Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený losos s tomatovou omáčkou a bramborovými placičkami

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 639 kJ /
5 172 kcal
Bílkoviny206,94 g
Tuky363,46 g
Vláknina34,55 g
Cholesterol 1,21 g
Sodík 749 mg
Sůl1,51 g
Sacharidy229,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybí maso kuchyňsky upravíme, osušíme, poté prosolíme mořskou solí, vetřeme olivový olej, pokapeme citrónem a necháme v chladu asi 30 minut odpočívat. Krok 2: Mezitím si připravíme omáčku. Na másle orestujeme pokrájenou cibulku, přidáme nasekaný česnek, rajčátka naložená i s tomatovou omáčkou, červené víno, sušená rajčátka, sůl, pepř a vše přivedeme k varu. Omáčku necháme zredukovat asi na 2/3 původního objemu. Krok 3: Oloupané brambory nahrubo nastrouháme, smícháme s vejci a moukou, pak si vytvarujeme placičky a zprudka je opékáme na oleji /asi 2 až 3 minutky / z každé strany do zlatavé barvičky. Krok 4: Lososa pak zprudka opečeme na teflonové pánvi. Doba přípravy záleží na tlouštce rybího masa. Ale hlavně záleží na tom, jak chceme mít rybu propečenou.

Zveřejněno 16. 1. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

P.S. Místo vína můžeme zalít omáčku i vývarem. Do placiček můžeme přidat i česnek, záleží na chuti každého z nás. Placičky se nazývaji "rosti", ale pojmenovala jsem je radši klasicky česky. Nápad pochází z kalendáře 2012, ale něco jsem si pozměnila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený losos s tomatovou omáčkou a bramborovými placičkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/51mv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený losos s tomatovou omáčkou a bramborovými placičkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/51mv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

1974andrea: Andrejko,ani ne, ono to cele to "tomato balsamico" s bylinkami" je jakoby ochucené celkově dobře, možná někdo by si dal cukr,ale nam to sedlo, moc a moc, zbyl nám pak už jen ten sosik a ten jsme pak vytirali chlebičkem, byl mooc dobrý, ale můžu zkusit někdy, měla jsem vínko i trošinku vývaru, ale je to dobrý nápad,jak píšeš:-K díky:-K;-)

Ivčo, já bych asi do té omáčky dala trošku cukru nebo malinko smetany. Nebylo to moc kyselé, rajčata a víno? Ale jinak pěkné:yes:

Ivo,body nejsou důležité.;-)Hlavní je ,že uděláš radost byť 1 člověku a pokrm chutná.;-):yes::yes:
Lososa máme rádi a recept vypadá moc chutně.Už jenom ty placičky bych slupla samotné třeba s dipem.:yes:

Dekuji, hodná, ale asi recept se moc nepovedl, ze je tak malo bodován,ale presto je to moc dobré a díky za vše kocinko,:-K

:-p+7:yes:

moc krásné:-K:-K:yes::yes:rosti je úžasné:yes::yes:
moc se ti to povedlo:yes::yes:;-):-K

Hmmm, losos a hodně zvláštní úprava:-p:yes:

Tématické fráze:
jak naložit lososa, ryba s tomatovou omáčkou, cuketový salát s tomatovou omáčkou, pečení lososa, pečený losos, jak naložit rybu do tomato recept, recepty zapeceny losos, peceny losos v rajcatove omacce, lososové placičky, recepty lososí placky, losos pečený, recept pečený losos s omáčkou

Suroviny:
losos, olej olivový, sůl mořská, pizza rajčátka s bylinkami, rajče sušené v oleji, cibule, česnek, víno červené, pepř mletý, máslo, citron, sůl, brambory, vejce, mouka hrubá, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu