Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený jehněčí bok

Jehněčí maso je luxusním zpestřením jídelníčku, ale musíte ho umět připravit. Zkuste například plněný bok podle osvědčeného receptu. Uvidíte, že se nikdo z vašich strávníků nebude jehněčímu vyhýbat.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min + 2 hod marinování

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava, + 2 hod marinování)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 752 kJ /
658 kcal
Bílkoviny20,09 g
Tuky29,57 g
Vláknina11,76 g
Cholesterol 285 mg
Sodík 742 mg
Sůl1,72 g
Sacharidy73,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Okolo rebierok mäsa vyrežeme kapsu. Krok 2: Zmiešame všetky ingrediencie na marinádu a vytrieme vnútro kapsy aj povrch boku. Necháme v chlade aspoň 2 hodiny marinovať. Krok 3: Pripravíme náplň:
Rožky narežeme na kocky a zvlhčíme mliekom. Pridáme žĺtok, soľ, korenie, majorán a sekanú vňať. Dobre premiešame. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielka. Krok 4: Kapsu naplníme náplňou, mäso uložíme na pekáč, podlejeme vodou, pridáme maslo a zakryté pečieme pri teplote 220°C asi 1,5–2 hodiny. Podľa potreby podlievame horúcou vodou. Krok 5: Keď je mäso mäkké, odkryjeme a ešte 10 minut zapečieme dozlata.

TIP: Jehněčí maso - oblíbené recepty

Zveřejněno 1. 1. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený jehněčí bok

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3K5A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený jehněčí bok

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3K5A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

No, to jehněčí, to je zádrhel, ale určitě bych ráda zkusila.

:-K;-):yes:

tejaja:promiň :-8:-O:-8:-O, já ho fáákt přehlídla, promíííň :-K:-K:-K:-K:-K

spagetka: špagi :-! nes...ma, čítaj poriadne, rozmarín tam predsa je ;-( Ty hľadáš vždy niečo...;-)

Má to jedinou chybu, kde sehnat to jehněčí - naštěstí vím tu o farmě, kde ho seženu. Jináák mňááám, jo chybí mi tam rozmarýn, ale jinak :-p:-p:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
jehneci bok, jehneci bok recept, peceny bok, jehněčí bok recepty, peceny jehneci bok, recepty jehněčí bok, pečený jehněčí, jehněčí na zázvoru, pečení jehněčího, recept jehneci bok, jehněčí bok pečený, pečený bok recept, jehněčí recepty, recept na jehněčí bok, jehněčí bok pečeně, jehneci bok, recepty peceni jehne, pečený hovězí bok, recepty-jehněčí boku, jehneci bok rolovany

Suroviny:
bok jehněčí, máslo, cibule, rozmarýn, tymián, česnek, zázvor, olej, protlak rajčatový, sůl, pepř, rohlík, vejce, sůl, pepř, majoránka, nať celerová, mléko

Přidat fotografie receptu