Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tříkrálová sekanice pro Aničku K.

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 620 kJ /
865 kcal
Bílkoviny66,90 g
Tuky54,15 g
Vláknina1,20 g
Cholesterol 353 mg
Sodík 4,19 g
Sůl9,83 g
Sacharidy26,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso dáme do mísy, přidáme smetanu, koření, řádně promícháme a dáme v uzavíratelné nádobě do lednice, ideálně přes noc. Krok 2: V den D si připravíme dostatečně velký obdélník alobalu, který potřeme olejem. Před tím se ochutnáním mleté směsi přesvědčíme, zda jí nic nechybí, eventuelně dochutíme a dokořeníme. Krok 3: Nyní na naolejovaný alobal rozprostřeme mletou směs, ideálně do obdélníkového útvaru. Potřeme hořčicí a poklademe náplní z kukuřice, klobásky, špenátu a karotky. Krok 4: A smotáme do tvaru sekané (šišky), pomáháme si alobalem. Po obvodu šišky rozdrobíme kostku masoxu či jinou (ale nemusíme). Teď alobal pečlivě uzavřeme do tvaru gondoly, ať nám nevyteče výborná šťávička. Krok 5: Gondolu přendáme do pekáčku, do poloviny gondoly nalijeme vodu, kterou dle potřeby v průběhu pečení doléváme. Krok 6: Pečeme na 220°C (horkovzduch) cca 1 hodinu, poté alobal, majíce na tlapkách chňapky, obezřetně rozevřeme a vrátíme zpět do trouby, snížíme teplotu na 180°C a ještě 15 minut dopečeme kůrčičku. Krok 7: Je to dobré jak teplé, s brambůrkami, přelitýma tou vynikající šťávičkou, tak i po studenu s chlebem. Hezky to vypadá i jako součást obložené mísy.

Zveřejněno 7. 1. 2012

Poznámka autorky rebeka

Vím, že je tu spousta receptů na různé sekané, ale k vložení totoho rcp mě přiměla jedna Topačka.

A proč ten název? Když jsem přemýšlela u focení sekošky, jak to pojmenuju, zazvonili u dveří Tři králové....takže K+M+B 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tříkrálová sekanice pro Aničku K.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zxMy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tříkrálová sekanice pro Aničku K.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zxMy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (50)

:-K:-p:yes:

Juj, ta je parádní:yes::yes::yes: Já zkoušela také kdysi motat roládu z mletého těsta pomocí alobalu, ale lepší to bylo pomocí potravinářské fólie :-) Ostatně koukám podle přidaných dotek, že i tu jsi použila;-):yes::yes:+

rebeka:Rebíííí, ta je překrásná, to musím zkusit. Tak pak Ti pisnu. Máš jako ze žurnálu. Závidím :-8:-p:-p:-K

savlinka: děkuju, beruško:-):-K

rebeka:REBÍÍÍ,vypadá víc než báječně:yes::yes::yes:mňam:yes::yes::yes:

Dobrý den:-);-) dnes jsem po dlouhé době dělala opět, ale s jinou náplní: smažená vajíčka, hrášek, cibulka, červená paprika tlustostěnná, anglická slanina a tvrdý sýr;-) a masko bylo půl na půl.. hovězí+vepřové;-)
rebušo, jsi hodná, že sis přidala fotky:-O:-8:-D:-D:-D
P.S. ten sýr tam je, jakože jsem rebí.. vidět není, splývá s vejcetem.. ale je tam:-! prisámbačku:-//:-D:-D

Dana61::-D:-D:-D:-D humor a smích je kořením života;-), takže vlastně.. všechno OK:-D;-):yes:

nádherná roládka:-D:yes: a jen tak mezi námi, mám za sebou již móc roládek, ale to, co se mi stalo naposledy, opravdu nemělo chybu - naplnila, nemajíc jinou uzeninu dala jsem javořické párky a po upečení jsem měla nádhernou chobotnici - ty potvory párky se nafoukly a roztrhaly celou roládu, trčely na mě ze všech stran - moc jsme se nenajedli, ale opravdu hodně nasmáli

Anna Kocikova::-D:-D:-D Náhdou ji máš moc pěknou a originální.;-):yes::yes: Úplně vidím kdysi sebe s tim motáním.:-D:-D:-D Rychle cvičit motat,praxe dělá mistra,jen aby sme nedopadli jako staré notoričky,každý víkend roládička.:-D:-D:-D

Anna Kocikova::-D:-D:-D ooo, jak ti rozumím:-8:-D:-D to jsou nervy, coo:-?:-D:-D čéče, máš to mooc hezké..děkuju za krásné foto;-)
a né, že z tebe bude kvůlivá mě alkoholik:-8:-D:-D:-D:-D

jarmilus::-8:-8 normálně to taky dělám..omeletku a na to ten zbytek..teď jsem nějak pozapomněla:-8:-D pozdní sběr..co ode mě čekat:-8:-?:-D:-D:-D

Rebi,konečně se dostávám po delší odmlce k přidání fotek"sekanice"kterou jsem v pátek upekla a v sobotu nabídla na odpolední pohoštění narozeninovým hostům.Chuťově výborná:-p:yes:,vzhledově horší:-)Při balení do rolády mi v závěru krásně prdly nervy,všechno letělo znova do mísy,náplň včetně krásné vaječné omeletky posypané zelenou natí lahůdkové cibulky jsem nakrájela na drobné kostičky,znova vše lehce promíchala,zhotovila dvě šišky a dále postup podle Tebe:-)Při čekání na upečení jsem do sebe vpravila za manželovy asistence pár panáčků,poněvač jsem nevěřila,že to bude v závěru držet pohromadě.Utěšovala jsem se,že když to opravdu zmrvím,tak vše ponorným mixérem rozmixuju,trochu zahustím strouhankou a udělám karboše:-8:-D:-DNo ale vše dobře dopadlo,jen na mě zbyly pouze dva kousky:-Otakže v nejbližší době repete;-):-))Bodík šel už minule,další nelze,tak alespoň ty fotky:-)Díky:-K

taky dělám a dovnitř usmažím 2vaječné placky a na to nandám "feferoňák" a je to špica:yes:

BETULINABABCA: moc děkuji:-K:-K jsem ráda, že se líbí i název;-)
vy jste Tříkrálová:-? jako jménem nebo narozená 6.1.:-? v tom druhém případě přeju dodatečně všecičko nej;-):-):-K

vase sekana vypada naaaaadherne a ja vam udeluji dalsi :yes: uz i proto ze jsem trikralova. mate ji nadhernou:-K

Tématické fráze:
sekanice, feferoňák, feferoňák recept, domaci sekanice, domácí feferoňák, přidání bramborového těsta do sekané, panacci ze sisek, sekanice rychle, výborná sekanice, sekanice recept, recept houbová sekanice, mleté maso recepty do trouby, panacek z klobasky foto, sekanice pečení, sekanice z anglicky slaniny, tříkrálová pečení, panáček ze šišky, uzviratelna folie na pečení masa, ryze s vysocinou a korenim, recepty k narozeninovemu pohosteni

Suroviny:
paprika sušená sladká, pepř citronový, sůl, hořčice plnotučná, smetana na vaření, kukuřičky bonduelle, karotka baby, špenát baby, klobása, masox hovězí, olej

Přidat fotografie receptu