Pečený jehněčí bok
Jehněčí maso je luxusním zpestřením jídelníčku, ale musíte ho umět připravit. Zkuste například plněný bok podle osvědčeného receptu. Uvidíte, že se nikdo z vašich strávníků nebude jehněčímu vyhýbat.
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 752 kJ / 658 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,09 g |
Tuky | 29,57 g |
Vláknina | 11,76 g |
Cholesterol | 285 mg |
Sodík | 742 mg |
Sůl | 1,72 g |
Sacharidy | 73,91 g |
Postup přípravy
Rožky narežeme na kocky a zvlhčíme mliekom. Pridáme žĺtok, soľ, korenie, majorán a sekanú vňať. Dobre premiešame. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielka. Krok 4: Kapsu naplníme náplňou, mäso uložíme na pekáč, podlejeme vodou, pridáme maslo a zakryté pečieme pri teplote 220°C asi 1,5–2 hodiny. Podľa potreby podlievame horúcou vodou. Krok 5: Keď je mäso mäkké, odkryjeme a ešte 10 minut zapečieme dozlata.
Zveřejněno 1. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený jehněčí bok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3K5A
Moje poznámka
Pečený jehněčí bok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3K5A
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 17 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 minutou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 21 minutami
Plněné ořechy
Handour před 32 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 57 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Tématické fráze:
jehneci bok,
jehneci bok recept,
peceny bok,
jehněčí bok recepty,
peceny jehneci bok,
recepty jehněčí bok,
pečený jehněčí,
jehněčí na zázvoru,
pečení jehněčího,
recept jehneci bok,
jehněčí bok pečený,
pečený bok recept,
jehněčí recepty,
recept na jehněčí bok,
jehněčí bok pečeně,
jehneci bok,
recepty peceni jehne,
pečený hovězí bok,
recepty-jehněčí boku,
jehneci bok rolovany
Suroviny:
bok jehněčí,
máslo,
cibule,
rozmarýn,
tymián,
česnek,
zázvor,
olej,
protlak rajčatový,
sůl,
pepř,
rohlík,
vejce,
sůl,
pepř,
majoránka,
nať celerová,
mléko
Komentáře (5)