Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí medailonky

Srnčí je kvalitní maso s mnoha benefity zvěřiny jako takové. Vhodnou úpravou a kořením z něj lze připravit gurmánovo potěšení. Pokud budete mít možnost, dejte srnčímu masu na talíři šanci. Litovat nebudete!

Hodnocení receptu je 4,7 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min + doba odležení

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava, + doba odležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie343 kJ /
82 kcal
Bílkoviny2,24 g
Tuky0,84 g
Vláknina6,22 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy14,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Svíčkovou nakrájíme na plátky, klouby prstů je mírně naklepeme. Krok 2: Z obou stran posolíme, okořeníme kořením na divočinu + kořením chilli a šípek. Krok 3: Zakapeme v misce olivovým olejem a necháme odležet nejlépe přes noc. Krok 4: Maso zprudka opečeme na rozpálené pánvi. Když je opečené, vyndáme ho z pánve. Maso udržujeme v teple. Krok 5: Do výpeku dáme obě nakrájené cibule a orestujeme je. Přidáme papriky nakrájené na proužky a opékáme asi 2 minuty. Pak vrátíme maso. Krok 6: Podáváme s opečeným bramborem.

TIP: Jak na pečené brambory

Zveřejněno 7. 1. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí medailonky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DJ3K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí medailonky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DJ3K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (20)

Já ještě to cibulky a papriky přidám červené víno a je to fakt supr. Já dělám stejně, jen není napsáno na jak dlouho naložit- klidně i 48 hodin a jako příloha se hodí i malé bramboráčky, jako sváteční jídlo zatím všichni moc chválili. Jinak přeji dobrou chuť

Dík za výborný recept:yes::yes:Přidávám i fotečky

savlinka: Děkuji za fotečky a jsem ráda, že chutnalo :-K

Skvělá práce , chuť výborná jen jsem použil to koření na divočinu a do výpeku taky trošku česnečku jupí :-K:-*

rebeka:

spagetka:
;-)děkuji za odpověď:-*

Veronika.Hrozna: Veru, od Vitany to jsou drcené šípky a je to kvalitní,jinak,mrkni do lékárny a máš jistotu

suslajda: Já tady špicluju ,myslíš ,že ten šípek od Vitany dostanu koupit i v Bratislavě? Nejsou to jenom mleté šípky,je to nějaká směs ? :-O:-?

:-Kděkuji vám

Stejně jak i Anička, tak i já bych si pěkně pochutnala:yes:

Krásná bašta,kterou bych rozhodně neomítla:-p+9:yes:

Já bych si dala zvěřinuuu.:-( Krásný recept.:yes::yes:
Andrejko-divočina - bobkový list,nové koření,pepř a někdy jalovčinka .Rozdrtit či rozemlít.Lze snad i koupit.

Hmmmmmmmmm, sakra, asi jdu na lov:-/. Báječně to vypadá!!:-p

Mám koloucha, ale to koření neznám, po tom bych se měla mrknout, ta kombinace bude zajímavá:-p:yes:

hmmm,tak to vypadá přímo luxusně:-pnaši jdou na myslivecký bál,tak by mohli donést srnčí,hned bych to vyzkoušela;-)+1:yes:

děkuji všem:-K

Tématické fráze:
srnčí medajlonky, medailonky ze srnčí kýty, jeleni medailonky, srnčí recepty, jelení medailonky recept, medailonky ze srnciho, recept srnči, srnci, medailonky z divočiny, srnčí recept, srnčí panenka, srnčí kýta medailonky, srncni medailonky, jeleni medajlonky, srnčímedailonky, medailonky z koloucha, srnci medialonky, srnci panenka recept, srnči medajlonky recept, srnčí medailonky s brusinkovou omáčkou

Suroviny:
svíčková hovězí, koření na divočinu, koření chilli a šípek, olej olivový, sůl, paprika čerstvá žlutá, paprika čerstvá zelená, cibule bílá, cibule červená

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu