Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruží filátka s chutí zázvoru

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Pstruha očistíme a zpracujeme na filety (je lepší větší pstruh pokud děláme filety). Filety zbavíme případných zbytků kostí (pokud je nutno – použijeme pinzetu) a z obou stran poctivě osolíme. Krok 2: Kořen zázvoru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do misky. Prsty vymačkáme zázvorovou šťávu (je jí opravdu dost) a suchou dřeň ze šťávy odstraníme. Přidáme kávovou lžičku šťávy z čerstvého citronu a trochu jemně nasekané petrželové natě. Vše smícháme a necháme chvilku odležet. Krok 3: Do pekáčku si dáme pečící papír, který potřeme kouskem másla. Na vymazaný pečící papír položíme vedle sebe kůží dolů dva osolené filety ze pstruha. Krok 4: Povrch polijeme vyrobenou zázvorovou šťávou, na každý filet dáme kousek másla a pečeme v rozpálené troubě na nejvyšší výkon, dokud povrch filátek nezačne zlátnout. Podáváme s opečeným vařeným bramborem a pikantní tatarskou omáčkou.

Zveřejněno 7. 1. 2012

Poznámka autora Colombo65

Suchou zázvorovou dřeň použijte do čaje :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruží filátka s chutí zázvoru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yJLn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruží filátka s chutí zázvoru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yJLn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

pěkně vymyšlené a upravené:-K:yes:

Včera jsme měli na oběd. Vynikající papáníčko.:yes::-p:-*

Zajímavý recept i kombinace surovin:-p+9:yes:

Rybička, zázvor a petrželka...:-p Navíc na másle, takže tu není o čem přemýšlet, protože delikatesa je to jistá.:-p Veliký bod!;-)

1974andrea:
V jednoduchosti je krása;-);-);-):-K

Jednoduché a určitě moc dobré :-p

Krásný recept na rybičku:-p:-*:yes:...+1

Tak pstroužka mám v mrazáku,brzo zrealizuju:yes::-O:-K

Hmm pstruha a zázvor, takovou chuť neznám, jistě to bylo :yes::yes::yes:

spagetka: Laďko, děkuji, já to někde četla kdysi, když se čerstvý zázvor u nás začal prodávat a od té doby jsem se po tom nepídila. Ale jak víme, názory odborníků se často mění - jednou jsou např. vajíčka zdravá, pak zase ne a tak stále dokola, možná i u zázvoru.

Rybička - mňam mňam :-p

parádní rybička made in Brnko;-):yes::yes::yes:

;-)nádherný pstroužek:yes::yes:

Nadja: Tak jsem hledala, ale všude jsem našla, že zázvor naopak mírně snižuje TK!!!! např.zde http://janabubu.webnode.cz/bylinky/zazvor/
Ale jen na jediné stránce u tohoto výrobku je opak - http://kosmetika-atok.cz/etericky-olej-zazvor.html
Ale všude jinde ho snižuje, tak v tom mám teda zmatek. Jestli je to tím, že je to jako olej.....:-O:-O:-O

No mňáám, zázvor i pstroužky milujem, rozhodně výborný nápad :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
pstryh, pstruh se zázvorem, pstruží filátko, filátko ze pstruha, nejlepší pstruží filátka, pstruží filátka, tescoma s chuti.cz recepty pstruh, pikantní pstruzi, pstruh tescoma s chuti, tescoma s chutí 2017 medové řezy, jak udelat filatka z e pstruha, filet ze pstruha s vařenými brambory, marinované filátko ze pstruha, pstruží filátka recepty, recept pstryh citron zazvor, zázvor na pstruha, jak udělat filátka ze pstruha, filátka z pstruha recept, filátka, filátka citronu

Suroviny:
pstruh, zázvor, nať petrželová, máslo, sůl, citron

Přidat fotografie receptu