny sýru Gran Moravia ;-)
http://www.orrero.cz/RenderTable.aspx?TabRef=defau...

Prosím, kde se dá klobáska koupit nebo čím ji nahradit?
Moc děkuji.

Mňamky.:yes::yes:

Tak to je paráda..++:yes::yes:

;-):-O:-K

:-);-);-):yes:+

Krásné:yes::-)+

Tuhle klobásku mají do zítřka v exkluzivní akci v Albertu, jinak, už vím,proč jsem ji koupila ;-):yes:

Hezké fotky, pěkně napsaný recept a o tom, že to bude chutnat už ani nemluvě....:-D:yes:

:yes:vypadá to pěkně,ale na takovou klobásu jsem ještě v obchodech nenarazila..:-S

Noooo pěkný :-p:-p

Tématické fráze:
salsiccia klobásky, vepřová pečeně, italské klobásky, italska klobasa, italska salsiccia, vepřová pečeně recepty, vepřové s klobásou, italská vepřová klobása, vepřová pečeně recept, vepřová kýta s klobásou, salsiccia příprava, klobásky salsiccia, recepty z vepřové pečeně, italske klobasy, speciality z vepřové pečeně, kyta s klobasou, salssica, příprava salsiccia, salsiccia čerstvá recept, salsicia

Suroviny:
kýta vepřová, klobásky salsiccia, cibule, šalvěj čerstvá, slanina libová, paprika sušená sladká, česnek, sůl, pepř, olej, mouka, máslo

Přidat fotografie receptu