Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kysané zelí na slanině a jablku

Kysané zelí můžeme připravit jako přílohu k různě upraveným masům. Pokud, ale chcete své blízké překvapit, zkuste zelí podusit na uzené slanině a před dokončením přidat nastrouhané jablko. Určitě si pochutnáte.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 471 kJ /
1 547 kcal
Bílkoviny15,13 g
Tuky142,54 g
Vláknina21,10 g
Cholesterol 119 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy41,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Na větší kostičky nakrájíme slaninu, dáme do hrnce na rozehřáté sádlo, přidáme cibuli a osmažíme dozlatova. Krok 3: Přidáme opláchnuté, překrájené zelí, 1 dl vody, promícháme a na mírném plameni pod pokličkou za občasného promíchání dusíme 20 minut. Krok 4: Mezitím si oloupeme a na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme jablko, které po 20 minutách přidáme k podušenému zelí a ještě 10 minut za občasného promíchání dodusíme. Dle potřeby dochutíme a podáváme jako přílohu k různě upravenému masu, nebo prejtu.

TIP: 20 nejlepších receptů z kysaného zelí

Zveřejněno 6. 1. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Takto připravené, nezasmažené zelí dělávám už mnoho let a moc nám chutná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kysané zelí na slanině a jablku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qMzp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kysané zelí na slanině a jablku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qMzp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Fakt skvěle :-)

volna.petra: Děkuji:-K

Irrena: Irenko děkuji:-KI Tvůj způsob přípravy se mi líbí:-8:yes:

Aničko dělám zelí také se slaninou, všem chutná nejvíc;-)Ale já dělám tak, že dusím zelí s jablkem,nedusím dlouho, zelí musí zůstat křupavé, sliju vodu,do zelí pak dám vyškvařenou slaninu a jemně nakrájenou cibuli, dál už nevařím;-)
Cibule tomu dá dobrou chuť, ale to je věc každého;-)Tobě dávám bodík:yes::yes::yes:

alena.kyp::-OJsem ostuda,že reaguji tak pozdě:-8Já jsem si toho nevšimla-až teď,při prohledávání jednoho z mých rcp:-/
Ali to celkové jídlo vypadá báječně:-KVíš,že bych si od Tebe také nabídnula:-*:-))Děkuji za vyzkoušení a přidání fotky:-K:yes:

Aničko:-K zelíčko je:yes: je fakt výborné. Dnes jsem spáchala s bramborovým knedlíkem dle teresy.bartos a s kačenkou podle mně jen osolená podlitá a v závěru posypaná majoránkou.Dovolila jsem si přidat foto:-8

Moc vám děkuji za hezké komentáře,které mě opravdu hodně potěšily:-K:-KManželovi sice chvíli trvalo,než si v mé kuchyni zvykl na jablka v zelí,ale já žádné zelíčko,ani cuketové bez jablíčka nedělám:-8:-))

Moc se mi líbí recept :yes::yes:+

Zelí s jablky miluji :-K:yes:+

Bez zbytečných komentářů přidávám bodík.Krásné jídlo, nádherná fotka...Anička je zpět a vaří:-K:yes:.

Aničko, skoro stejný recept mám i já:-)) Mrkni do podobných. Zrovna včera jsem ho dělala a manžel ho miluje:-p:-* Takže bodík letí:yes:

Receptík se mi líbí;-)nedávno jsem viděla v Prostřeno,že do červeného zelí dávala paní jablko na čtvrtky moc mi to překvapilo,byla z Moravy a říkala,že se u nich tak dělá;-)
Tvůj receptík aničko vyzkouším:-p+1:yes:

:-))Moc děkuji za kladné ohlasy a milé komentáře:-)Potěšili jste mě:-K:-K:-K
Já už ani nevím,kdy jsem začala přidávat to jablko,ale je to už opravdu moc dávno:-)pravda-taky už něco pamatuju:-8:-DKdyž jsme ještě dávali do zelí na kvašení i jablíčka,tak jsem je pak přistrouhla,ale s těmi obyčejnými se mi to zdá lepší:yes:Tak ještě jednou díky:-K

:-p Zelíčko máme rádi, s jablkem jsme ještě nedělali, odzkoušíme.:yes:

Taky znám a dělám téměř stejně, je to :-p:yes:+

poznam a je skvele....:yes:+

Mňám...:-p Super recept..+:yes:

:-p:yes::yes:

Aničko, to musí být dobrota:yes::yes: máš bodík:yes:

hezulinké, Ann:-K;-):-):yes::yes:
já jsem se naučila dávat místo mouky do zelí nastrouhaný syrový brambor..s jablíčkem to neznám..zkusím;-):yes::-K
hezké obrázky:-K:-K:-):yes::yes:

Hmmmmmm a ta slaninka ;-);-);-);-)

Taky mám radši nezahuštěné, to Tvoje vypadá lákavě :-p

spagetka::-))Ď;-)a jdu si zobnout:-8ještě trošku zbylo:-))a kašlu na hodiny:-D

Ani, takhle to dělám už taky drahně let a mňááám :-p:yes:

Vašíku:-))děkuji:-K:-KTěch jablíček může být i víc,ale já měla jen jedno velké,to se mi podařilo uzmout:-))Už jsem receptík chtěla dát dříve,ale vždycky mi doma nenajedi zhamali jabka;-):-D

No to musí být výborný. Stojí za vyzkoušení.+1 :yes:

Tématické fráze:
zeli na slanine, dochucení zelí, kysané zelí na slanině, čím dochutit zeli, kysané zelí se slaninou, zelí zahuštěné jablkem, červené zelí na slanině, kysane cervene zeli s jablky, zelí jablka recept, zahusteni zeli jablkem, kysané zelí dochucení, kysané zelí recepty, zelí a jablko, dochuceni kysaneho zeli, bile zeli se spekem a jablky, kuře na zelí s jablky, zelí s jablky, kysane zeli s jablkem, recept kuře na zelí a jablkách, červené zelí kysané recept

Suroviny:
zelí kysané, slanina uzená, cibule, jablko, sádlo, voda, sůl, cukr, pepř mletý

Přidat fotografie receptu