Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neobvyklá hovězí játra

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie585 kJ /
140 kcal
Bílkoviny9,66 g
Tuky7,73 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 105 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy7,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra si nakrájíme, aby byly 4 plátky, které odblaníme. Na každý plátek dáme anglickou slaninu a sýr, který v polovině překrojíme (dáme obě půlky na sebe),děláme to proto, aby nám šly játra přehnout a pak je kovovými jehlami spojíme. Krok 2: Vajíčko si našleháme se solí a játra namáčíme, pak přendáme do strouhanky - můžeme obalit 2x, necháme stát. Krok 3: Nakrájíme si cibuli na měsíčky a zbylou anglickou slaninu (3 plátky) na menší čtverečky. Krok 4: Na pánev si dáme sádlo, zahřejeme, pak cibuli, chvíli jí necháme smažit a přidáme balíčky jater a slaninu, játra po obou stranách osmažíme, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou do měkka - občas otočíme a při vydušení šťávy přidáme vodu. Krok 5: Nakonec přisypeme Sosenfix, promícháme a převaříme, podle chuti můžeme přisolit.

Zveřejněno 15. 1. 2012

Poznámka autorky Bibinka

Byl to nápad, co mě momentálně napadl a tak se s vámi o recept dělím. Játra od oleje kloužou, tak je při prošívání držíme pevně! Zajímavá chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Neobvyklá hovězí játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wRo1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Neobvyklá hovězí játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wRo1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

:-!

Velmi zajímavá kombinace. Někdy vyzkouším, ale s vepřovýma:-)...+1:yes:

Receptík zajímavý, určitě vyzkouším:yes:7

Bibinka: aha, ty brďo, musela jsem to okopírovat, abych se zeptala:-D, ani vyslovit to neumím:-D

Jana Remkova: Jani, jj je to olej z rajčat a ten Sosenfix je něco podobného jako jíšky, ale moc dobré na sosy a mám to vyfocené u minulého receptu-zítra ti to nafotím i sem, teď už jdu do hajanova;-) Já to kupuji v Kaufu a bývá to v oddělení co jsou jíšky i podobná krabička-mám za to, že to mají i v jiných marketech.

velmi zajímavý recept,:yes::yes:krásné fotky a jistě dobrůtka:-p

Bibi, vůbec nevím, co to je "Sosenfix" a Orta mio pomodori Secchi. Takže olej z rajčat??

Teď jsem koukala na to prošívání, než mi to došlo :-D:-D:-D, jinak ;-):-p:yes:

to musí být dobrota:yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
hovězí játra recept, hovězí játra recepty, hovězí játra, recept na hovězi jatra, recepty hovězí játra, recepty z hovězích jater, recepty na hovezi jatra, sosenfix, recept hovězí játra, játra hovezi, recept na hovězí játra recept, priprava jidla z hovezych jater, hovezijatra, recepty-hovezi jatra, smažená hovězí játra, hovězí játra po anglicku, neobvyklá kachna-recept, recpt jatra hovezi, hovezi jatra platky, recept z hovězích jater

Suroviny:
játra hovězí, cibule, sýr eidam, slanina anglická, olej ze sušených rajčat, strouhanka, vejce, sádlo, sosenfix, sůl

Přidat fotografie receptu